Rakúske prídavky a ich dokladovanie

sovicka333
27. jún 2019

chcem sa spytat ktore poberate pridavky z rakuska. mali sme ich pozastavene vyzdiadali si papiere a teraz chcu zas dalsie. Potvrdenie odkedy mi netrva pracovny pomer. Aleja som len na materskej a on neskoncil pracovny pomer. A potvrdenie o o slovenskych rodinnych pridavkov. dokladovali ste to niektora teraz?

masenkamedvedova
27. jún 2019

Pane bože oni aby niečo dali tak tristo somarin a papierov. My takto riešime nemecké prídavky a nám pre istotu nič neposlali úplne na nas kašlu.

malinajahoda
27. jún 2019

@sovicka333 nám to vybavuje 1 pani. A žiadala od nás odkedy dokedy mi trval PP. Ale to o tých rodinných som zatiaľ nedokladovala.

masenkamedvedova
27. jún 2019

@malinajahoda prosím ta čítala som v príspevku že keď schvália prídavky tak môžu udať obdobie dokedy bude vyplácané a potom sa znova žiada o predĺženie? To co zas 😔

malinajahoda
27. jún 2019

@masenkamedvedova ale veď prídavky sú schválené po celú dobu, nie? Neviem o tom, že by sa malo stále niečo dokladovať ak už boli schválené.

6mia6
27. jún 2019

@sovicka333 tak im daj co pýtajú. Potvrdenie ze tpp trvá a potvrdenie o materskej

masenkamedvedova
27. jún 2019

@malinajahoda ani ja som to netušila len tu bolo taka otázka kde dotyčnej schválili do októbra a potom musela žiadať o predĺženie resp. Pokračovanie a ozvali sa jej také, čo to tiež museli žiadať nanovo

malinajahoda
27. jún 2019

@masenkamedvedova v Nemecku či v Rakúsku?

79viktoria79
27. jún 2019

@malinajahoda dokladuje sa každý rok väčšinou to tak schvalia na 1 rok a potom zase treba vsetko vydokladovat,

malinajahoda
27. jún 2019

@79viktoria79 ale kde? V AT alebo v DE?

6mia6
27. jún 2019

@malinajahoda ja som do AT posielala tiež raz za rok nejaké papiere

malinajahoda
27. jún 2019

@6mia6 v AT to som nevedela, lebo to teprva vybavujeme. Ale v DE nám vtedy schválili na celé obdobie. Preto som sa pýtala ci v DE alebo AT.

masenkamedvedova
27. jún 2019

@malinajahoda Rakúsko

malinajahoda
27. jún 2019

@masenkamedvedova už viem 🙂

6mia6
27. jún 2019

@malinajahoda téma je o AT co je v De netuším zas ja

malinajahoda
27. jún 2019

@6mia6 ja som si povodne o tom písala s
@masenkamedvedova Lebo ona si teraz vybavuje prídavky v DE. Takže to ma zmiatlo. Nevedela som či myslí Nemecko alebo Rakúsko. Tému tejto diskusie som v tej chvíli neriešila.

masenkamedvedova
27. jún 2019

@malinajahoda ospravedlňujem sa ♥️

79viktoria79
27. jún 2019
malinajahoda
27. jún 2019

@masenkamedvedova veď si nič zlé neurobila 💟

malinajahoda
27. jún 2019

@79viktoria79 už viem 🙂

ewkaa
27. jún 2019

Ahojte, ja dostavam pridavky z AT a kazdorocne ich vybavujem a zdokladovavam odznova lebo za posledne 2 roky je to tak. Tento rok mi zaslali aj list ze budu kratene pretoze to schvalila nova vlada a aj na ucet uz posielaju menej. Momentalne som na rodicovskej a vybavujem aj rodicovsky z AT len dcera ma uz 2 a 1/2 roka a este stale nemam nic schvalene a nepoberam na SR a v AT nic. Povedali ze teraz je to takto a vybavuje sa to

ewkaa
27. jún 2019

Dopisujem: celkovo ze to dlho trva a vobec nie je iste ze nieco schvalia. Ja mam na pridavky jedneho pana co sa mi o to stara za urcitu proviziu

masenkamedvedova
27. jún 2019

@ewkaa prosím ta a to je v rakúsku fakt bežné že schvaľujú na dobu určitú a zase odznova vybavovať? To verím tie nervy aj ja mam lebo s nami tiez robia hore dole a normálne sa bojím ze nam dajú menej ako čakáme. My mame 14m co nám majú doplatiť a keď to čítam co sa robí tak to je nefer. 😧

6mia6
27. jún 2019

@masenkamedvedova doplatia všetko len treba trochu otravovať. Nam to viackrát stalo na nejakom potvrdení ktoré si ani nevypytali. Muž tam šiel osobne a pozreli co treba. Doniesol a o týždeň boli peniaze na účte. Raz to bolo už neviem za koľko mesiacov ale cez 5000.

sovicka333
autor
27. jún 2019

@6mia6 no len co v sk jazyku ? A kto mi vyda nieco take. Lebo oni su uz celkom pripeceny.

sovicka333
autor
27. jún 2019

@masenkamedvedova jasne ze menej o 37 % oproti povodnym je to zhruba

sovicka333
autor
27. jún 2019

@malinajahoda a kto ti to dal to potvrdenie? Ze odkedy dokedy trval pr.pomer?

sovicka333
autor
27. jún 2019

@6mia6 ale potvrdenie o materskej asi nie ja potrebujem potvrdenie o poberani pridavkov. Tak by som nadavala na tie urady.

comika
27. jún 2019

@sovicka333 nam schvalili iba do maja 2019 a museli sme znovu ziadat, a pytali si doklad o poberani prispevkov na sk (UPSVAR) a potvrdenie o trvalom pobyte. Predlzili nam to zase na 2 roky.

6mia6
27. jún 2019

@sovicka333 dáš preložiť. Ja som dávala prekladať všetko, pri jednom stačila napr. Knižka a prehliadky len prefotene z karty. Pri dcére už som to musela dat preložiť. Podotýkam ten istý úrad.
V Sk to nechceli akceptovať a poslali nám to späť.

6mia6
27. jún 2019

@sovicka333 ci prídavky alebo materská to ja neviem. Odfot co ti píšu možno bude niekto vedieť viac. Ja som to o materskej písala len kvôli tomu ze síce tpp trvá ale si na MD