Podpora počas rodičovského príspevku

xcx
1. mar 2021

Dobry den ! Chcem sa opytať k dnešnemu dňu nam firma dala vypoveď ja som ešte na rodičaku.Da sa prerušiť rodičak tak aby som poberala podporu a potom pokračovala v rodičaku? Neviem či potom v pokračovani rodičaku po podpore by mi neznižili davku!Mate s tym niektora skusenosti?

klarissa25
1. mar 2021

normalne ostan na rodičaku podporu budeš mat taku istu ako by si mala teraz

ivkazba
1. mar 2021

@xcx podporu môžeš čerpať do 2 rokov odkedy vznikol nárok, s výškou je to ako píše klarissa

mogaa
1. mar 2021

@xcx dá, ale zbytočne prídeš o 6mesiacov RP.....RP sa poberá do 3.veku dieťaťa....nárok na podporu máš do 2rokov od skončenia PPdokonca môžeš mať aj max.výšku podpory - teda Dohoda o skončení PP, 1deň dovolenky čerpať a ostatnú preplatiť

klarissa25
1. mar 2021

@mogaa no už nemôže mať maximalnu ked už jej pp skončil

xcx
autor
1. mar 2021

@klarissa25 no podpora vijde viac s hrubej mzdy len to ci sa oplati či mi potom neznizia davku rodičakuA budem poberat ako keby som bola nezamestnana

klarissa25
1. mar 2021

@xcx no ved ale podpora ti či teraz alebo potom bude ratana tak isto....zbytočne sa ukratiš o rodičak

xcx
autor
1. mar 2021

@klarissa25 no neviem s hrubej mzdy by som dostavala viac len ci potom neznizia

klarissa25
1. mar 2021

@xcx ale po rodičaku ti bude tiež z toho pocítana..nie z rodičaku, z toho sa davky nepočítaju

xcx
autor
1. mar 2021

@klarissa25 ano len nam povedali ze do dvoch rokov no ja stiham poziadat o podporu po rodicaku akurat jeden mesiac .Ale kamoska nestiha ona uz narok na podporu nebude mat

xcx
autor
1. mar 2021

@mogaa tu dovolenku nam chcu preplatit teraz ja by som chcela prerušiť na pol roka a potom pokračovat len neviem či sa da aby napr.manžel by nepresiel na rodicak Len ja by som sama prerusila a pokracovala či by mi ten pol rok naviac potom dali

klarissa25
1. mar 2021

@xcx kedy ti presne končí rodičovska dovolenka??? ty pokial požiadaš o podporu do 2 rokov od ukončenia pp normalne poberaš podporu 6 mesiacov

xcx
autor
1. mar 2021

@klarissa25 tak to stiham mne konci 16.1 a vypoved mam 28.2 takze stiham ,ale kamoska sla neskor na MD takze jej by sa to oplatilo

xcx
autor
1. mar 2021

@klarissa25 16.1.2020

klarissa25
1. mar 2021

@xcx 16.1. 2020 už bolo

tramtada31
1. mar 2021

@xcx mozes dat rodicak na muza a ty poberať podporu, tak o peniaze nepridete. Muž popri rodicaku normálne pracuje, ale bude brat aj navyse peniaze.

xcx
autor
1. mar 2021

@klarissa25 16.1.2023 tak

klarissa25
1. mar 2021

@xcx tak to by som šla potom....lebo ty sa takto oberieš o peniaze keby si šla na podporu teraz

xcx
autor
1. mar 2021

@tramtada31 aj ked je SZČO a pobera peniaze kôli covid co je teraz pomahame ludom

xcx
autor
1. mar 2021
xcx
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xcx
autor
1. mar 2021

@tramtada31 moze aj v tedy prejst? lebo bolo by skoda keby prisiel o tie peniaze co teraz pobera

klarissa25
1. mar 2021

@xcx to je v podstate davka, podla mna nie....ale snad napíše ona. na druhej strane ak by sa to aj dalo, tak ak nebol na materskej poberal by nižší rodičak, ty asi poberaš ten vyšší

xcx
autor
1. mar 2021

@tramtada31 a da sa dat aj na mamu alebo svokru? Alebo sama by som prerusila a nedala na nikoho!

klarissa25
1. mar 2021

@xcx nie to sa nena určite, bud otec alebo matka...ja ale teda stale nerozumiem prečo sa chceš pripraviť o peniaze

xcx
autor
1. mar 2021

@tramtada31 teraz sa pytam za kamosku ona ma ten isty problem len ona uz podporu nestiha porodicaku

xcx
autor
1. mar 2021

@klarissa25 ja sa nechcem pripravit i peniaze ja chcem prerusit teraz materska vijde cca 370€. A keby som slana podporu alebo kamoska pol roka by sme poberali s hrubej mzdy cca 1000€ to by nam vyslo o 100€ aj viac pol.roka a potom by sme pokracovali dalejNo asi to necham tak

xcx
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
xcx
autor
1. mar 2021

@klarissa25 rodicak nie materska tak

klarissa25
1. mar 2021

@xcx pripraviš sa o peniaze lebo teraz ked pôjdeš na podporu nebudeš poberať rodičak, iba podporu čiže sa pripraviš o 6x 370e... takto môžeš stale poberať rodičak, a po rodičaku podporu...taku ako by si poberala teraz...ta sa ti nebude meniť...už som ti to písala...

xcx
autor
1. mar 2021

@klarissa25 no to ano ale podpora mi vyjde cca 500€ ja viem ze sa ukratim o 6mesiace Ja neprerusim ja stiham potom pokracovat po rodicaku na podporu ale kamoska nie Ona narok na podporu nebude mat a jej by sa oplatilo ist teraz na podporu no uvidime ajtak dakujem