Ahojte, chcela by som sa spýtať chceli by sme auto prepísať na priateľa bývame na rovnakej adrese, len teda chceme aby auto bolo písané na neho zkrz poistky. Stačilo by zmeniť vlastníka vozidla či treba normálne spraviť prepis vozidla. Nemáte stým skúsenosti? Za odpovede vopred ďakujem
@dadis Tak v poisťovni bolo povedané že poistky na auto musia byť písané na majiteľa auta a keďže majiteľom autá som ja musia byť na mňa písané aspoň tak mi to bolo povedané,tak neviem
Takže ty máš auto, prepíšeš ho na frajera "skrz poistku" (wtf) a jedného krásneho dňa ti chlapec zduchne aj s autom a ty budeš mať prd. Potom sem budeš písať ako ta všetci oklamali, hnusná zla doba atď.
@miriama250897 "zmena vlastnika vozidla" a "prepis vozidla" je predsa to iste.
Pojdete spolu na policiu, predlozite svoje OP, priatel predlozi uzatvorenie novej poistky na svoje meno a na pockanie mate prepis urobeny. Maly technicky poslu na adresu ktoru uvedie.
@lesana25 Aby sme si to uviedli na správnu mieru kupovali sme ho spolu to auto a zkrz neake rodinné zľavy a podobne sme to auto napísali na mňa lebo sme kupovali čisto nové auto ... Auto platil on, máme spolu dieťa takže taká pravdepodobnosť je veľmi malá... Ale to je jedno...nič v zlom Nepýtala som sa na názor čo si o Tom myslíte ale pýtala som sa či nemá niekto taku skúsenosť 🙂
@nafka0483 ďakujem pekne 😊 pretože na nete som sa dočítala kadečo a už som bola z toho zmagorena 😄
@miriama250897 aké zkrz stále?
Aspoň píš ako človek prosím ťa.
Očividne záleží od poisťovne. Ja som napríklad cez genertel vyriešila pzp na manželovo auto so zľavou tak, že som sa opýtala či by nemohol mať zľavu, keďže ja mám u nich poistené dve autá a byt - manžel dostal na jeho mail na jeho meno zmluvu aj so zľavou...
Treba si spočítať či sa tá zľava na poistení oplatí vzhľadom na náklady na prepis, čas strávený na polícii...
@lesana25 ja sa tu nemienim s niekým doťahovať, pýtala som sa na niečo, keď nemáte na to odpoveď tak to nemusíte absolútne komentovať. Ďakujem pekne
@miriama250897 inak ak mozem dotaz, to ste kupovali na ztp zlavu? Lebo ak sa jedna o ztp tak to vozidlo by nemalo zmenit majitela min 5 rokov. Ale to len taka info, ze ak je to vas pripad 🙂
@tanyan no možnože pretože ja som sa na to pýtala v Kooperative a tam mi povedala že sa to nedá že poistka môže byť len na majiteľa vozidla. Ono o ten čas by až tak nešlo keďže teraz funguje objednávanie na polícii ale skôr ide o tie náklady pretože neviem koľko celý ten prepis vlastne vyde.
@katulastraka nie nebola to ztp zľava
@miriama250897 poistka nemusí byť písaná na majiteľa auta. Čiže vôbec nemusíš prepisovať auto. Aj tak nechápem. Veď to je jedno na koho je poistka, keď ju chce platiť, môžeš mu posunúť šek
@miriama250897 Tak ti zle povedali. Ako poistnik nemusis byt majitelom vozidla. Skus poistku uzavriet a uvidis, ze to pojde.
@miriama250897 Určite na polícii prepis zmena majiteľa. /ak nie je na leasing, ak nemáš pozdlžnosti/ Samozrejme treba ísť s už aj s novou poistkou nového majiteľa.
Kto je poistník, držiteľ a majiteľ?
poistník je osoba, ktorá uzatvorila poistenie a platí poistné za PZP (nad 18 rokov)
držiteľ vozidla je ten, kto je uvedený v technickom preukaze a teda ten, kto vozidlo používa (nad 15 rokov)
majiteľ je vlastník vozidla (bez vekového obmedzenia)
Tieto tri osoby môžu byť aj rozdielne, ale aj tie isté.
@miriama250897 Poistenie moze uzavriet aj na tvoje auto. Nic nemusite menit. Pokojne sa informuj v poistovni