Zdravím. Mužovi prišla pokuta z nemecká že prekročil o 33 km rýchlosť... je tam dotazník že či je majiteľ vozidla, či šoféroval on atd.., či si je vedomý pristupku a je tam orientačná suma a poplatky ale nie je tam iban.. píšu tam že treba vyplniť dotazník a poslať do 2 týždňov a že až potom pošlú defitivinu sumu pokuty .. nikdy nám takáto pokuta neprišla.. mate skúsenosť? Prosím vás?
Vyplniť,počkať a zaplatiť. Inak väčšinou je tam rovno suma na zaplatenie... ja to rovno platím,na čo sa odvolavat😅
Ako už vyššie vyplniť, poslať naspäť a čakať na pokutu a potom zaplatiť
@anjelicek26 prosím vás nám vždy prišlo suma iban vybavené a dátum dokedy.. toto prvý krát.. není to nejaký podvod? Ale zas je tam aj foto
@anjelicek26 ved ja by som hneď zaplatila ale není tam je tam len orientačná suma že 200 euro plus 28 poplatky a ze poslať list do dátumu a ze čakať na vyhodnotenie.. ja sa bojím ze co to ma znamenať
33 km je celkom dosť, takže predpokladám, že chcú vedieť, či šofér nemal nemecky alebo iný vodičák, kde by mu mohli pripisat nejaké prémiové bodíky.... Slovenský ich zaujímať nebude, pošlú zrejme len výšku pokuty.
Neboj sa, nie je to podvod. Vyplňte a pošlite. A ak mal už viac pokút, tak nerieš teraz, že čo keď mu zoberú vodičák. Ak by hej, tak zoberú. Nech jazdí tak, aby nemal veľa pokút. Dostáva pokuty, pretože porušuje opakovane pravidlá. Keď ich prestane porušovať, prestane dostávať pokuty. Nechápem, čo tu dokolečka píšeš, že nevieš načo toto chcú, nijak ti to nepomôže. Proste to vyplň a pošli, lebo budete to odkladať a nestihnete termín a zarobíte na ešte väčšiu pokutu.
@melanta ano jasne pošlem to tam ale nikdy mu takáto neprišla.. vždy sa dala hneď uhradiť. Vy mate skúsenost s takýmto typom pokuty ?
Mne raz prišla pokuta už so sumou a iban a raz prišla tak ako vám teraz. Nie je to podvod
Muž, keď ešte robil na Slovensku, pár krát dostali takto pokutu z Nemecka na firemné autá. Takže áno, robia to niekedy takto, dôvod neviem.
@stellarstar
@melanta ďakujem
Ide uz o dosť vysokú sumu. Za volantom nemusel sedieť on. Zohľadňuje sa (myslím posledných 12 mesiacov), ci už bol za takýto priestupok pokutovany, keď tak kolkokrat. S nemeckým vodičakom by stratil nejaké body. Ak by išiel v meste o 33kmh rýchlejšie, dostal by aj zákaz šoférovania v Nemecku na mesiac(posiela sa fotka vodičku)
Na internete sa dajú nájsť kalkulačky, koľko vyjde potom cieľová suma
Pokuta bude zrejme tých 228€. Poprípade ak už mal pokuty za rýchlosť, tak sa o niečo navýši
@atelou ďakujem a myslite ze nedostane zákaz? 🫤
Zrejme dostane mesiac zákaz šoférovania v Nemecku. Zákaz platí na území Nemecka. Ten mesiac si môže vybrať on (asi v rozmedzí 6 mesiacov). Začína platiť dňom, keď zašle foto. Nechodí žiadne potvrdenie. (riesila som to známym) konci automaticky po 30/31 dňoch.
Už ti to tu vysvetlili. Pokutu posielajú majiteľovi auta, nie šoférovi. Pri takomto vysokom prekročení rýchlosti chcú vedieť meno šoféra a to sa inak ako dotazníkom dozvedieť nedá. Neviem, ako je to dnes, kedysi, keď bol opakovaný priestupok počas doby šiestich mesiacov, pokuta sa zdvojnásobovala (objektívna zodpovednosť sa neratala, museli mat šoféra)
Ano👍
Prisla vam ta pokuta na Slovensko v nemcine alebo slovencine? Pytam sa iba zo zvedavosti, vobec neviem, ako funguju pokuty zo zahranicia..
@atelou už som napísala . Ďakujem moc
Ahoj aj mne prišla pokuta z Nemecka , prekročil som o 17km/h @anjelicek26 ako ste postupovali ďakujem
@urbik35 ahoj.. prišla ti pokuta už so sumou alebo najskôr len dotaznik?
Len dotazník ,bez sumi
No vsak normalne nech ten dotaznik vyplni, posle a uvidite co dalej. 🙂