20.8. Som mala ísť na úrad ale v hlave som mala že 28.8. A celý čas som.bola v tom. Tak dnes tam idem a že neskoro.
PNku mi mohli dať 3 dní iba spätne ale neprešlo chýba mi tam týždeň. Mám zdravotné problémy niečo Mám s pamäťou a často zabúdam na nejaké veci. Mám aj problémy s pečeňou a silné migrény. Síce ma to vraj neospravedlňuje.
Tak teraz keď ma vyradia z úradu prace tak ako to prebieha ?na aké ťažkosti sa mam pripraviť ? Moje dieťa len teraz v septembri nastupuje do škôlky.
Ak sa nechystas do prace, zaevidovat sa mozes zasa po 6m. Dovtedy si musis platit zdr.poistenie sama.
@dharmasanata to je koľko?
@veronikaszabova no v septembra si chcem hľadať prácu, cez urad mi nič nenašli celý rok.
6 mesiacov každý mesiac 97,80.eur
Prihlas sa do zdravotnej ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov. Ak si nedostavala podporu, tak iba ta vyradia nic viac.
@maciatkoe ale vtedy dieťa môže ísť do škôlky len na pol dňa
Ja neviem či vyradia alebo nie, ale oni nikdy v živote ti nenájdu prácu, to ani nečakaj, to musíš hľadať ty sama. Aj keď ponúkajú, tak iba takú, kam nikto nechce ísť. Takže nie v septembri ale už dneska si sadni za PC profesia.sk, istp.sk a hľadaj a posielaj životopisy.
Žiadne problémy nebudeš mať len ťa vyradia a od toho dátumu si budeš platiť zdravotnú sama kým nenájdeš prácu alebo sa nevrátiš na úrad.
Úrad nieje od toho aby ti hľadal prácu 🤦 to si musiš sama
Tak do budúcna.. Keď máš problémy s pamäťou, píš si pripomienku do mobilu, do kalendára......
Choď na zdravotnú poisťovňu, tam sa prihlas ako osoba starajuca sa o dieťa do 6 rokov a nebudeš musieť platiť žiadne odvody. Len dieťa potom môže byť v škôlke len na pol dňa.
Este jednu vec by som vyskusala: poslat na urad prace ziadost o odstranenie tvrdosti zakona. Dopln dovody, problemy s pamatou. Mozno ti vyhoveju.
@maciatkoe nie podporu som nedostávala
@sisska96 Ano ja posielam stále ale ešte ma nikam nezobrali prídem mi že som neštátny človek
@13uzivatelka11 to aj mám ale pripomína mi to ten deň keď už je po tom nie deň pred tým
Wau kalendár v mobile je zlý, rok žiadna práca lebo nenašli ti... Označiť sa za nešťastného človeka... Mno, nazvala by som to inak. Problémy budú inde a nie vo všetkých veciach naokolo... 🙂
@mimka1402 Tak kde je problém? Mám maturitu ako kuchár/cukrár potrebujem prácu na 8 hodín bez víkendov. A to ma nechcú nikde.
Skolske jedalne su bez vikendov, skus materske, zakladne, stredne, vysoke skoly v tvojom meste. Odnes vsade zivotopisy
U nás v gastre je tiež plno ponúk, nie jeden šéf odtiaľ povedal, že ľudia nechcú pracovať..je problém nájsť vhodného uchádzača, sú leniví chodiť do práce
@dharmasanata
@dharmasanata Ja by som veľmi rada pracovala len ten pracovný čas musí aj vyhovovať lebo nemám pomoc od nikoho s dieťaťom
Jaaaaj no reštiky cukrárne sú otvorené dlhšie ako iba do 16:00 napríklad.
@autorka nikoho nezaujíma tvoje dieťa. Nechápem čo s tým má tvoje dieťa. Keď máš hentake maniere tak jasné že si prácu nikdy nenajdes
@modrykolibrik A aké mam maniere prosím vás? Ze potrebujem prácu kde vyhoviem aj dieťaťu?
Čím je starší tým mi nestačí žiť zo 290e mesačne
A tvoja obvodná lekárka by ti nedala nejaké potvrdenie na ten deň, keď jej vysvetlíš a poprosiš?
A neviem, či to ešte funguje… kedysi bola taká možnosť evidovať sa, tuším na soc.poisťovni, s nárokom na dávku v hmotnej nudzi ale i bez toho nároku, a potom si človek nemusel platiť zdr.poistenie.
@tiika Dala mi ale môže iba 3 dni spätne a mne chýba týždeň ah
Mne napadá, v nejakej školskej jedalni nehľadajú? V školke?
Aj teda návštevu lekara? Lebo ty si písala o PN.
Mozes sa nahlasit v poistovni ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov ale dieta moze byy skolke len na 4 hodiny denne vtedy. Ale budu za teba hradit zdravotku...alebo potom rychlo vziat prvu volnu robotu od prveho
Nahlas sa ako osoba starajúca o dieta....ved vyzerá, že prácu zatiaľ nemáš žiadnu
Tak si teraz budeš platiť odvody do zdravotnej kým ťa opäť vezmú na úrad.