Prepis auta na priateľa

miriama250897
3. nov 2021

Ahojte, chcela by som sa spýtať chceli by sme auto prepísať na priateľa bývame na rovnakej adrese, len teda chceme aby auto bolo písané na neho zkrz poistky. Stačilo by zmeniť vlastníka vozidla či treba normálne spraviť prepis vozidla. Nemáte stým skúsenosti? Za odpovede vopred ďakujem

dadis
3. nov 2021

@miriama250897 Poistenie moze uzavriet aj na tvoje auto. Nic nemusite menit. Pokojne sa informuj v poistovni

miriama250897
autor
3. nov 2021

@dadis Tak v poisťovni bolo povedané že poistky na auto musia byť písané na majiteľa auta a keďže majiteľom autá som ja musia byť na mňa písané aspoň tak mi to bolo povedané,tak neviem

lesana25
3. nov 2021

Takže ty máš auto, prepíšeš ho na frajera "skrz poistku" (wtf) a jedného krásneho dňa ti chlapec zduchne aj s autom a ty budeš mať prd. Potom sem budeš písať ako ta všetci oklamali, hnusná zla doba atď.

nafka0483
3. nov 2021

@miriama250897 "zmena vlastnika vozidla" a "prepis vozidla" je predsa to iste.
Pojdete spolu na policiu, predlozite svoje OP, priatel predlozi uzatvorenie novej poistky na svoje meno a na pockanie mate prepis urobeny. Maly technicky poslu na adresu ktoru uvedie.

miriama250897
autor
3. nov 2021

@lesana25 Aby sme si to uviedli na správnu mieru kupovali sme ho spolu to auto a zkrz neake rodinné zľavy a podobne sme to auto napísali na mňa lebo sme kupovali čisto nové auto ... Auto platil on, máme spolu dieťa takže taká pravdepodobnosť je veľmi malá... Ale to je jedno...nič v zlom Nepýtala som sa na názor čo si o Tom myslíte ale pýtala som sa či nemá niekto taku skúsenosť 🙂

miriama250897
autor
3. nov 2021

@nafka0483 ďakujem pekne 😊 pretože na nete som sa dočítala kadečo a už som bola z toho zmagorena 😄

lesana25
3. nov 2021

@miriama250897 aké zkrz stále?
Aspoň píš ako človek prosím ťa.

tanyan
3. nov 2021

Očividne záleží od poisťovne. Ja som napríklad cez genertel vyriešila pzp na manželovo auto so zľavou tak, že som sa opýtala či by nemohol mať zľavu, keďže ja mám u nich poistené dve autá a byt - manžel dostal na jeho mail na jeho meno zmluvu aj so zľavou...
Treba si spočítať či sa tá zľava na poistení oplatí vzhľadom na náklady na prepis, čas strávený na polícii...

miriama250897
autor
3. nov 2021

@lesana25 ja sa tu nemienim s niekým doťahovať, pýtala som sa na niečo, keď nemáte na to odpoveď tak to nemusíte absolútne komentovať. Ďakujem pekne

katulastraka
3. nov 2021

@miriama250897 inak ak mozem dotaz, to ste kupovali na ztp zlavu? Lebo ak sa jedna o ztp tak to vozidlo by nemalo zmenit majitela min 5 rokov. Ale to len taka info, ze ak je to vas pripad 🙂

miriama250897
autor
3. nov 2021

@tanyan no možnože pretože ja som sa na to pýtala v Kooperative a tam mi povedala že sa to nedá že poistka môže byť len na majiteľa vozidla. Ono o ten čas by až tak nešlo keďže teraz funguje objednávanie na polícii ale skôr ide o tie náklady pretože neviem koľko celý ten prepis vlastne vyde.

miriama250897
autor
3. nov 2021

@katulastraka nie nebola to ztp zľava

tanapeta
3. nov 2021

@miriama250897 poistka nemusí byť písaná na majiteľa auta. Čiže vôbec nemusíš prepisovať auto. Aj tak nechápem. Veď to je jedno na koho je poistka, keď ju chce platiť, môžeš mu posunúť šek

elenka.k
3. nov 2021

@tanapeta hej, ale ak nedajbože urobí BUM tak to bude už stále poznačené, od jej poistky! ...

dadis
3. nov 2021

@miriama250897 Tak ti zle povedali. Ako poistnik nemusis byt majitelom vozidla. Skus poistku uzavriet a uvidis, ze to pojde.

elenka.k
3. nov 2021

@miriama250897 Určite na polícii prepis zmena majiteľa. /ak nie je na leasing, ak nemáš pozdlžnosti/ Samozrejme treba ísť s už aj s novou poistkou nového majiteľa.

elenka.k
3. nov 2021

@dadis musí byť!

dadis
3. nov 2021

@elenka.k Nemusi!

elenka.k
3. nov 2021

@dadis potom prečo vyžadujú dodatočne veľký technický už predpísaný na nového majiteľa?

tanapeta
3. nov 2021

@elenka.k ale nebude poznačené. Mám skúsenosti osobné a dosť. Aj auto písané na iného aj poistka na iného

elenka.k
3. nov 2021

@tanapeta dokonca aj polícia si vyžaduje poistku k prepisu.

tanapeta
3. nov 2021

@elenka.k ale my sa nebavíme o prepise. Ale o uzatvorení poistky na auto, ktoré je písané na inú osobu

dadis
3. nov 2021

@elenka.k Dodatocne? Takze nemusi byt pri podpise poistnej zmluvy majitelom? Spravne tomu rozumiem? Chcu dolozit velky technicky, lebo je to iny/novy doklad. Ak by si dolozila novy technicky a novy majitel vozidla by bol napr sused poistnika, zmluva by bola platna.

elenka.k
3. nov 2021

@tanapeta ja rozumiem, ale k prepisu na polícii to neprejde, ona vyžaduje majiteľa.
A potom môžu byť z toho iba problémy.
Autorka, ak chceš prepis urob to ako má byť.

dadis
3. nov 2021

Kto je poistník, držiteľ a majiteľ?

poistník je osoba, ktorá uzatvorila poistenie a platí poistné za PZP (nad 18 rokov)
držiteľ vozidla je ten, kto je uvedený v technickom preukaze a teda ten, kto vozidlo používa (nad 15 rokov)
majiteľ je vlastník vozidla (bez vekového obmedzenia)
Tieto tri osoby môžu byť aj rozdielne, ale aj tie isté.

tanapeta
3. nov 2021

@elenka.k ale nebavíme sa o prepise.

elenka.k
3. nov 2021

@dadis tak sa poistka spraví na VINKO a s údajmi OP nového majiteľa, ktorý pôjde na prepis a tam mu už vydajú veľký techničák.... A oznámi číslo TP a ŠPZ, alebo rovno dá kópiu TP na poisťovní

elenka.k
3. nov 2021

@tanapeta dobre, niektoré poisťovne to možno uzavrú, aby mali viac poisťovníkov, bez ohľadu na správnosť.

tanapeta
3. nov 2021

@elenka.k ty nerozumieš stále jednému. Akonáhle on uzavrie poistku na jej auto, tak k žiadnemu prepisu nedôjde. čiže netreba tu pliesť žiadny prepis, ktorý sa konať nebude.

elenka.k
3. nov 2021

@tanapeta potom budú zbytočne platiť dve poistky na jedno vozidlo