Ahojte, dá sa napríklad u lekára nahlásiť že nám nefunguje zvonček ?
Napíš to na zvonček NEFUNGUJE
Nie, vysmial by ta akurad poloz rovnomotazku som pn a chcem zdrhnut😂
nahlas u lekara telefonne cislo.
@diaszoky prečo by som mala chcieť zdrhnúť ? 🫣 Pri prerabke, keď robili elektriku niečo dodrbali a odvtedy nám nejde zvonček .. proste keď príde kontrola nemôže mi zavolať? 🫢🤣
mas mobil. budu volat tam
na PN sa bezne zadava mobil....
@bublinka1426 jooj super. Si ma potešila
kontrolór nie je povinný volať, máš si zabezpečiť že zvonček funguje....v prípade bytovky zvonia napr.susedovi alebo počkajú či niekto ide dnu....ak zvonček nefunguje zavolaj na SP na oddelenie lekárskej a posudkovej činnosti a tam nahlás že nefunguje zvonček a nechaj im aj telefónne číslo...samozrejme pri kontrole budú zohľadňovať ak ti zavolajú a nebudeš doma, za ako dlho sa vrátiš a kde si bola(zohladnia najbližšiu lekáreň alebo si overia u lekára kedy si tam bola-čas)
za par eur si kup bezdotovy zvoncek
@monsterablue pri pn ano
@monsterablue je povinnosť aby kontrolór nosil pri sebe mobil?
Nie, nemusia ti volat.
Mne nevolali 🙂 a cislo na 100% mali.
@monsterablue pri PN je povinnost mat zvoncek oznaceny tvojim menom, ak byvas v podnajme alebo si u svokrovcov, rodicov, pripadne u partnera
Za pár eur kúp zvonček a máš vybavené.
Nám sa stalo to isté, prerabali v bytovke zvončeky a nám nešiel. Manžel bol na PN, volal do SP, že nám nejde zvonček. SP nás odbila, že to je náš problém, mame si zvonček zabezpečiť, aby v prípade kontroly bol funkčný a dostali sa dovnútra. Manžel povedal, že máte moje číslo,tak či by neboli taky dobrí a zavolali keď budu pred blokom. To sa úplne rozhorčila, že oni nikomu volať nebudú, nie je to ich povinnosť. Mame si zabezpečiť zvonček a hotovo. Ale tie bezdrôtové zvončeky nemajú dosah z prízemia vonku na 5 poschodie pri dverách.
@mamina7070 mna ked nezvonil zvonec, volali hned na mobil.
@veronikaszabova asi zavisi zas od cloveka, mne volali ...
@monsterablue tu sa docitas https://www.medipravnik.sk/pravne-clanky/-zapek...
@monsterablue to je usmernenie ktore je stale v platnosti 😉 rak sinzvoncek nemaj hodia ti papier do schranky a odoberu davku PN tvoj problem
@monsterablue ked sa to raz nedozvonia a stopnu ti vyplacanie davok, tak sa s nimi mozes natahovat.
@monsterablue zakon hovori o povinnosti umoznit pristup do obydlia za ucelom kontroly dodrziavania liecebneho rezimu
takze ak mas doma Inda na ohlasovanie navstevy tak je to ok ak mas zvoncek tak je to ok ak nemas nic a kontrola ta nema ako kontaktovat mas smolu
@monsterablue sak si ho najdi ked ta to tak zaujima ci nie si mentalne schopna ?
zakon o socialnom poisteni
Práva a povinnosti poistencov a príjemcov dávok
§ 227 odsek 2
paragraf 243 Oprávnenia a povinnosti zamestnancov kontroly
skus pouzivat vyhladavac 😉
Nie