Zdravím, chcem sa opýtať, pracovný pomer mi skončil 31.3.2023 a na PN ma doktorka dala od 4.4.2023, neviem teraz co s tymi 3dňami, treba si zaplatit zdravotne alebo ako sa to rieši?dakujem
Pride ti nedoplatok zo zdravotky za tie 3 dni.Socialne sa doplatit spatne neda, bude ti to chybat do dochodku ale tych par dni nic neovplyvni.
@iv007 bože prečo píšete hlúposti? Nemusí nič platiť, je na PN z ochrannej lehoty...
@valeriakadarova aku hlupost som napisala?
@valeriakadarova ty píšeš hlúposti...odvody do ZP za dní kedy nie je na PN alebo zamestnanec alebo evidovaná nezamestnaná platiť musí.
@zalka koľkokrát si bola PN v ochrannej lehote už ako nezamestnaná prosím ťa?
@valeriakadarova vedz že mám oveľa viac skúseností ako ty a trošku viac to poznám.
Nemusela by platiť keby šla ako prvé na Up a až ako druhé na PN.
Ona šla na PN a nie v prvý deň nezamestnanosti takže tie dni medzi si zaplatí.
@zalka nepoznáš ma takže tvrdiť, že más viac skúseností je kus odveci... Ja som bola na PN už v ochrannej lehote potom ako mi skončil PP a čuduj sa svete nič som nedoplácala.
@valeriakadarova určite si šla na PN v 4 deň ok ako zadávateľka...
@valeriakadarova ked si stihla zazracne ochoriet hned na druhy den po skonceni PP, jasne ze si nemusela nic platit 😏
@zalka Nie nešla som v 4. deň ale to na tom nič nemení a hádať sa s tebou nebudem🙂
@iv007 nie neochorela som zázračne, ochorela som ešte počas trvania PP a keď som večer zahlásila zamestnávatelovi, že idem k lekárovi na vyšetrenie tak ma odvšadial odhlásil a zrušil PP, takže moja PN už bola počas ochrannej lehoty🙂
@valeriakadarova ale mení...keď skončia PP nedeľu a pondelok ideš na PN tak nič nedoplacas lebo do nedele platil odvody zamestnávateľ od pondelka štát lebo si PN.
Zadavatelka do piatku platil odvody zamestnávateľ a od utorka štát...a sobota nedeľa a pondelok neplatil nikto, takže musí si to zaplatiť sama.
Takže je to rozdiel a dosť podstatný.
@valeriakadarova vyssie pises ze si isla z ochrannej lehoty, co teda nevychadza...Ale skoda debaty s tebou..
@zalka jasne chápem veď keď už teraz to berú inak tak beriem späť🙂
Do týždňa by mala byť ochranná lehota ak sa nemýlim, ak hej nech ma opravia a koment vymažem, ja som tak šla ale to bolo 6 rokov dozadu ci koľko