Ahojte baby je tu niekto kto ma dvojičky alebo čaká dvojčatka? Ja tiež čakám dvojčatka preto by som rada pokecala s niekym kto je tiež na tom rovnako 🙂
Ja má dvojičky, 8 ročných chlapcov. Ak chceš, je tu aj skupinka Dvojčatá a viacerčatá, pridaj sa.
Ahoj, pridám sa aj ja 😃. Mám 20 mes. dvojičky a 5r.babu.
Ja mam 5rocne dvojicky chalanov, kludne sa pytaj.... hlavne stastlive donosenie a porod, potom to zacne 😁
ahojte ja som v 25tt cakam dvojicky chlapcov a doma mam 3r.dceru.
@martinals chcem sa opytat ako ste zvladali po prichode z porodnice.Co starsia dcera?ziarlila velmi?Budem v dost podobnej situacii..sa toho dost desim
@miskovalucka budete mat aj nejaku pomoc?
Ahoj, ja cakam dvojicky, som v 22+6 🙂
@miskovalucka Pomáhala mi len mamka ale len s tou staršou cez víkend si ju bravala,lebo chodí do práce.Inak som bola na dvojčatá viac menej sama lebo manžel pracuje na turnusy.Čo sa týka žiarlivosti,nebudem klamať, žiarlila a celkom dosť, žiaľ aj teraz im robí zle no nie toľko.
malu mi nezobrali do skolky takze budem mat doma veselo.Mamina byva v tej istej dedine tak prislubila pomoc aj co sa varenia tyka a tak no a muz chodi okolo 3 z prace tak nejako snad zvladneme.Dvojicky mali rovnaky rezim co sa tyka papania spania?
Od príchodu z pôrodnice som zaviedla rovnaký režim obom ( spinkanie,papanie), vlastná izba, večerné zaspávanie v postielkach(uložiť, zapnúť detské svetielko, pestúnku a zavrieť dvere). Máme 20 mes. a stále takto fungujeme.Pevný režim mi veľmi uľahčil začiatok.
Ja mám 20 mesacne dvojičky, tehotenstvo super do siedmeho mesiaca, potom trápenie, mala som pocit že ich mám všade, v rukách v nohách...Pôrod bol super, zotavovanie horšie, dlho ma veľmi bolel chrbát. Deti mi prvého pol roka stále plakali deň noc za koliky, nepomáhalo nič len teply kúpeľ a masáž, takže celé noci a dni sme sa kúpali a cvičili a nespali. Keď skončili koliky začali rast zuby, plakali niekedy tak strašne že som im musela dať nurofen od bolesti. Teraz si musím zaklopať už konečne aj spia ale dievčatko ma strašnu alergiu na nozickach, nikto nevie zistiť z čoho a plakava mi kvôli tomu lebo ju to boli. Chlapec sa v noci budí so zachvatmi nikto nevie prečo. No čo ti poviem, prajem ti aby boli tvoje dvojičky kludné a aby ste mali krásny a vydatny spánok. My sa dúfam vyspime keď pojdu deti na internatnu skolu 😵 inak ich milujem tak že bez nich neviem byť ani minútu, ale najkrajši sú keď spia.
@miskovalucka ja som teraz v 25 tt s dvojkami 😘
@stanka712 ahoj, ja som mala deti veľmi malinke, len 44 cm mali na dĺžku a ledva dve kilá, takže im boli veľké ešte aj 50 ky. Lenže potom sa tak rozrástli že som nestihala kupovať väčšie 😊 kľudne kúp väčšie a tých maličkých ti stačí zopár, aj tak ich budeš mať stále zabalené v perinke. Ja som im do perinky dávala len bodycka a nejaky kabatik a nozky holé zabalene v látkovej plienke a na tom perinka. V pôrodnici ich tak tiež balia že deticky si lubia šuchat holé nozicky o seba že sa tak lepšie cítia lebo aj v brusku boli holate 😊
Ahoj maminy.. idem si k vám po radu.. Ako sa vám v noci spi? Ja mám pocit že nespím skoro nič. Keď sa otocim na lavu stranu cítim akob tlacim babatko, to iste je s pravou straniu. Na cgrbte spat nemozem lebo mi je nejako zle. Ako to riesite vy ? Este som len v 29 tt ..🤔 a cgcem sa opytat vuem ze su v plodovej vode ale ajbtak , nijak im neublizim ked sa tak neboracikovia prevaluju na seba? Ooo pripadam si jak .... pritom uz nie som prvorodicja , ale s jednym to bol iné..
@annaxx28 účet pamatam si ten pocit. Ja som spavala ku koncu po sediacky, aj to nie viac ako pol hodinu lebo mi trpli nohy ruky, tlačili mi pľúca a branicu no čistý horor. Bála som sa tiež hýbať lebo som mala pocit že sa tam tlačia ale neboj všetko bude ok. Najhoršie je to ku koncu, mala som pocit že ich mám všade v rukách v nohach no proste som už chcela rodit. Neboj rýchlo to ujde aj keď ti to teraz príde nekonečné..keď sa narodia to ešte len začne. Potom ti síce bude fyzicky lepšie ale bude to zas zaberak na psychiku..ale čo by sme my mami dvojičiek nezvládli? Prajem pevne nervy a hlavne veľa zdravia 😘
Ahojte, aj ja čakám dvojičky - dievčence 🙂už máme doma 5r. synčeka, tak som zvedavá, ako to spolu zvládneme. Termín mám zač. mája, aktuálne som začala 27tt.
Baby kolko ste pribrali a v kt ste tyzdni ?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja síce nemám dvojičky, iba jednu 1.5 ročnú dcérku, ale prajem ti pohodove tehotenstvo a pevné nervy a trpezlivosť s detičkami. Ja osobne obdivujem všetky maminy s dvojickami príp trojickami a tak isto slobodné maminy.