Aký je pôrod a boli to ?

bejby4
15. nov 2018

Aojte chcela by som sa spýtať , pôrod boli aký je ??? Veľmi sa toho bojím chcem mat deti ale mám veľký strach ďakujem

jatva
15. nov 2018

Boli to, ale moze to byt pekny zazitok. Skus si precitat napr knizku hypnoporod.

pralinka99
15. nov 2018

Tak jasne ze to boli ale každý pôrod je iný a dá sa to vydržať rýchlo sa na tu bolesť zabúda nieje to nič tak katastrofálne

janush
15. nov 2018

Boli to a velmi... no da sa to prezit a na tu bolest zabudnes ak uvidis malicke 😉😙

deti95060810
15. nov 2018

jasné že bolííííí....ale prežiješ...😉

gabikula
15. nov 2018

Bolí to, myslela som, že udrela moja posledná hodina ( aj som sa tak chvíľami pri pôrode správala ), ale prežila som, tak ako tisíce iných žien. Po každom pôrode som si vravela nikdy viac, no a mám štyri deťúrence. Tie detváky musia z toho bruška nejako vyjsť von, je to len chvíľa v živote človeka.

domushka20
15. nov 2018

@bejby4 no ja síce už budem mať 2 dieťa a tiež mám strach aké to bude lebo prvé som mala cis. Ale chcem už normálny pôrod hoc viem že to sranda nebude a som taká citlivá teraz že až mám strach.za iných okolností má môžu aj "rezať" a je mi to jedno ale verím tomu že keď uvidím maličkého všetka bolesť bude preč a stojí to zato 🙂

tyrkysova_kobyla
15. nov 2018

Ja mam vacsie obavy, ako sa bude dat vyzit z rodicaku, nez z porodu 😂

lindusss2016
15. nov 2018

Podla mna su posledne mesiace tehotenstva take hrozne, ze na porod sa uz zena musi tesit a brat ho ako vykupenie 😂

vermitrova
15. nov 2018

Pre mna posledné mesiace tehotenstva neboli take hrozne ako ženy zvyknú rozprávať, len ten pohyb je dosť obmedzený.. 🙂 a za mňa, porod bol pre mna jeden krasny zazitok bolo to úžasne. Mala som perfektny porod a to som rodila 8 hodín. Je to aj o psychike. Mala som epidural a pomohlo mi to strašne! Užila som si narodenie svojho dieťatka a bolo to nádherne aj keď som tlačila 4190g babo 😁 a to bez poranenia. Ja som sa skor bála epiziotómie a možných komplikáciách. Ale vyhla som sa tomu našťastie. A poviem ti, ze ked sa narodí tak tomu pocitu sa nič nevyrovná.

solinkarka
15. nov 2018

Mna bolelo sitie omnoho viac nez porod

janynkaaa
15. nov 2018

Ano boli to .Posledna hodina bola katastroofa .ALE ako nahle mi dali deti uz som nevedela ze nejaka bolest bola 😇

dorotka9819
15. nov 2018

Vždy si povedz že to môže byť ešte horšie a nezľakni sa hneď na začiatku. Potom už nič horšie nepríde, len krásne bábätko ktoré ti ukážu. Ku pôrodu by som si inak niekoho zavolala - manžel, partner, mamina, sestra... Hocikto kto ti pomôže.
Pôrod bolí, ale dá sa zvládnuť pokiaľ budeš poslúchať čo ti doktor alebo sestrička povie.

staniica
15. nov 2018

Je to narocne aj pre babatko, tak mu treba pomoct, aby vedelo vyjst na svet. Boli samozrejme, kazdy porod je ale iny a kazda zena ma iny prah bolesti. Treba sa nastavit pozitivne a tesit sa z prichodu toho maleho zazraku a zvladne sa to. Mam teraz doma 2,5 tyzdnove babatko a tiez som mala strach a tusim aj viac ako pri tom prvom, ale vacsi strach bol o neho, ci bude v poriadku.

mell_k
15. nov 2018

Preboha toto co zas za otazku? Niektora porodi v pohode ze na druhy den chodi ako srna a ina zas aj dva tyzdne ledva chodi a zatina zuby pri vstavani a sedeni ako bol aj moj pripad napriklad..dost zalezi od toho ako velmi sa potrhas a ako ti spravia stychy...

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
asia83
15. nov 2018

@bejby4 Bez epidurálky (ja som mala bez), je to neznesiteľná bolesť. Nenormálna, totálna, ukrutná, mučivá bolesť.

mata128
15. nov 2018

Mam tri deti, z toho dva porody vyvolavane. Treti bol pre mna asi co sa bolesti tyka najhorsi, prostredny najlepsi. Epidural som nemala ani nezvazovala. Ani raz. Ale musim uznat, ze druheho a tretieho som rodila u tejnistej mudr a bola mi obrovskou oporou. Aj ked teda druhy bol bleskovka. 5:45 prichod do nemocky s odtecenou vodou, 6:05 som lahla na salu, 6:15 bol na svete 4270g. A to ja mam 155cm a 50kg

zuju2
15. nov 2018

Ja som rodila tri krát. Všetky pôrody prirodzene' bez epiduralu. Všetky pôrody do hodiny a pol. Čiže rýchle ale aj s obrovskými bolesťami. Ja som mala veľké bolesti,tým že to išlo tak rýchlo...

zuzka1008
15. nov 2018

Jasné že to bolí, dala som to 2x bez epi , zvládnes to aj ty

anabella111
16. nov 2018

@gabikula ...😁😁😁........👍

luccy89
16. nov 2018

@lindusss2016 TOP odpoved! 😂 tak ako som mala cely cas paniku z porodu, teraz sa ho neviem dockat!

soldi
16. nov 2018

@bejby4 nemusi boliet 🙂 rodila som 3x a nebolel ma nikdy. (bez epi samozrejme). teraz ma to caka4.krat, tak uvidime, ci tento boliet bude 😀

ale to je bolest, ktora Ti prinesie babatko, takze to urcite stoji za to 🙂

agathachristie
16. nov 2018

Boli to, ale nie tak strašne. Vyše 16 hodín som rodila dieťa 4,5 kg bez akýchkoľvek liekov. Áno bolelo to, ale dalo sa to zvládnuť, predýchať. Pôrodu sa netreba báť. Strach je najväčší nepriateľ dobrého pôrodu. Neboj sa bude to krásne 😊

katkalubkova
16. nov 2018

@bejby4 ked mas velky strach a tuzis po detoch. Mozno keby si to vysvetlila gynekologovi, a psychologovi, mohol by byt cisarsky. Viem, ze su take pripady, ked ma zena velky strach da sa urobit sekcia. Samozrejme to musis niecim podlozit. Pripadne aj znamost, ale aj cisarsky boli, hlavne prvy tyzden!!!!
Nebudes asi bez deti, len preto ze mas strach!

anjelaa
16. nov 2018

Zvladnes to! Porod vie byt aj krasny ❤ pre mna najkrajsi den v mojom živote. Cisarak nie,sice sa vyhnes pôrodu ale to zotavovanie potom - nebudes vládať sa sama starat o bábätko ked ta bude tak velmi potrebovat! Tak na toto sa nedaj nahovorit pokial to nebude naozaj nutne! Skus radsej popracovat na tom, aby si zmyslala pozitivne 😊

sima1415
16. nov 2018

Ja som mala kontrakcie v krížoch 14 hodín ..nevládala som sa postaviť zo zeme ale tlačenie , ručne vyťahovanie placenty a šitie roztrhnutého krčka bolo takmer bez bolesti a poviem ti , že v momente keď vyšla von som pocítila takú úľavu až som myslela že som zomrela a som v nebi 😃 a neboj sa dostaneš aj niečo od bolesti aj keď mne štíhlu dať iba obyčajnú injekciu nie EPI,no aksa bojíš tak si ju zajednaj , ja som sa bála ako čert kríža toho pôrodu a aj bol echt komplikovaný (skoro cisársky) ale bolo to ako vykúpenie 🙂 ver si a dokážeš to

lindusss2016
16. nov 2018

@luccy89 viem, o com hovorim. 2 x som zazila 😂 tiez som od zaciatku panikarila, ze co a ako porod, ale 8.-9. mesiac som sa uz velmi tesila...

zk3
16. nov 2018

@bejby4 zavisi ci porod budes vnimat ako bolest alebo ako vasu spolocnu cestu - tvoju a tvojho dietatka.my kulturne vnimame porod ako bolest,bohuzial.ine kultury vnimaju porod ako nieco krasne.ide o to,co si ty nastavis v hlave.ked mas strach z porodu,uz z akychkolvek dovodov,pracuj s tym.najdi si skupinu zien v okoli,ktore porod,materstvo,vychovu deti,...vnimaju pozitivne,s laskou;zeny,ktore ti daju odvahu,pomozu prekonat strach a najst v tebe vnutornu silu ze dokazes porodit vlastne dieta a mat z toho pekny zazitok...mam 3 deti,narodene prirodzene,pri porodoch mi pomohli vizualizacie (rozne predstavy),hlboke dychanie a vydych ustami a hlavne kontakt s dietatkom,ono je v strese,nevie co sa deje,ste v tom spolu,je to vasa spolocna cesta,zvladnete ju

petulda333
16. nov 2018

Ked sa obzriem spatne ta bolest nebola taka strasna,nemala som epi a ani si ju nedam,ale v den porodu to bolo hrozne. Totiz rodila som 19h,bola som unavena,hladna,smadna...preto som tu bolest vnimala viac. No inak v pohode

nini1010
17. nov 2018

No nie stekli to a tie tery vo filmich a na videach na internete len tak sranduju ked kricia.bolo to velmi.ale prezijes.s epiduralkou najlepsie.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre