Zadržaný vodičský preukaz

samantha777
8. okt 2023

Dobrý deň.Nevie mi niekto poradiť,aká ja najnižšia doba zadržania vodičáku? Dotyčný mal 0,17,čistý register.Ďakujem.

petulda333
8. okt 2023

Najnizsia je 6m,ale pri alkohole neviem

minenkak
8. okt 2023

@samantha777 Tresty za alkohol v krvi do jedného promile
Ak nafúkate pri policajnej kontrole menej ako jedno promile, dopustíte sa „len“ priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky a hrozí vám trest v podobe peňažnej pokuty od 200 EUR do 1.000 EUR a zároveň trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlo až na dobu piatich rokov!

Ak sa vodič vozidla odmietne podrobiť vyšetreniu na zistenie požitia alkoholu alebo inej návykovej látky, hoci by také vyšetrenie nebolo spojené s nebezpečenstvom pre jeho zdravie, pôjde tiež o priestupok, za ktorý sa mu uloží pokuta od 300 EUR do 1.300 EUR a zároveň zákaz činnosti viesť motorové vozidlo od jedného do piatich rokov.

samantha777
autor
8. okt 2023

@minenkak toto všetko viem,ale sa pýtam,že akú najkratšiu dobu môžu dat?

minenkak
8. okt 2023

@samantha777 to už je asi na rozdohnuti polície v pristupkovom konaní

petulda333
8. okt 2023

@samantha777 to zalezi od policajta aku mu da. Ja som nemala alkohol,iba drobnu nehodu a dali mi minimum 6m,pri alkohole to moze byt kludne viac. Pisala mi jedna zena tu z mk,ze ma odobraty pre alkohol a vzali jej ho na 2r

minenkak
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
minenkak
8. okt 2023

@samantha777 a hlavne nepiť alkohol, keď chce niekto šoférovať

samantha777
autor
8. okt 2023

@petulda333 a koľko mala nafukane?

sasa1310
8. okt 2023

@petulda333 pri drobnej nehode berú vodičák?

petulda333
8. okt 2023

@samantha777 to mi nenapisala,iba ze nie vela

petulda333
8. okt 2023

@sasa1310 nebudem to tu rozoberat

sasa1310
8. okt 2023

@petulda333 ja sa len pýtam, lebo muž mal drobnú nehodu a nemal zobratý vodičák. Ani mne nebol, tiež "drobná" nehoda. A neviem o tom, že by brali pri nehode vodičák, akurát dávali pokutu a zápis v karte vodiča ako hrubý priestupok

minenkak
8. okt 2023

@samantha777 k tomu alkoholu za volantom

samantha777
autor
8. okt 2023

@minenkak a od coho to záleží?Však asi od toho koľko bolo promile?

minenkak
8. okt 2023

@samantha777 ako sa policajt vyspal

janai1
8. okt 2023

@sasa1310 jasne, že neberú za jednu "drobnú"nehodu VP na min. 6 mesiacov. V júli do brata na krížovatke vrazili, auto na totalku a daný vodič ani len pokutu nedostal 🤦‍♀️

samantha777
autor
8. okt 2023

@minenkak môže dat len pokutu a vrátiť vodicak?

alickapusinka
8. okt 2023

V prvom rade ak chytia opitého za volantom by už nikdy nemal mať vodičský preukaz. A je to jedno či zostatkový alkohol alebo iba jedno pivo. To jedno pivo môže spôsobiť smrťeľnú nehodu.

minenkak
8. okt 2023

@samantha777 však samozrejme,príde vyrozumenie z polície čo a ako a je budeš vedieť

glorikarebeka
8. okt 2023

Treba sa pripraviť aj na psychologické testy a test na vodičský preukaz

bucko555
8. okt 2023

V živote by som nedala takému človeku vodičák už čo nafúkal ....

zuzubb007
8. okt 2023

Za alkohol aj 0,1 promile by som automaticky dala verejnoprospesne prace na pol roka, by si rozmyslel clovek a opakovanie vodicaku a psychologicke testy a vodicak na dva roky vziat

samantha777
autor
8. okt 2023

@minenkak mate s tým skúsenosť,či len domnienka?

minenkak
8. okt 2023

@samantha777 ja osobne nie, je hanba a najväčšie svinstvo sadnúť si za volant po pití alkoholu ,alemuzovi kolegovia,každý mal iný trest

petulda333
8. okt 2023

@sasa1310 no,poviem tak,ako mi bolo povedane pri vysluchu. Natrafila som na noveho akcneho policajta,pretoze inak nezvyknu brat,ale len na mieste pokuta.

petulda333
8. okt 2023

@janai1 predstav si,ze ano. Podrobnosti pisat nebudem. Zuadny alkohol nebol ani nic take. Vodicak mam takmer 18r a okrem tejto jednej udalosti,nikdy nic

minenkak
8. okt 2023

@petulda333 a toto je presne to čo píšem ,aký je policajt a akú má náladu

petulda333
8. okt 2023

@minenkak ano,tak mi to bolo povedane. Ked som si sla po oficialne rozhodnutie o treste,tak sa policajt chytal za hlavu,ze preco mi ho vzali. Co uz. Mne to az tak nevadilo,ja som aj tak nemala chut jazdit

minenkak
8. okt 2023

@petulda333 ja som raz stala na zákaze zastavenia a išli policajti okolo,bola už tma .Priel policajt k okienku a mi vraví jaaj to ste vy,viete ,že stojíte na zákaze zastavenia a ja ,že nie a vlastne to je jedno ja som myslel ,že je to váš otec,chcel som dať jemu pokutu,tak pekný večer .Bola som s maminou na ich aute

petulda333
8. okt 2023

@minenkak mne sa v lete stalo,ze ma doslova uz pred domom zastavili na cestnu kontrolu. Vsetko v poriadku, na druhy den v meste. A tam policajt ci mam certifikat na folie na zadnych oknach. Ja,ze nie,ze mozno manzel niekde ma. Tak ma upozornil,ze na teraz bez pokuty. Ja mu vravim,ze vcera ma tiez zastavila hliadka a nespominali nic take a on,ze niekto to vidi a niekto nie a zas dalsi by mi rovno dal pokutu. Tak ktovie 🙈