Prepis polovice domu na manželku

26. jún 2024

Ahojte. Keď som s manželom ešte len chodila, postavili sme dom. Už sme manželia a manžel by chcel prepísať polovicu domu na mňa. Keďže sa ale spláca hypotéka na dom, kde je konkrétny dom zárukou pre banku, asi to nepôjde , nie?

melanta
26. jún 2024

Pôjde. Požiada najprv banku o súhlas, ak ste manželia, banka to schváli.

opica_skorica
26. jún 2024

@melanta banka popritom aj doplni manzelku do existujucej hypotek.zmluvy? Otazka zo zvedavosti.

opica_skorica
26. jún 2024

@melanta a este druha otazka, keby nepoziadali najprv banku o suhlas, banka by im automaticky zosplatnila hyp.uver?

alickapusinka
26. jún 2024

Však už ak bol dom pred dokončením ťa mal napísať na LV. Nie teraz prečo neurobil ak ste išli stavať však ak si berú úver a sú obaja zamestnaný tak to je ešte lepšie. Podľa mňa ťa tam mal napísať skôr pred dokončením a nie teraz dodatočne. Otázka je prečo to neurobil predtým.

autor
26. jún 2024

@alickapusinka ja som bola práve na materskej keď sme začali so stavbou domu. Za mňa ma tam nemusí písať ani teraz, ale podľa neho by to vraj bolo lepšie. Len teda ako prvé mi aj tak napadlo, že to nepôjde za týchto okolností. Skúsime sa teda spýtať v banke. Ďakujem za odpovede

betulinka1
26. jún 2024

Jasne pojde. Treba banke predložiť podpísanú zmluvu na schvalenie. Do tyzdna sme mali suhlas a potom na kataster

opica_skorica
27. jún 2024

@betulinka1 a keď banka bude suhlasit s prepisom polovice domu na manzelku, tiez dopisuje banka manzelku aj do hyp.zmluvy ako spoludlznicku voci banke, kym neni uver splateny? Alebo tam zostane iba manzel?

betulinka1
27. jún 2024

@opica_skorica to sme neriesili, lebo sme boli na hypo obaja este ako slobodní ale nehnutelnost bola iba na mna. Ale tak banka sa len potesi, ked tam bude dalsi spoludlznik 😉 a fakticky im je to jedno kto je na LV. Ak sa nebude platit uver, moze byt na LV aj prezident a aj tak si ju daju do drazby.