Ak by ste vedeli, že v prevádzke (reštaurácie, kaviarne, nočné bary,...) dochádza k porušeniu opatrení (voľná zóna, žiadne prekrytie dýchacích ciest, otvorenie počas zákazu,...) nahlásili by ste to?
((je to len hypotetická otázka))
Nie
Nie nenahlásila. Viem aj u nás o prevádzkach takých ale ty ľudia potrebujú aj s niecoho žiť a platiť účty. Ninto im peniaze nedá len tak. Tak isto aj zamestnanci v takých prevádzkach majú to isté. Tiež potrebuju jesť aj niekde bývať.
NIE
Nie … nie sme v škôlke
Nie
nie, vôbec sa im nečudujem, že idú proti nariadeniam. Kompenzácie nedostanú, ale nájmy a dane zaplatiť musia, aj rodiny nakŕmiť...
Na očkovaciu lotériu sa milióny našli, na pomoc ľuďom nie je...tak nech sa nečudujú.
Nie, každý je zodpovedný sám za seba. Kto sa chce chrániť, do takej prevádzky nepôjde. Komu je to jedno, nech ide... Nemám potrebu riešiť druhých
áno, inak sa nikam nepohneme a budeme si "užívať" pandémiu ešte dlho
Určite nie, nech sa už konečne každý stará sám o seba! Už to baby napísali, každý musí z niečoho žiť, nikto mu nič nedá a rodinu živit treba
Každý si pravidlá prispôsobí ako mu vyhovuje, napríklad u nás už môžu všetci ísť aj do toho p...... Pepca, stačilo že zapaskovali veci ktoré predávať nemôžu a hotovo 🤷♀️ takže toľko k tým pravidlám, už toho má každý plne zuby
nie nie som udavac tiez chodim do restiky, kde na to dlabu, ale varia dobre som spokojna a ked sa bojim tak si vezmem iba so sebou . A aon keby poriadne odskodnoval stat, situacia by bola ina, ja im drzim palce aby prezili, lebo fabriky maju danove ulavy a kadejake dotacie a tieto male podniky necha stat zbankrotovat a ludi posle na ulicu zobrat
Nie...je to každého osobná vec. Ak sa niekomu nepáči nech do takej prevádzky nelezie.
Nie. Opatrenia nepomohli minulý rok a nepomôžu ani teraz. Pomáha profylaxia a včasná liečba. Ale keďže lekári neliečia (česť vynimkam) lebo sa boja pacienta vpustiť do ambulancie, tak to aj tak vyzerá. Prečo vláda netlačí ľuďom do hlavy aké vitaminy atď majú brat? Ešte ani od jedného politika som to nepočula. Len vakcina a vakcina. A máte pocit ze štáty s vysokým percentom zaockovanosti sú slobodne? Nie sú.
Pre vas vsetkych co ste napisali ze nie nenahlasili by ste to nech sa kazdy stara o seba…to akoze aj ked niekto bude kradnut vedla vas alebo inak porusovat nejake nariadenie/zakon/hocico tak si poviete ze neriesim lebo to nieje moja vec vec musia z niecoho zit ??? Celkom tomu nerozumiem asi tu mame nejake pravidla zakony a nariadenia kvoli niecomu keby di kazdy robil co chcel to kam by sme sa dostali ? Ja by som nahlasila a myslite si o mne kto chcete co chcete ….
@nina255 porovnávas neporovnateľné
@nina255 také ako ty sme na základnej škole bili na záchodoch 😀 bonzáčka. a k tomu naštuduj si prosím Ťa zákony, je očividné že nemáš poňatia o aktuálnych zákonoch v rámci pandémie. si len proste békajúca ovečka 😀
@banderaska29 a presne kvoli takym ako si ty je situacia na slovensku taka aka je 🙂 smutne …
Nie
@nina255 aha takže ten čo kradne si vlastne zarába na živobytie a na deti hej? 😄 To je vlastne to isté ako slušný podnikateľ čo platí dane, zamestnancov a zákazu mu slobodne podnikať bez kompenzácii. Jeho deti nebudú mať čo jesť lebo ty si dôležito zdvihneš telefón a udáš ho...tlieskam
@banderaska29 ty si bila spolužiačky na záchode? To je teda čím sa chváliť.
Nie ne nahlásila by som....
Nie. Veď to by som musela denne do Parlamentu hliadky posielať.
Existuje hranica morálneho zákonu, ktorú má každý v sebe nastavenú na inej priečke. Na hasenie požiaru sú odborníci, dobrovoľní. Nehas, čo Ťa nepáli. Ak si hasičom, páli to.
@nina255
@slavkajurko v com nie je UK s vysokym poctom zaockovanosti slobodne? A take Portugalsko.. nosia ruska aj vonku, dodrzuju rozostupy, aj ked maju prvu najvyssiu zaockovanost v Europe. A zivot tam ide v pokoji dalej.
Nikdy, nie.
@nina255 zlodej nepracuje slušne lebo nechce, a nemá voči štátu žiadne povinnosti, je to jeho slobodná voľba. Kdežto taký podnikateľ by veľmi rád pracoval v tom, čo má vyštudované, do čoho investoval svoj čas, energiu aj peniaze, v tom, v čom má roky prax a z čoho roky platí dane, odvody, živí svoju rodinu a dáva slušnú prácu aj ďalším ľuďom...lenže tento štát mu to neumožňuje, zakáže mu pracovať, najlepšie zo dňa na deň, ale naďalej od neho pýta dane, odvody, banka si pýta svoje splátky pôžičiek alebo leasingu, nedovolia mu pracovať a slušne žiť ale svoje si bez hanby pod hrozbou sankcií pýtajú... takže neporovnávaj zlodeja a zúfalého podnikateľa...
Nie
Nedá mi nenapisať niečo, čo je tiež neporovnateľné s úvodnou otázkou. Nahlasovanie ľudí preto, že porušujú aktuálne opatrenia, môžme nájsť v nie dávnej minulosti nášho štátu, v rokoch 1941 až 1945, aj v 50.rokoch, aj pred 89. Karta sa ľahko obráti a ak sa chceme naučiť z histórie, vieme, že ľudskosť, videnie človeka tvárou v tvár, pochopenie motívu jeho činu, nám dá odpoveď aj na to, čo sa stane ,,potom".
Nie nenahlasila by som ani keby som mala na to dôvod. Načo si robiť zle. Dosť je zla doba. A z niečoho musia predsa ľudia žiť ved štát sa o ľudí nepostara.