Ahojte, prosím vás, nemáte s tým niekto skúsenosť, som na úrade práce od 12.juna, terax by mi mala prísť prvá dávka v nezamestnanosti. V septembri idem na výšku, takže ma asi automaticky vyradia z evidencie a podporu mi zrušia, bude mi však ľúto tej polovice, pretože to nevyužijem už, a nie je to zrovna málo peňazí, tak sa pýtam, či mi môžu vyplatiť tú druhú polovicu ak o to požiadam? Viem, že sa musia dávky poberať aspoň 3 mesiace, neviem teda, ci by to platilo aj v mojom prípade, nemáte s tým skúsenosti? Ďakujem, za odpovede 🙂
Podmienku doplatenia ste uviedli.
@edithp musis byt evidovana 3mesiace, aby ti vyplatili 50% zbytku. --- tym padom nesplnas podmienku
musí poberať dávku minimálne 3 mesiace, dávku vypláca sociálna poisťovňa, nie UP, tam sa treba informovať
Musis mat z tej podpory aspoň polovicu vybranú, až potom môžeš požiadať. Len si to premysli, lebo keby si náhodou napr po roku zo školy odišla tak by si už nemala nárok na dobratie keďže ti to vyplatili, a musela by si znova odrobiť aby ti vznikol nový nárok. Ale o vyplatenie sa da požiadať myslím do troch rokov
presne musíš mať polovicu vybratu... čiže 3 mesiace, to nesplnaš.....
@evamarek77 nastupujem až 23. lenže z UP ma vyradia k 1.9. lebo študentom budem od 1.9.
@edithp Treba sa spýtať na UP rovnako im treba oznámiť že nastupuješ na štúdium - ty máš oznamovaciu povinnosť.