Vybratie znamienka

4. jún 2024

Baby skusenost pls.o mesiac idem na dofcu no buduci tyzden som objednana na vyber znamienka.sestricka ma objednavala na chodbe.ked som sa pytala ci nevadi dofca capanie vo verejnych kupaliskach povedala ze nie.
Odlozili by ste vyberanie po dovolnke ci nemam sa obavat?

mamina7070
4. jún 2024

nie je to banalna vec nic by som neodkladala

domkakvet
4. jún 2024

Nie je potrebne to odkladat.

pracujucazienka
4. jún 2024

Viac ako bazén vadí slnko..treba si to miesto kde ti ho odstránia chrániť vysokým faktorom

daniela2202
4. jún 2024

Tieto záležitosti je najlepšie riešiť v zime, lepšie sa hoja, v lete je skôr riziko infekcií... radšej to odlož, keď bude zimšie

miadi
5. jún 2024

Za mna ok mas dost cas to sa zahoji. Mne prave dr zobrala kusok znamienka poslala na biopsy ( nezobrala cele vraj moc velke ze to musi iny dr) po tyzdni mi vybrali stich a o par dni som v pohode bola v jazere 😀jediny problem bol ze voda mala 14C 😃

thirstymonk
5. jún 2024

No, co ti pisu zeny je sice pravda, ale len za predpokladu, ze to znamienko je zdrave. Pokial ti ho vyberu a na histologii najdu nejaku mutaciu, tak mas po dovolenke.

basska_b
5. jún 2024

Ak je nebezpecne, urcite ho vyber este pred letom

thirstymonk
5. jún 2024

@miadi to neni problem, to je pozehnanie pre otuzilcov 🤣

lela1
5. jún 2024

Kúpanie nevadí,vadí opaľovanie jazvy,jazvu treba pár mesiacov chrániť pred slnkom lebo jazva zostane sfarbená do fialová,mám s tým bohaté skúsenosti,nepomohol ani opaľovací krém 50.

autor
5. jún 2024

Znamienko ma svrbelo.kozna povedala ze tam vidi niake trosku zmeny hore vlavo.mam sa dohodnut s chirurgom ci to vybere teraz alebo po dovolenke ale v kontaktr som bola len so sestrickou

lady083
5. jún 2024

daj si ho vybrat a na slnku prelepuj naplastou.

lela1
5. jún 2024

No ak je to takto že vás znamienko svrbelo,neváhala by som ani minútu,dala vybrať čím skôr s neriešila by som jazvu ani kupanie

luccija
5. jún 2024

Daj si ho von a potom si chrániť to miesto

miadi
5. jún 2024

@thirstymonk tak pre deti to bolo v pohode ale oni su rodeni kanadania 😃pre mna je lepsie aspon 17c voda co bude v polke leta .

thirstymonk
5. jún 2024

@miadi Hej no, ja otužujem, takže pre mňa 14 je ešte veľa. Rekord mám 0,6°C a tri minúty, vzduch -16°C, ale som sa fakt vtedy nevedel rozmraziť... Minimálne 5 hodín som bol ešte uplne zamrznuty :D

miadi
5. jún 2024

@thirstymonk to sa neda porovnavat ty si chlap vam je menej zima mate viac krvy. Svalovu hmotu Ja nemam rada pocit chladu. Nie su to preteky kazdemu je prijemne nieco ine.

thirstymonk
5. jún 2024

@miadi Však ano, otužovanie nie je pre každého. Ale vieš o tom, že veganstvo v spolupráci s otužovaním a kvaskovaním zaručuje nesmrteľnosť? :D

nyphadora
5. jún 2024

Skor by prečo ho ideš vybrať, buchla si ho, meninsa farba, je zaškrabnute? Ak je zdravotny problem, tak ano vybrat teraz a na dovolenke prelepovať a skryvať pred slnkom, to aj po dovolenke. Ak je to koli estetike tak by som počkala na jeseň, čerstva jazva sa nema vystavovať slnku, ja by som ani slanej vode. Vybratie znamienka sa odporuča na zimne mesiace.

autor
6. jún 2024

@nyphadora nebuchla nemeni sa.len ma zacalo svrbiet uz dlhsie.myslela som si ze to ma jazva hned vedla neho.preto som sla ku koznej ze neviem ci ma znamienko alebo ta jazva kedze to mam hned vedla seba.nepatrim k tym co sa smazia na slnku vobec.ja som cely rok biela a chranim sa schovavam sa pred slnkom..praveze k moru nejdeme.ideme tu na sk na dofcu na kupaliska

lady083
6. jún 2024

uvidis ako to budes mat zahojene. v pripade ze nie uplne, do kupaliskovej vody by som nesla. more by vobec nevadilo a ked sa neslnis, tak to len prelep a pohoda.

nyphadora
6. jún 2024

Tak to chod vybrať, aj stehy ti stihnu ešte pred dovčov dať von, len by som ho prelepovala a schovavala pred slnkom( zase zavisi kde je). Mne teraz vyberali ( na dekolte, dcera ho zaškrabla) a na slnku budem cele leto prelepovat ked pojdem von.

autor
10. jún 2024

@lela1 aj si si prelepovala ked sa ti sfarbilo? A uz ti ostala fialova stale?
Ja to mam na dolnom rebre

lela1
10. jún 2024

To má syn,boli sme mesiac po tom pri mori,natierali 50 aj tak jazva spigmentovla a zostala fialová,teraz po roku natierania heparoidom a kúpila som také silikónové pásky na jazvy,tak to ,začalo blednut.ale to nevadí,dôležité je aby histologia bola v poriadku,tiež mal znamienko čo sa dr.moc nepozdavalo

autor
10. jún 2024

@lela1 mozes poslat link ake pasky?
A on si to neprelepoval?

autor
10. jún 2024

Myslim ked ste boli pri tom mori

lela1
10. jún 2024

Nie neprelepoval,natierali sme 50 faktor

katka33
14. júl 2024

@lela1 môžem sa opýtať, kde ste mu to dávali vybrať?

lela1
14. júl 2024

@katka33 dobrý deň,na súkromnej klinike v Oščadnici

duppka13
14. júl 2024

Mne povedali ze v lete nevyberaju, isla som v zime ale bol to esteticky zakrok. Ak mas zdravotny problem treba ist cim skor ak ti to spravia aj v kete zrejme je to urgent, potom sa popytaj ci mozes sa ist kupat

katka33
14. júl 2024

@duppka13 to máte pravdu, neodporúča sa v lete, ale mne min.rok urgentne vyberali a teraz som zase našla deťom, takže som z toho na prášky, lebo nielen že je horúco, je problém nájsť lekára, ktorý by nás zobral 🥺