Zdravotne ťažko postihnutý občan a zľavy na daniach

zabka60
13. mar 2012

Dievcata zo Ziliny,prosim vas viete mi poradit tie ktore mate psika,ci plati nejaka zlava v Zilinskom kraji na mestskom urade za dan za psa????????????????prosim vas ozvite sa budem moc vdacna

elise
13. mar 2012

@zabka60 nie som zo žiliny alena stránke mesta si skus nájsť poprípade lacnejšie vbudeš platiť ak si havka prihlásiš na dedinu kniekomu známemu na dedine bývaju dane lacnejšie🙂

zabka60
autor
13. mar 2012

@elise ano ja viem mam babku v Martine len sa bojim,ze ked policajti ocipuju ten cip a ukaze im,ze mam cip z Martina a sme v ziline,ze nam daju vysoku pokutu neviem ako to funguje,ved Zilina ma 40 e rocne pre boha to je moc z psa a plus k tomu este bytove a tam je tiez vriadna palka..

zabka60
autor
13. mar 2012

@krajinka ano dakujem a mam dost,ked som sa docitala,ze ZTP ludom zrusili zlavy!!sme asi jedime mesto,kde to zrusili postihnutym ludom!!!otrasne

sisaha
13. mar 2012

@zabka60 a preco nepovies, ze mas toho psika iba na strazenie? to je uz co za buzeracia?

krajinka
13. mar 2012

@zabka60 hrabu prachy kde sa da, co narobis 😉
a mas moc vsimavych susedov? ze co by sa stalo kebyze ho nenahlasis 😝

elise
13. mar 2012

@zabka60 psa varuješ babke🙂

martinkatinka
13. mar 2012

A čo takto potvrdenie od doktora, že to máš v rámci terapie a požiadaš si o úľavu priamo na meste a možno to budú brať individuálne... proste výnimka? To by nešlo?

zabka60
autor
13. mar 2012

@sisaha
@krajinka
@elise
@martinkatinka kocky,policajti maju akesi naramky a psiky ktore su nahlasene,aby sa za nich platili dane dostanu ma urade čip a policajti si to očipuju,ci je nahlaseny....vyborny napad,ze varujem babke 😉 ....a moj psik ma 2kg a je to mini yorkshir 😀 ....je to strasne smutne,ze aspon tym postihnutym zobrali taku ulavu na ktoru maju pravo!!!jaj taka som nahnevana

krajinka
13. mar 2012

@zabka60 schovas ho do vrecka, ked zbadas polisov 😀

zabka60
autor
13. mar 2012

@krajinka 😀 vtipne to je,len co ked ju zbadaju z dialky 😀 ...ach jaj a starka sa boji ju k sebe nahlasit...co mam robit nebudem platit za psa dan 40 eciek,to je nehoraznost 😠

sisaha
13. mar 2012

@zabka60 tak im vadi, aky cip ma pes, ale predpokladam, ze ich vykaly po nezodpovednych majiteloch im tam nevadia..

sjuzan77
13. mar 2012

@zabka60 nie som sice zo ziliny, ale mam brata ztp. podla zakona o ulave od platenia dane za psa a tiez za odvoz komunalneho odpadu rozhoduje primator mesta, alebo starosta obce. ked chce - nemusia ztp platit, ked nechce, musia. nas starosta nam povedal, ze on ulavy davat nebude, tak platit musime 😠 este ze zijeme v uzasne socialnom state 🙄

zabka60
autor
13. mar 2012

@sisaha to je najsmutnejsie,ze na dedine 50 kilovy vlciak plati 6 eur a ja 2kiloveho psika mam platit v panelaku 40 eur!!!tak to uz co je za madarizmus..neskutocne...

elise
13. mar 2012

@zabka60 ešte máš šancu sa presťahovať k babke🙂

zabka60
autor
13. mar 2012

@sjuzan77 presne tak 😠 ...a "romovia" nemusia,pretoze ich zozeru,takze nevykaluju po meste 😠 .....och vrrrrr
@elise ale tu uz konci kazda sranda 😀

sisaha
13. mar 2012

@zabka60 tak posli otazku na mestsky urad z akeho dôvodu zrusili ZTP ulavy

zabka60
autor
13. mar 2012

@sisaha a odpoved bude zniet,ze mesto,ktore zadlzil Slota ma prazdnu kasu a snazia sa ju nabalit aspon psimi hovienkami 😠 .......asi tak,len oni by to napisali inteligentnejsie,kedze maju na to "skoly"

sjuzan77
13. mar 2012

@zabka60 zial, nejde len o toho chlpaca, ci smeti, ludia si nevedia ani len predstavit, ake boje musi clovek zvadzat so statom, ak ma v rodine ztp. moj brat ma 26 rokov a mamina, ktora je s nim na opatrovatelskom uz niekedy fakt nevie, ci sa ma smiat, alebo plakat 😖

wieruss
13. mar 2012

@zabka60 zial nie... ziadna zlava nie je, jedine ak prihlasis trhaca na dedinu k niekomu... 😉 inak v panelaku platis 40eur ako si pisala ... a to u nas na Hajiku nie su ani poriadne kose na vykaly... niekedy idem kolo celeho panelaka s vrecuskom lebo proste neni kos 😠

zabka60
autor
13. mar 2012

@sjuzan77 moja sestra je od narodenia postihnuta a ma ZTP-S a mamina je ZTP 3 roky myslis,ze ja viem,kde mam s konope 😒 ..uplne ta chapem 😉
@wieruss nemam slov na nase mesto...spejeme do riadnej......vulgarizmy sa nesmu pouzivat 😉

wieruss
13. mar 2012

@zabka60 inak pocuj, nemas ziadnu znamu/znameho/rodinu co ti byva niekde naokolo Ziliny na dedine ?

sisaha
13. mar 2012

@zabka60 ale ked som si precitala link vyssie, tak nie som si celkom ista, ze sa na teba zlava nevztahuje, lebo hoci pisu, ze predmetom danie za psa nie je pes so specialnym vycvikom pre ZTP. Ale dole v tlacive, je uvedene ze treba uviest cislo ZTP, tak nie je pozadovana info, kde bol špecialne vycviceny...

zabka60
autor
13. mar 2012

@wieruss znamych mam v okoli na dedine,ale maju strach s nasich ochrancov zakona 😝 ...takze neviem,ale napisala som mail primatorovi a som velice zvedava,na reagovanie 😠
@sisaha no to neviem,asi by mi nezozrali,ze 2kilovy yorky ma specialny vycvik pre postihnutych 😅

jerryjanka
13. mar 2012

to maš dobre my sme taky prdinec mesto a mame dan za psa 50 eur. je pravda že ztp platia 25 eur ale aj tak je to hrozne moc

sisaha
13. mar 2012

@zabka60 no a??? ja by som specialny vycvik nespominala, ale rovno psa ziadala oslobodit od dane. Ma specialne opodstatnenie proste pre ludi, ktorí su ZTP..a za tym by som si stala..

sisaha
13. mar 2012

@zabka60 a preco maju pribuzní strach co sa tyka kontrol? hadam si nemyslis, ze budu chodit po domoch ci tam maju takeho psa?

sisaha
13. mar 2012

@zabka60 alebo mu ten vycvik nechaj spravit...mozno ti daju zlavu prave kvoli ZTP preukazu. Budes mat o tom doklad a nebudes sa musiet takymito vecami vobec zaoberat.

zabka60
autor
13. mar 2012

@sisaha vsak som to napisala tomu primatorovi a som zvedava co odpovie ak odpovie vobec a nebude ma ignorovat...
@sisaha to nie,ale netusim,ako a co im tam vypise vsetko,ked očipuju tu znamku, vies kedze nahlasit sa musi na danu osobu....

sisaha
13. mar 2012

@zabka60 no ved pes bude babkin a ty ho mas "docasne" v opatere, lebo babka je v kupeloch 😉 Ale myslim si, ze ti odpisu, ze je samozrejme ze Ztp osoby neplatia...