Aké a koľko popôrodných vložiek budem potrebovať?

ni13
12. júl 2015

Ahojte som prvorodicka a neviem ako to bude po porode som kupila z tesca ale tie maju lepiaci pasik to nevadi? alebo musis bez lepiacieho pasika?

kvetulienka253
12. júl 2015

@ni13 ahoj, to mas v kazdej porodnici inak. Najlepsie, ked sa spytas, ci si vobec mas nosit, alebo ti daju. Druha vec je, ci budes nosit jednorazove poporodne nohavicky alebo budes bez. Kazdopadne, lepsie ak nelepia, mohla by sa ti nalepit na jazvu napr. + po porode je lepsie, ked sa dolu vetra, budes sa citit lepsie 😉 Zozenies v zdrav. potrebach, ale maju aj v dm

monika_123
12. júl 2015
zuzka1008
12. júl 2015

Najlepsie su z lekarne bez lep.pasika

sardinka333
12. júl 2015

Ja som rodila cca pred 2 týždnami Ba - Ružinov, zobrala som si do porodnice sieťkované nohavičky - tie porodnícke, vložky tam davali každej pacientke ,,pridel,, tuším okolo desať kusov takých podobných ako su napr. Lidie, košelu a 2ks podložky pod seba. ,,Erárne,, sme tam nosili všetky v tie prvé dva dni. Potom som si už dala nohavičky z domu, bavlnené a vložky som si kupila v DMke tie Jessa maju tam aj take dlhé, tenké s kridielkami a v pohode, nikto nič nehovoril, a aj ine kočky tam už potom nahodili nohavičky a vložky ake si doniesli ked si erárne minuli...Takže podla mna je to na tebe čo si donesieš, to budeš nosiť pripadne poordnica može mať nejake svoje usmernenia ale inak to tam nikto nekontroloval.

katarina644
12. júl 2015

@ni13 ahoj, ja som po porode nohavicky nemala. kupila som si v lekarni vlozky. vsak si taka ubolena, ze by som chcela vidiet nejaku mamicku, ze si da nohavicky. to sa neda vydrzat. inak ja som mala problemy aj po dvoch dnoch si dat nohavicky. ale zavisi od kazdej.

mart1na26
12. júl 2015

Podla mna zalezi aj ako budes rodit, moja kamoska rodila normalne a herecka si dala klasicke vlozky z kridielkami , podotykam ze je to uz par rokov, a mala nenormalne zapaly, rana po normalnom porode sa jej zapalila.... ja som po dvoch cisarakoch a veru pri kazdej som aj 40 vloziek minula. Bola som pred rokom a pol v topolcanoch a tam nedavali vlozky a este som aj svoje podlozky pod seba mala.A urcite sietkove nohavicky doporucujem, aspon 6kusov.

ni13
autor
12. júl 2015

Dakujem za odpoved kazdemu....ja citala som ze tie z tesca taky ruzovi obal ma ze su to dobre a teraz videla som vo fore ze lepsir bez lepiaci pasky alebo ked nedam to dole?

bonaqa2013
12. júl 2015

Ešte ti to pricapnú naopak..... Bez pásika. 😉

pumpkincake
12. júl 2015

Zacinam sa obavat skor toho co pride tesne po porode ako samotneho porodu😁

horana
12. júl 2015

@pumpkincake Je to prekvapivo realny postreh, mna vskutku viac prekvapil po-pordny stav nez samotny porod, ten bol proti tomu co nasledovalo brnkacka, sice bolava, ale docasna. Potom aj telesne pocity, rekonvalescencia, zaciatky dojcenia a kopec dalsich veci....malo sa o tom takto hovori. Ja som sa vela pripravila na porod a malo na to co bolo potom, moct to zazit este raz, niezeby som to 2x uz nie, ale spravim to naopak. Porod sa nejak udeje aj sam...to potom je kvantova zmena urovne, vsetkeho.

tranquillo
12. júl 2015

Ja som minula neskutočné množstvo popôrodných vložiek, mala som viac druhov, bez lepiaceho pásika aj s lepiacim pásikom, obrovské aj také menšie. Nám v pôrodnici nedali nič, všetko sme si museli priniesť. Brala som kufor a cestovnú tašku, v ktorej som mala len vložky, jednorazové nohavičky a jednorazové podložky. Veľký rozdiel som v tých vložkách nejak nevidela, dôležité je len, aby boli vyslovene popôrodné, teda neparfumované a ničím nenapustené, aby si nedostala zápal, lebo to by teda bolo hrozné.

tranquillo
12. júl 2015

@bonaqa2013 preboha, to hádam nie 😀 😒

ukulela
12. júl 2015

@ni13 kolko - to je indvidualne. aake - na zaciatok co najvacsie. tie z tesca su dobre, ze su velke, ale mne najviac vyhovovli tieto: http://hygienicke-vlozky.heureka.sk/chicco-popo... Boli drahe, ale ozaj boli dobre. najcacsie, ake som mala, ja som dost krvacala, na zaciatok som potrebovala aj dve naraz - jeden balik som minula hadam hned za dva dni. potom som mala aj tie z tesca a tiez ttake velke su aj v lekarnach vlozky bella mama http://www.lelaeshop.sk/lelaeshop/eshop/41-1-Co... - tie su tiez bez lepiaceh pasika. vsetky poporodne vlozky su priedusne, ten pasik tam nevaci - ale teda tie tesco mi vyhovovali asi najmenej. ta bunicina, ci co je v nich, sa mi zdala taka umela, ci aka (neviem to popisat - tak sustava)
ked si budes pytat v lekarnach / zdravotnickych potrebach poporodne vlozky, tak zvyknu ponukat znacku SAMU - ta je tiez dobra, no tam pozor na velkost!!!! ja som omylom kupila tri baliky velskosti S (teta ma neupozornila) a tie som si teda po poro de mohla tak prilozit na celo akurat (alebo ich do nohaviciek naskaladat 4, aby mi vydrzali) - ale teda vyuzila som ich neskor, ked som uz tak velmi nekrvacala.
ak este budem rodit, urcite si teda kupim min 4-5 balikov takych velkych (uz aku znacku - to uvidim) a to bude na prve dni, a kupimaj tie samu mensie zo dva baliky - - a potom uvidim, ci este treba take velke alebo stacia aj menise. ak, tak velke dokupim ...

sweetlife00
12. júl 2015

Tie ruzove z tesca boli pre mna osobne najlepsie, aj ked vlozky nepouzivam vtedy som bola za tie vdacna, mala som 3 balenia v porodnici. A kazda zena je ina, ak tu niektore pisu, ze chceli by vidiet mamicku kt. si da nohavicky. ja som mala obycajne bavlnene po cely cas hned po porode, citila som sa tak dobre a nic mi neprekazalo, nic sa nezapalilo a casto som sprchovala, ja som sa proste citila hrozne len s tou vlozkou medzi nohami, ale kazda zena je ina, jednej to moze vyhovovat, druhej nemusi. A je jedno ci su s pasikom ci bez ved ked nebudes mat nohavicky len vlozku tak si to neodlepis, ved je to na opacnej strane nikde sa ti to neprilepi snad 😀 ale ja tie tescovske odporucam..

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sardinka333
12. júl 2015

Ja si myslím že každá má už nejaku tu svoju skusenosť s vložkami a v principe v porodnici to nie je o nič ine..zase netreba si podla mojho subjektívneho nazoru kupovať pomaly nejake inkontinenčné navliekacie nohavičky ...proste ako ktorej vyhovuje, napr. zobrať si viac druhov vložiek a to čo bude vyhovovať si dokupite.
Zase tiež to nevidím ako taku tragediu..samozrejme každá to inak prežíva, každá má inu skusenost aj poporodný stav. Tiež nevidím problém v bežných menštruačnách vložkách (dajme tomu tie predlžene, aby nahodou nepretekali) a bavlnených nohavičkách ak sa žena na to citi. Ja som bola tiež šitá , stále mám stehy, a žiadny problém som nemala, teraz tretí týžden po porode mi dokonca stačí väčšia intimka lebo už krvacam slabo...takže je to važne individuálne a žiadne ,,horory,, sa nemusia diať neviem o žiadnej čo by mala zapaly z vložiek a podobne...nemyslím si že je to bežné, v porodnici nás v nohavičkách a ,,bežných,, vložkách videli na vizite a nikto nič nepovedal, nemal pripomienky tak keby to bolo take nebezpečné, škodlivé verím že by sa niekto ozval.

diablikovci
12. júl 2015

Ja som pouzila aj tie vlozky co boli mi dali v porodnici. A tie podlozky su super. Ja ked som mohla tak stale som sedela naha z roztiahnutmi nohami (nemala som susedu oproti 😀 ) aby sa to vetralo a skor zahojilo, aj lekar nam tak vsetkym odporucal. A rychlo sa to zahojilo je pravda ale niekedy to citim take jemne tahanie, ved tri sady sitia na mna minulu ☹

nanka3
12. júl 2015

@ni13 urcite musia byt bez pasika, dolezite je aby boli vzdusne a odporucam kupit aj nohavicky, ktore ti tu vlozku podrzia, je to uzasna vecicka, vobec netlacia, ani som nevedela, ze ich mam oblecene, teda vedela, lebo som nemusela rukou drzat vlozku pri chodzi
Mam na mysli taketo nohavicky:
http://www.ma-ma.sk/?page=shop&cat_id=13&id=477...

kladina
12. júl 2015

Ja som 2 baliky minula uz pred porodom, ked mi odtiekala plodovka asi 13 hodin.... Tak fakt treba zobrat aspon 5balikov. Stat sa moze vselico.

diablikovci
12. júl 2015
ludmilaka
12. júl 2015

@sardinka333 Keď si spomenula tie inkontinenčné...ja som si omylom kúpila aj jedny také. Som videla mega balenie a dnu len 10 ks, tak reku tieto budú dobré.Skoro ma vyvalilo keď som to v pôrodnici vybalila. Ake taj maka som aj iné. Druhýkrát ma vyvalilo keď som opúšťala nemocku po CR v legínach, ktoré boli bedrové...

ni13
autor
12. júl 2015

Dakujem pekne kazdemu za odpoved 🙂 🙂 🙂 🙂

mia997
13. júl 2015

Najlepšie sú tenšie a veľké,dlhé. A čo najviac,kedže budeš veľmi krvácať. Na to sú dobré volné nohavičky.

ni13
autor
15. júl 2015

@miriam11 a to nevadi ze tam lepiacia pasika? Alebo to necham na to nezoberem dole? Ked napriklad nemozem dat nohavicky?

nanka3
15. júl 2015

@ni13 poporodne vlozky su z oboch stran rovnake, nemaju "igelit" s lepiacim pasikom, lebo po porode sa to tam dolu ma vetrat, klasicke vlozky nie su vhodne, lebo su nepriedusne

ukulela
15. júl 2015

@ni13 niektore poporodne maju aj lepiaci pasik. to nevadi, ten je len na pripevnenie vlozky. dolezite je, aby boli priedusne - po lopate povedane, ked silno krvacas, pretecie to cez ne,nie je tam ten igelit. tie tesco su myslim s lepiacim pasikom, ze? to nevadi.
inac ja som velmi ocenila poporodne nohavicky, take sietovane jednorazove,usite z nejakej riedkej gazy alebo coho. mavaju ich v zdravotnickych potrebach, alebo v lekarnach, videla som ich aj v normalnom obchde (predetii.sk). ja si neviem predstavit, ako by som chodila bez nohaviciek len svlozkou medzi nohami - to by som sa bala, ze by mi vypadla ... tie nohavicky su uplnepriedusne, no vlozku drzia na mieste. mala som v porodnici asi stvoro, no neminula som vsetky, dali sa normalne preprat v rukach.

ni13
autor
15. júl 2015

@ukulela aj ja som kupila uz nohavicky ale nie v lekarne ja v drogerie jessa to vola ....preto pytam ze nevadi ked ma taky lepiaci pasok tam ked bude vizit to nevadi ?

ukulela
15. júl 2015

@ni13 ten lepiaci pasik nevadi.jednoducho pasik v nemocnici neodlepis a vlozku nebudes lepit a hotovo. doma (av nemocnici napr aj na noc)si ju uz prilepit mozes. dolezite je, aby boli tiel vlozky poporodne -ziadne always a porodne, na vlozkach to byva napisane, ze poporodne

anjelik2509
15. júl 2015

ja som mala sieťkované nohavičky z lekárne a vložky také ružové, materské z Tesca, tie boli naj.... pásik nemali, ale tie nohavičky ich držali tam kde bolo treba.... A keďže som bola po sekcii, a boli vysoké, nerezali ma ani na rane 🙂 dlho som ich nosila aj doma ešte 😀

anjelik2509
15. júl 2015

a koľko? také dva balíky určite...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre