Ukončenie strednej školy

cica255
8. nov 2017

Chcem sa spýtať keby som ukončila strednú školu môže na mňa škola zavolať sociálku ? Nechodím na prax a chcem ukončiť školu preto sa pýtam. Vďaka

lady083
8. nov 2017

pokial mas splnenu 9rocnu povinnu skolsku dochadzku, co predpokladam, ze mas, nemoze ti nikto nic. len si to papierovo vybav a prihlas sa na uradoch, ak nejdes pracovat.

beky1813
8. nov 2017

Kolko mas rokov?

kacena4
8. nov 2017

neviem kolko mas rokov, a to ze si das do statusu dieta este neznamena ze mas na neho vek, kludne mozes mat aj 15r. ☹ prepac otvorenost, ale keby si bola aspon trosku rozumna, urcite by si to riesila so skolou, rodicmi ci niekym zodpovednym a urcite by si si skolu dokoncila, pretoze bez skoly toho v zivote vela nenarobis ☹
ale zakon hovori ze povinny skolska dochadzka je do 16r.
https://www.slovensko.sk/sk/agendy/agenda/_povi... pozri si takmer dole co sa tyka strednej skoly...
drzim palceky v rozhodovani a hladani spravneho riesenia hlavne do buducnosti. sestra tiez odisla zo skoly a neskor po 3dietati si ju dorabala.... aby mohla pracovat ako opatrovatelka

lady083
8. nov 2017

@kacena4 ved to, ze dnes vela v podstate deti necha skolu, pricom si neuvedomuju dosledky. zs vzdelanie je dnes velmi malo pri hladani prace.

piece
8. nov 2017

Pokiaľ máš ukončenú povinnú školskú dochádzku, čo je desať rokov tak nie.. Ale ak ti môžem poradiť tak si školu dorob, budeš to potom ľutovať..

cica255
autor
8. nov 2017

No proste nezvládam tu školu. Ponižujú ma tam smejú sa zo mňa nezvládam to psychicky. A preto chcem ju ukončiť tak preto sa pýtam aké sú následky keď nechodím na prax.

beky1813
8. nov 2017

@cica255 no pokial mas ukoncenu povinnu dochadzku, tak ti nic nehrozi, len budes mat problem si v buducnosti najst pracu, teda ak mas vobec zaujem pracovat

deti95060810
8. nov 2017

@cica255 následky? neospravedlnené hodiny...pri určitom počte neospr. hodín môže byť znížená známka zo správania, alebo aj vylúčenie zo školy....Môj bratranec tak vyletel z učňovky....Potom to ľutoval o niekoĺko rokov, ale dorobiť to už nejde....Už by musel nejak odznova....😒

cica255
autor
8. nov 2017

Chápem ale ja sa pýtam o toto keďže som na MD ako to vlastne je zo sociálkou.

candii
8. nov 2017

A nemozes to riesit prestupom na inu skolu? Stredna skola ti bude v zivote chybat.. ved sa kukni aka doba je teraz

cica255
autor
8. nov 2017

Keď ukončím školu alebo preruším

beky1813
8. nov 2017

@cica255 no na MD urcite nie si, kedze pochybujem, ze si pracovala, si na rodicovskom a co ma urad prace s tvojou skolou?

cica255
autor
8. nov 2017

Som na materskej ešte 3 roky preto sa pýtam ako je to zo sociálkou keď nechodím na prax. Povinnú 10 ročnú školskú dochádzku mám.

cica255
autor
8. nov 2017

Škola ak má dá na sociálku že nechodím na prax čo sa bude diať ďalej ?

domcapk
8. nov 2017

Ja som si vybavila individuálne štúdium na to máš právo keď si na MD a bola som dokopi 5 krát za celý školsky rok v skole iba na konci roka som absolvovala komisionálne skúšky 🙂

candii
8. nov 2017

@cica255 no nie si na materske ale na rodicovskej dovolenke a to je rozdiel. Uz si dospela osoba so skoncenou dochadzkou + matka dietata 😀 neboj do polepsovni nepojdes 😀

candii
8. nov 2017

@cica255 a na socialku to nepojde, preco by aj? Ked nebudes chodit do skoly, vylucia ta.. tak isto aj na prax, musis mat urcity pocet hodin odrobenych a ked nemas nepustia ta dalej

beky1813
8. nov 2017

@cica255 ty aj citas, co ti piseme? Alebo len ides dookola to iste

cica255
autor
8. nov 2017

Čítam

oskvarka
8. nov 2017

@cica255 ja by som to na tvojom mieste skusila s tym individualnym planom a ak mas pocit ze si si nezvolila dobru skolu tak aj s prestupom ale tam to bude asi trochu tazsie... ale ako baby pisu stredna ti bude chybat v zivote a vratit spet sa to neda len vystudovat novu od zaciatku a tie roky co tam uz si ti nik nevrati...
zelam vela stastia musi to byt narocne riesit taketo veci este popri malom dietatku hlavne ked si mladucka predpokladam... ale zase moze to byt fain zajst do skoli trochu vypnut raz za cas ked ti ma kto dietatko postrazit ;) aj ked teda sikana je narocna vec a uplne chapem ze chces odtial vypadnut nech to nemusis znasat.

cica255
autor
8. nov 2017

Mne ide hlavne o to. Aby mi sociálka nesiahla o peniaze a na dieťa. Čo dúfam že nie :(

oskvarka
8. nov 2017

@cica255 http://www.zakonypreludi.sk/zz/1992-616 hľadaj si tam zanechanie štúdia

oskvarka
8. nov 2017

@cica255 je to cisto tvoja vec ci zanechas studium alebo nie nema ti co socialka brat problem moze byt s plnoletostou v pripade ak tvoji rodicia nezdielaju tvoj nazor neviem ako sa to berie skus si to tam poprecitovat co som ti poslala odkaz...
je to sice o policajnej skole ale bude to podobne aj na vasej aj na kazdej inej
pripadne hladaj ine temy o zanechani studia na porade alebo podobnych veboch

candii
8. nov 2017

@cica255 ale socialka s tvojim studiom a ani s dietatom nic nema. Po prve beries pridavky z UPSVaR-u a nie zo SP a po druhe ako pisem riesia DETI, ktore nemaju povinnu skolsku dochadzku a to je 10r. Ale toto su zakladne veci..

hettinka
8. nov 2017

@cica255 povinná školská dochádzka je 10 rokov a končí spravidla po 1. ročníku na strednej škole - za predpokladu, že bežne žiak chodí 9 rokov na ZŠ + 1 rok na SŠ, ale ak napr. prepadne, alebo ide na bilingvál z 8. triedy, môže to mať inak...

Potom už je na SŠ dobrovoľne a ak skončí, je to jeho vec. Akurát že rodičia už nesmú poberať rodinné prídavky ani daňový bonus, to treba oznámiť na UPSVaR a zamestnávateľovi. No a do 8 dní od skončenia štúdia sa treba prihlásiť na príslušné úrady, ako nezamestnaný, alebo sa zamestnať, alebo neviem, či si na MD, RD alebo čo máš ... aby mal kto platiť odvody. Inak si ich budeš platiť sama.
Ja osobne by som asi obehla ZP, SP a UPSVaR a spýtala sa presne...

ivanka12311
8. nov 2017

Ved sa da vybavit aj individualne študium...ja som tiez na MD skolu som uspesne dokoncila a este ma škrie ze by som mohla este išla vzdelanim dalej...budes mat velky problem pri hladany prace, co im povies ze mas ukoncenu ZŠ???...svojmu dietatku nechces ponuknut v zivote viac?

tinaa64
9. nov 2017

@cica255 zmen skolu...neukonc skolu...led ai budes chces urobit kurz cez upsvar tak si ani neskrtnes....lebo nebudes mat dokoncene stredoskolske vzdelanie....to je hlupost w nedokoncis skolu..budes lutovat....ako si chces najst pracu led ani kurz si nebudes moct urobit...v skole a doma povedz ake mas peoblemy v skole a sa dohodnite co dalej....este stale je moznost zmenit skolu alebo ist n indvidualbe studium...ucit sa budes doma a do skoly budes chodit len na skusky amas pokoj

ave17
9. nov 2017

Ďalšia ruku natrcajuca do budúcna.Decko bez školy,s dieťaťom na krku, skvelý vstup do dospelosti a vzor pre tvoje dieťa.

sasa1310
9. nov 2017

@cica255 snáď niekoho napadne urobiť novelu zákona, aby takýmto šiahol štát aj na rodičák. Možno bude potom menej detí v osadách. Ešte ani euro dať do tohto štátu a už ruky natŕčať.

misinka0611
9. nov 2017

@cica255 Ja len dúfam, ked raz tvoje dieta bude chcieť nechať strednú školu vyhovoríš mu to aby nešlo v tvojich šlapajách.
Ak máš splnenú 10 ročnú povinnú školskú dochádzku nehrozí ti nič, okrem toho že sa horšie uplatníš na trhu práce kedže ani tu maturitu čo je dnes už pomaly minimum nebudeš mať.

A nechápeš celému systému materskej a rodičovskej dovolenke. Si na rodičovskej 3 roky. Kebyže mas odrobený určitý čas ( co nemas ) si na materskej 34 tyzdnov a nasledne na rodicovskej do tych 3 rokov veku dietata.