Ahojte
Chcem sa opýtať, čakám bábo a s mamkou žijeme v Maďarsku, priateľ na Slovensku.
Po pôrode by som chcela ísť s malým rovno k mamke do Maďarska na týždeň, dva.
Ako mám postupovať? Ako môžem malého preniesť cez hranice? Aký doklad alebo PAS? K tomu potrebujem?
Ďakujem
@kulumulu123
Ale aj malému pár daňovému bábätku?
Mne ide o to najmä, áno viem, že ja si viem vybaviť pas na počkanie v podstate ale novorodencovi?
@domkan aj dietatu hned po narodeni vystavia pas ja som to iste riesila tyzden po tom co som prisla z porodnice
@kulumulu123
Ty si mala malé týždeň už doma a tak vybavovala pas?
Lebo ja už z nemocnice by som išla rovno do HU, takže ešte keď budeme v nemocnici potrebujem ten pas, takze by nemal byť problém?
@domkan logicky --- pojdes s porodnice na pasove a das si urobit pre male zrychleny pas do 48h. Bez pasu nemozes ist cez hranice.
Cena - 24€
@veronikaszabova
Logicky, nelogicky .. neriešila som takéto doteraz tak sa radšej opýtam keď aj 3x ako potom si búchať hlavu nakoľko je to dôležité pre nás
Ďakujem pekne za odpoveď
@domkan ten Pas musis vybavit na posovom presne ako pas pre dospelych takze v porodnici ho tazko dostanes....
@domkan na pasovom sorry
@kulumulu123 tiez som nepochopila...
""takze este ked budeme v nemocnici potrebujeme ten pas""
@kulumulu123
No v pôrodnici mi došlo že nie 😁
Preto som myslela, či dakto toto neriešil, že žije za hranicami a potrebuje to urgentne, nie tak, že má na to aj týždeň čas...
Na pasové bez rodného listu asi zbytočne, takze to nebude také easy
Pôjdem sa popýtať na pasové, tu sú to len dohady
Ďakujem za odpoveď
@domkan to nie su dohady, to su proste zakony.
Ved priatel nech ide pre rodny list, ked budes ty v porodnici. V den prepustenia bez vybavit pas a za 2 dni mozes ist.
@domkan najskôr vypavíš RL a s ním aj CP ... nečakaj, že vycestuješ hneď po príchode z pôrodnice ... hádam to bez mamy vydržíš
@domkan rodny list si mozes vyzdvihnut najblizsi pracovny den po prepusteni z porodnice davaju ho na matrike hned odial mozes ist na pasove a poziadat o Pas do 48hod skor to asi nepojde
@kulumulu123 moze aj skorej priatel vyzdvihnut
Alebo chod bez pasu
@evkamotka 😂😂😂
@zuzanockamt no hej, co dodat ked je neskoro 48 hodin od prepustenia z porodnice
@domkan a ako budeš riešiť zdravotnú starostlivosť v zahraničí? preukaz poistenca?
@zuzanockamt ked to spominas, aj 1. poradnu, ved ta je max do 3 dni od prepustenia z porodnice u svojej pediatricky. Tomu sa ani nesmie vyhnut
Tiež mi hneď napadli tie pôrody v Rakúsku. Ale to bude asi iný prípad, keď sa mamička po pôrode vracia s dieťaťom domov, do krajiny, kde majú občianstvo. U Vás je to inak, vy idete s dieťaťom do zahraničia. Naozaj musíš ísť hneď po pôrode? Nemôže ísť radšej mama k Vám?
@zuzanockamt
Ja nebudem žiť v Maďarsku a trvalý pobyt mám na Slovenku takze s týmto problém nemám. Mne išlo len o ten pas
@domkan ale s dieťaťom treba ísť hneď k pediatričke na prvú poradnu ... a myslela som na situáciu, ak vznikne nejaký zdravotný problém
@zuzanockamt
Vravím, bola to len otázka, ešte mám čas do pôrodu takže k tomu možno ani nedojde
Ako baby pisu - bez rodneho listu nevybavis pas, rodny list najskor najblizsi pracovny den po prepusteni z nemocnice, a az s tym potom pas. Tiez si ale neviem predstavit tu navstevu pediatra, ktora musi prebehnut do 3 dni od prepustenia, ked chces cestovat.. Nebude pre teba jednoduchsie ak pride mama k tebe?
@river_song
Ja nechcem cestovať, to je len 5km od mojej rodnej dediny len je to za hranicou 😁
Takze v podstate tam len Tá hranica je problém inak nič viac
@domkan cestovny pas da sa vybavit aj do 48h ak ti to suri....