Silikónové prsia

jenett
4. jan 2024

Ahojte priatelia, žienky, dievčatá,

Ani neviem ako začať…Píšem to sem preto, že tento môj príbeh by mohol niekomu pomôcť…Všetko sa to začalo v roku:
2013- prvá operácia silikónové prsia veľmi som sa tešila, že mám krásne prsia aké som vždy chcela 🤭
2015- mi začalo autoimunitné ochorenie štítnej žľazy (kôli ktorému som nemohla otehotniet, našťastie mi na to prišli ale až po 4,5 rokoch a našťastie mám 2 krásne detičky za ktoré ďakujem 🙏
2021/6- zistené trvalo zväčšené uzliny v podpazuší
Zhoršený ekzém
2022/11 výmena prsných implantátov kôli kapsulárnej kontraktúre za nové…veľká chyba 🫣 ,ale to som ešte nevedela.
( Doktor, ktorý mi to robil mi to nemal ani spraviť, keďže som mala určité diagnózy,lenže je to veľký biznis, má to každá druhá predsa nie? však čo hlavne,že za to dostal zaplatené a hlavne,že som mala najlepšie silikóny značky Mentor…) Z časti je to aj moja vina priznávam bola to chyba. Ale ako sa hovorí ľutovať sa nemá 😅
Po tejto operácii som začala chodiť po vyšetreniach, sono prsníkov v úplnom poriadku… keďže mi nedali tie trvalo zväčšené uzliny tak som sa dostala na hematologické vyšetrenie a ukázali sa problémy s bielymi krvinkami..
Neskutočné padanie vlasov mi začalo po tej druhej operácii…
Zdravotný stav sa len zhoršoval…
Priznám sa že aj ma napadlo, či to nespôsobujú silikonové implantáty, začala som googlit, čítať a zisťovať…už mi to aj pár doktorov načrtlo že to môže byť z toho no samozrejme, že túto alternatívu som dávala na posledné miesto…keď som si dávala robiť silikóny nikdy by ma nenapadlo koľko to môže mať nežiadúcich účinkov o ktorých sa moc nehovorí a veľakrát to bývajú aj bežné problémy, ktoré človek prehliada. Predsa som sa predtým nikdy nad tým až tak nezamýšľala, že stále je to cudzie teleso v tele a nikdy nemôžeme vedieť ako to v tele zareaguje aj po rokoch…
2023/9 som išla na masáž lymfatických uzlín že snáď mi to pomôže vyriešiť, niektoré moje problémy..
Ale nestalo sa… stal sa opak…
Opuchol mi ľavý prsník… o pár dni som utekala v strašných bolestiach na pohotovosť… začal sa ďalší kolotoč vyšetrení…
Krvné testy, Sono prsníkov, MRI…
Mali vylúčiť Karcinóm a lymfóm 🫣
Viete si predstaviť tie stresy, strach, bezmocnosť a to čakanie..
Mala som jedno veľké šťastie, že som natrafila na Urgentnom príjme v nemocnici Penta Hospitals na dr. Martu Marcinovú, ktorá mi veľmi pomohla a aj naďaľej pomáha riešiť túto situáciu čo mi nastala… naplánovali sme operáciu na 15.12. 2023 (vybratie silikonových implantátov) všetko sme to naozaj rýchlo zbúchali aj na to že bolo tesne pred Vianocami…
Ďakujem Vesmíru že to zariadil tak,že ma operovali práve MUDr. Marta Marcinová
a MUDr. Pavol Macho (plastický chirurg) v nemocnici Penta Hospitals..Nemocnica Bory
Som im za všetko vďačná 🙏
Čakanie na výsledkov (cytológia) po operácii našťastie vylúčilo Karcinóm prsníka 🙏🙏🙏
Ešte ma čakajú kým sa trocha zotavím ďalšie vyšetrenia ohľadom lymfatickeho systému, snáď ma tiež čakajú pozitívne správy 🙏
Teraz sa len modliť nech mi to všetko dobre dopadne 🙏🙏🙏a tiež aby mi niektoré vyššie uvedené diagnózy neostali natrvalo…
Aby som nezabudla Ďakujem mojej rodine, blízkym priateľom (oni vedia, ktorí)a najväčsie Ďakujem patrí tiež môjmu manželovi že pri mne stojí a miluje ma takú aká som ❤️
Žienky a dievčatá, keď sa raz rozhodnete urobiť určité veci a rozhodnutia a hlavne kôli kráse,ale aj celkovo, tak len porozmýšlajte či Vám to za to stojí…Začnime sa ľúbiť také ake sme, každá z nás je výnimočná ❤️
Buďťe zdravé,šťastné a milované 😇🙏

vanilkovazmrzka
4. jan 2024

Dobre ze si ten hnus dala von z tela, snad sa ti uz polepsi 🤍

simonkazga
4. jan 2024

O BII (breast implant illness) sa hovori aj píše, mne to dokonca lekár spomenul aj na konzultácii ako možnú komplikáciu.

estellas
4. jan 2024

@jenett Napíš do skupiny silikónové prsia.

wonder13
4. jan 2024

@jenett pani doktorka Marcinová je úžasná osôbka, aj mne velmi pomohla pred pár rokmi s abscesmi. V tom čase robila pre Agel. Veľa šťastia, nech vam všetko dobre dopadne.

mikadooo
4. jan 2024

@jenett mrzí ma tvoja skúsenosť. Ja si však nemyslím, že je to len biznis cez mŕtvoly. Niekedy pacient proste nechce vidieť/počuť, resp. prečítať čo podpisuje....🤷. Alebo si nepripúšťa, že by sa to mohlo stať práve JEMU. Každá jedna operácia je riziko komplikácií. Existuje však xy žien spokojných s umelými prsiami a hrdo ich nosia "celý život", nemajú žiadne komplikácie a odporúčajú všetkými 10 kade chodia, ako im to psychicky pomohlo, dvihlo sebavedomie, atď. Jedoducho ty si si vytiahla čierneho petra, čo ma samozrejme mrzí a verím, že keby si o tom vedela, že zrovna tebe sa takto zdravie dokafre, tak do toho nejdeš... Ale tak zas to my všetci, keby sme vedeli ktoré rozhodnutie ako ovplyvní našu budúcnosť, tak by sme sa rozhodovali "oveľa lepšie" 😁.

minenkak
4. jan 2024

@jenett ale veď toto je roky známe ,aké problémy spôsobuje prsné implantáty

jamimo
5. jan 2024

@jenett ďakujem za tvoje úprimné priznanie. Skoré zlepšenie prajem ❣️

dianadd
5. jan 2024

Robila ti doktorka pri explantacii “en bloc capsulectomy”? Neviem sa dopatrat k nikomu na SR kto to robi, ale mozno len slabo hladam. To je pri BII najdolezitejsie, odstranit celu kapsu, nie len implos.
Drz sa, ak nie si na FB v skupine “Breast Implant Illness Research & Recovery, Inc. Group”, odporucam sa pridat, najdes tam vela super info ako pokracovat v healing procese po explantacii

katarinka289
5. jan 2024

Kazdy reaguje inak.Ty mas zlu skusenost,ja mam zname,ktore maju sili a bez komplikacii, jedna komplikacie mala,telo ich neprijalo.Ja mam nastastie len upravu a aj bez sili vyzeraju ako silikonove,kedze som mala dost vlastneho materialu.No aj Dr.,moja gynekologycka sa uistovala,ze idem len na upravu bez sili,ze s tym su len problemy. No ako kto. Ty si Bohuzial jedna z nich

rozkvet1
5. jan 2024

@jenett no trošku zbytočný príspevok keďže poznám mnoho žien ktoré majú silikóny a na konzultácii boli o tomto riadne oboznamene. Takže ja dodám že je to úžasná vec ktorá dokáže neskutočné zdvihnúť sebavedomie, ja sama mám malé prsia a viem si predstaviť tú radosť a sebavedomie.

minenkak
5. jan 2024

@rozkvet1 vymením ,ja celý život túžim po maličkých

katarinka289
5. jan 2024

@minenkak chod na zmensenie.Lutujem,ze som nesla uz davno 🙂👍 Zaspala som a zobudila sa na to,ze uz je po operacii. Ziadne extra bolesti som nemala a ten pohlad do zrkadla...ani si nepamätam,kedy som mala take prsia 🙂👍👍👍

mk22
5. jan 2024

@minenkak dnes ti dokážu zmenšiť prsia z f košíka na b

mk22
5. jan 2024

@jenett o výmene v roku 2022 si sa rozhodla ty sama.. Nikto ta nenútil.. Tak nepíš ze sak co, biznis, hlavne ze dostal zaplatené..v prvom rade si sa tak rozhodla ty

katarinka289
5. jan 2024

@mk22 zmensuju o 30%.Ja so mala E,urobili mi C

mk22
5. jan 2024

@katarinka289 jasne, Dr vezme max co môže, v každom prípade rozdiel tri čísla je úžasný. Ta kvalita života je neporovnateľna.

minenkak
5. jan 2024

@katarinka289 pôjdem na padesiatkou si dám darček, ja nemám nejako moc strašne veľké,len mne sa strašne páčia také maličké

sasuska
8. jan 2024

@rozkvet1 nemyslím si,že zbytočný príspevok.. baba sa otvorila a napísala svoj príbeh co sa jej stalo a možno týmto niekomu pomôže si to minimálne premyslieť ci vôbec stojí za to dat si cudzie teleso do tela ...ja túžim po silikonoch veľmi po 3 deťoch ale zrovna takýmito príbehmi co sa stalo skutočným ženám o tom začínam pochybovať...ak by tento príbeh pomohol len jednej žene tak tento príspevok nieje absolútne zbytočný...čiže tu som a ďakujem @jenett za tento príspevok ❤️🥰🙏🍀

rozkvet1
12. jan 2024

@sasuska potom už len jedine zväčšiť prsia svojim tukom alebo podvihnut bez silikónov

zuzubb007
12. jan 2024

Ja sa mam rada taka aka som, a tvrdenie, ze silikony ma kazda druha je kravina, maju to zvacsa zeny co chcu prsia vystavovat na obdiv a nenosia rozhodne celorocne rolaky, nepoznam kamosku co by mala a kto chce nech ma, ja by som sa pokakala uz len z operacie, radsej lentilky pod kobercom, ale drzim palce nech si fit, neoplati sa dat si kadiake upravy pre nieco clovek vyzera ako vyzera

katarinka289
12. jan 2024

@zuzubb007 nesuhlasim,ale nazor ti neberiem. Nemozes vsetky skatulkovat. Su zeny,ktore su nestastne z toho,ze maju prsia ovisnute,alebo ziadne. Kvalita zivota je potom uplne ina. Kto chce riesi,kto nie,tiez ok. Kazda mame svoju volbu.Ja som po uprave tuzila este pred detmi a som rada,ze som si to mohla dovolit lebo lacne to nie je

mk22
13. jan 2024

@zuzubb007 poupravim tvoj názor, urobene prsia nemajú iba ženy, ktoré ich túžia vystavovať, ako píšeš.. Normálne som sa pobavila.. Mam 44r, moje rovesnicky, a staršie kolegyne, majú urobene prsia.. Ženy z vysokých pozícii, žiadne lacné micky, čo chcú vystavovať dekolt.. Ja mam prsia, a nosím košele, aj milované roláky, denne mam sedenia, pracovné, prevažne s mužmi, a neuveríš, ani jeden mi necumi na hrudník..
Urobene prsia ma x žien ale nie všetky ich tasia von.

snowflakenel
13. jan 2024

Segra mala velkeeeeee nic a teraz ma normal 2-ky. Ja som teraz tehotna, prsia mi narastli, nepaci sa mi to, su asi 3-4, take skarede s uvolnenou kozou. ( chudnitie kedysi). Silikony nechcem,staci mi len odtranit kozu.

michi862
12. júl 2024

@jenett ahoj, ja len že ja mam tieto iste problemy a prsia ani nemám. Všetko mi to robili hormony v štitnej žlaze, kym sa mi to dalo dokopy po liečbe, trvalo to skro 2 roky. Len pre info,aby sme zas nehadzali všetko na prsia.

sonaguffy
17. sep 2024

@jenett ajoj, prosim ta, ked ti vybrali implantaty, robili ti aj modelaciu prsnikov, alebo len vybrali? Tiez sa ich musim dat vybrat, tiez mam problemy.

sonaguffy
17. sep 2024

@jenett a odstranili ti aj kapsulu? Dakujem

rommynka
24. sep 2024

@sonaguffy ahoj smiem sa spytat ake mas problemy? Ja mam implantaty tiez a myslim ze aj mne robia problemy :/

sonaguffy
25. sep 2024

@rommynka mala som prasknuty implantat.Vymenili mi implantaty ale ako vzdy po praskline, aj mne zostal silikon v uzlinach v podpazusi. Chirurg tvrdil ze to nie je nebezpecne. Odvtedy mam autoimunne ochorenia (ruk, väziva, klby) Okrem toho kozne problemy, rosaceu, suche usi ktore stale znova svrbia, kruhy pod ocami, unava atd.. Ziadny plasticky chirurg nepovie ze existuje BII alebo takz.ASIA syndrom, co su nespocetne ochorenia z implantatov. Upozornili ma na to az ovela neskor ini doktori. Ja osobne sa neviem dockat, kedy mi tieto jedovate silikony z tela odstrania. Na Fb je skupina so 43 000 zenami, ktore maji problemy a nechavaju si odstranovat silikony aj s kapsulami a niektorym sa bohuzial vsetok silikon z tkaniv uz ani nikdy odstranit neda. Som sama smutna z toho, aka som bola hlupa, ze som si to davala a dufam ze po skonceni vysetrni nemam aj nieco horsie.

rommynka
25. sep 2024

@sonaguffy no ja mam unavu, bolest klbov a vypadala mi asi polovica vlasov :( a uz aj vies komu pojdes na vybratie?

joannita
25. sep 2024

@rozkvet1 urcite to nieje zbytocny prispevok, prave naopak.