Peňaženka zdravia VŠZP

8. mar 2022

Ako to funguje? Som vo VSZP a teraz idem minút u zubára cca 300€. Mám nárok na nejaké preplatenie,keď som v danej poisťovni. Či to má nejaké podmienky predom?

dajana555
8. mar 2022

.

keiko33
8. mar 2022

Tak musíš mať všetky preventívne prehliadky, nielen u zubára. Ženy aj u gynekológa a všeobecného. Bez toho nepreplatí a nič.

mariaveronikag
8. mar 2022

Musíš mať preventívnu u obvodného lekára, gynekologické vyšetrenie a prevenciu / muži urologické /, zubnú preventívku. To všetko tohoto roku, teda počíta sa 12 mesiacov, nie že od januára 2022. Ak si mala preventívne po apríli 2021 - tak môžeš žiadať preplatenie. Jednorazovo preplatia najviac 30€, čiže veľmi sa to neoplatí, jedine ak by lekár napísal viacero faktúr po 30€. A požiadať môžeš ročne o 100, príp. 120€ - ak máš maxi peňaženku zdravia.

zojanka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
keiko33
8. mar 2022

Áno preplatia jednorázovo 30€, ale dá sa suma preplatiť na viac krát. Ak je suma napr. 50€, tak sa požiada najprv 30€ a potom 20€, pritom sa pošle tá istá faktúra, či potvrdenie. Mne to dokonca posielal pán na poisťovni, ktorý mi spúšťal aplikáciu.

zojanka
8. mar 2022

Prečítaj si na stránke VŠZP - Pravidlá čerpania benefitov, lebo nie všetko čo ti tu baby písali je pravda, napr. o tých preventívkach. Nájdeš tam aj ako peňaženka zdravia funguje a koľko môžeš žiadať.

lesana25
8. mar 2022

Ono to je na stránkach aj v app vszp celkom prehľadne napísané.

alenamihal
8. mar 2022

Ja mam vsetky preventivky pravidelne a nedavno som bola u zubarky na dentalnej,to mi poistovna preplatila 40eur a taktiez som mala aj osetrenie 180eur a poistovna mi preplatila 120eur...Mam MAXI penazenku...

mariaveronikag
8. mar 2022

@keiko33 aha to som nevedela, že sa dá použiť viackrát tá istá faktúra na preplatenie celej výšky...👍

vlasta1818
8. mar 2022

Bez toho, aby si mala všetky preventívky, ti bohužiaľ nepreplatia nič. Ono na stránke, je to krásne a prehľadne popísané, takže najskôr treba mať všetky podmienky splnené

77katarina
8. mar 2022

Dievčatá to som v šoku, že aj u obvodného treba mať preventívku, ja som u mojej obvodnej v živote nebola na preventívke a to mám 44 rokov. Bola som tam len minulý rok asi na preventívke /myslím si/, lebo po 24 rokoch som musela ísť do novej práce a potrebovali potvrdenie od lekára.
Ako často treba chodiť k obvodnej na preventívnu prehliadku ?
K zubárovi aj ku gynekológovi chodím už vyše 20 rokov pravidelne.
Ďakujem.

keiko33
8. mar 2022

@77katarina u obvodného je preventívna raz za dva roky.

aniele
8. mar 2022

Pozor, ak nechodíš ku spádovému gynekológovi (napr. ja som u onkogynekológa), nenahlási sa ti to automaticky. Zistila som to len náhodou, keď som mu niesla papiere a spomenula som sestričke, že to tam nemám. Ona to brala ako samozrejmosť, že na to musí vypísať potvrdenie, ktoré mám ja naskenovať a poslať. Ale o tom nikto neinformuje. Už mi aj odpovedali, že to evidovali, aj tak to tam nemám. Zase budem musieť volať, vrrr.

simsalabim
8. mar 2022

Ten zubar musi byt aj zmluvnym zubarom poistovne, vsak? Inak to neberu do uvahy, ci?

autor
8. mar 2022

@keiko33 ako preplatenie u zubára súvisí napr.s preventívkou i gynekol.ci ako?🙈

mariaveronikag
8. mar 2022

to sú ich kritériá, že treba mať tie preventívne prehliadky.

evica17
8. mar 2022

@mariaveronikag nie, twnto rok uz neplati ze.4x30 alw jednorazovo vies poziadat o.120 alebo.si to podelit ako chces.

mariaveronikag
8. mar 2022

@evica17 ďakujem pekne, nevedela som o tej zmene. 👍

ivinkapink
9. mar 2022

Prosim vas ako je to ked mam sukromneho zubara a teda tym padom sa na poistovni neeviduje moja preventivka...ostatne preventivky mam...napr ak by som chcela ist na dentalnu hygienu(mali by zmluvu s poistovnou)tak by mi ju preplatili?

lijka80
22. apr 2022

@alenamihal prosim ta za ako dlho ti prisli peniazky po schvaleni?

alenamihal
22. apr 2022

necele 2tyzdne

autor
22. apr 2022

@lijka80 a to schválenie prišlo na mail? Lebo mne len napísali,že preventívky mám v poriadku a ešte musia preveriť,či nemám dlh. Ale to už je dva týždne.

mariaveronikag
22. apr 2022

to je v poriadku, my sme čakali aj mesiac, aj 5 týždňov raz. Na mail, aj na aplikácii. Prípadne sa tam dá zavolať, ale nič sa neurýchli.

liz_lemon
22. apr 2022

@ivinkapink ty im musis dat nejake potvrdenie, o tom, ze mas preventivku, ale rataj s tym, ze su uplne neschopni, a nezaeviduju si to, ale budes to musiet dokladat pri kazdej ziadosti o preplatenie

autor
22. apr 2022

@liz_lemon ja som im napr.nedavala žiadne potvrdenia o preventivkach a napísali mi,že zistili,že ich mám absolvovane.

didi2102
22. apr 2022

Ja to presne nepopisem ale my máme tu maxi peňaženku a manžel ide tento rok na operáciu očí, budú mu preplacat časť aké keby aj z našich peňazí čiže nie len tých 120 a my tým pádom budeme mať menej v ten rok

didi2102
22. apr 2022

Ak máš tu aplikáciu - peňaženku tam je to všetko elektronicky ako dr nahodí preventívku,dr to nahadzuje vždy lebo potom mu to zaplatia,vidíš tam aj predpísané lieky , kedy kde si bola u ktorého dr,čiže nič nedokladujes,potom keď žiada o preplatenie ,odfotis blok

bekky01
22. apr 2022

Žiadala som preplatenie návštevy zubára 2x preplatenie trhanie mliečneho zuba plus anestézia čiže spolu 28€ na bločku žiadosť som spravila cez appku hneď v deň návštevy zubára to bolo 12.januara 2022 a žiadosť bola schválená 1.aprila a hneď o 7 dní mi nabehli peniaze čiže schválenie žiadosti im trvalo až 3 mesiace.takto mi to ukazovalo v appke pri schválení prišiel mi aj mail.

liz_lemon
22. apr 2022

ved to musia davat len ti, ktorym preventivku robil niekto iny, ako ich lekar, napr. zamestnanci, ktori maju takyto benefit v praci