Ako to funguje? Som vo VSZP a teraz idem minút u zubára cca 300€. Mám nárok na nejaké preplatenie,keď som v danej poisťovni. Či to má nejaké podmienky predom?
Tak musíš mať všetky preventívne prehliadky, nielen u zubára. Ženy aj u gynekológa a všeobecného. Bez toho nepreplatí a nič.
Musíš mať preventívnu u obvodného lekára, gynekologické vyšetrenie a prevenciu / muži urologické /, zubnú preventívku. To všetko tohoto roku, teda počíta sa 12 mesiacov, nie že od januára 2022. Ak si mala preventívne po apríli 2021 - tak môžeš žiadať preplatenie. Jednorazovo preplatia najviac 30€, čiže veľmi sa to neoplatí, jedine ak by lekár napísal viacero faktúr po 30€. A požiadať môžeš ročne o 100, príp. 120€ - ak máš maxi peňaženku zdravia.
Áno preplatia jednorázovo 30€, ale dá sa suma preplatiť na viac krát. Ak je suma napr. 50€, tak sa požiada najprv 30€ a potom 20€, pritom sa pošle tá istá faktúra, či potvrdenie. Mne to dokonca posielal pán na poisťovni, ktorý mi spúšťal aplikáciu.
Prečítaj si na stránke VŠZP - Pravidlá čerpania benefitov, lebo nie všetko čo ti tu baby písali je pravda, napr. o tých preventívkach. Nájdeš tam aj ako peňaženka zdravia funguje a koľko môžeš žiadať.
Ono to je na stránkach aj v app vszp celkom prehľadne napísané.
Ja mam vsetky preventivky pravidelne a nedavno som bola u zubarky na dentalnej,to mi poistovna preplatila 40eur a taktiez som mala aj osetrenie 180eur a poistovna mi preplatila 120eur...Mam MAXI penazenku...
@keiko33 aha to som nevedela, že sa dá použiť viackrát tá istá faktúra na preplatenie celej výšky...👍
Bez toho, aby si mala všetky preventívky, ti bohužiaľ nepreplatia nič. Ono na stránke, je to krásne a prehľadne popísané, takže najskôr treba mať všetky podmienky splnené
Dievčatá to som v šoku, že aj u obvodného treba mať preventívku, ja som u mojej obvodnej v živote nebola na preventívke a to mám 44 rokov. Bola som tam len minulý rok asi na preventívke /myslím si/, lebo po 24 rokoch som musela ísť do novej práce a potrebovali potvrdenie od lekára.
Ako často treba chodiť k obvodnej na preventívnu prehliadku ?
K zubárovi aj ku gynekológovi chodím už vyše 20 rokov pravidelne.
Ďakujem.
@77katarina u obvodného je preventívna raz za dva roky.
Pozor, ak nechodíš ku spádovému gynekológovi (napr. ja som u onkogynekológa), nenahlási sa ti to automaticky. Zistila som to len náhodou, keď som mu niesla papiere a spomenula som sestričke, že to tam nemám. Ona to brala ako samozrejmosť, že na to musí vypísať potvrdenie, ktoré mám ja naskenovať a poslať. Ale o tom nikto neinformuje. Už mi aj odpovedali, že to evidovali, aj tak to tam nemám. Zase budem musieť volať, vrrr.
ak mas penazenku maxi https://prihlaska.vszp.sk/penazenka-zdravia/pen...
ak mini https://prihlaska.vszp.sk/penazenka-zdravia/pen...
Ten zubar musi byt aj zmluvnym zubarom poistovne, vsak? Inak to neberu do uvahy, ci?
@keiko33 ako preplatenie u zubára súvisí napr.s preventívkou i gynekol.ci ako?🙈
to sú ich kritériá, že treba mať tie preventívne prehliadky.
@mariaveronikag nie, twnto rok uz neplati ze.4x30 alw jednorazovo vies poziadat o.120 alebo.si to podelit ako chces.
@evica17 ďakujem pekne, nevedela som o tej zmene. 👍
Prosim vas ako je to ked mam sukromneho zubara a teda tym padom sa na poistovni neeviduje moja preventivka...ostatne preventivky mam...napr ak by som chcela ist na dentalnu hygienu(mali by zmluvu s poistovnou)tak by mi ju preplatili?
@alenamihal prosim ta za ako dlho ti prisli peniazky po schvaleni?
necele 2tyzdne
@lijka80 a to schválenie prišlo na mail? Lebo mne len napísali,že preventívky mám v poriadku a ešte musia preveriť,či nemám dlh. Ale to už je dva týždne.
to je v poriadku, my sme čakali aj mesiac, aj 5 týždňov raz. Na mail, aj na aplikácii. Prípadne sa tam dá zavolať, ale nič sa neurýchli.
@ivinkapink ty im musis dat nejake potvrdenie, o tom, ze mas preventivku, ale rataj s tym, ze su uplne neschopni, a nezaeviduju si to, ale budes to musiet dokladat pri kazdej ziadosti o preplatenie
@liz_lemon ja som im napr.nedavala žiadne potvrdenia o preventivkach a napísali mi,že zistili,že ich mám absolvovane.
Ja to presne nepopisem ale my máme tu maxi peňaženku a manžel ide tento rok na operáciu očí, budú mu preplacat časť aké keby aj z našich peňazí čiže nie len tých 120 a my tým pádom budeme mať menej v ten rok
Ak máš tu aplikáciu - peňaženku tam je to všetko elektronicky ako dr nahodí preventívku,dr to nahadzuje vždy lebo potom mu to zaplatia,vidíš tam aj predpísané lieky , kedy kde si bola u ktorého dr,čiže nič nedokladujes,potom keď žiada o preplatenie ,odfotis blok
Žiadala som preplatenie návštevy zubára 2x preplatenie trhanie mliečneho zuba plus anestézia čiže spolu 28€ na bločku žiadosť som spravila cez appku hneď v deň návštevy zubára to bolo 12.januara 2022 a žiadosť bola schválená 1.aprila a hneď o 7 dní mi nabehli peniaze čiže schválenie žiadosti im trvalo až 3 mesiace.takto mi to ukazovalo v appke pri schválení prišiel mi aj mail.
ved to musia davat len ti, ktorym preventivku robil niekto iny, ako ich lekar, napr. zamestnanci, ktori maju takyto benefit v praci
.