Spravne z tohto chapem ze od 18.1. OCR mozna nebude pre skolakov lebo bud maju byt s rodicmi doma na HO alebo maju ist do SKD?
DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE POKRAČUJE AJ BUDÚCI TÝŽDEŇ
Deti a žiaci sa od pondelka 18. 1. 2021 do škôl zatiaľ nevrátia.
Vyplýva to z pretrvávajúcej epidemiologickej situácie.
💻 Pokračovať preto budú v dištančnom vzdelávaní v režime, ako doteraz.
👨🔬👩🔬 Návšteva materských škôl a školských klubov detí tak bude umožnená deťom rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, alebo pre žiakov, ktorých zákonní zástupcovia nemôžu z povahy zamestnania pracovať formou homeoffice.
@mmoonna minedu pise ze pre kriticku infrastrukturu a pre dwti rodicov ktorych charakter prace neumoznuje pracovat z domu.
V nasom meste tak otvorili skolky a socialna poistovna povedala ludom ze na ocr narok nemaju.
A obavam sa ze po otvoreni SKD odseru aj nas.
ŠKD boli otvorené aj minulý týždeň pre kritickú infraštruktúru. Neviem,ako je to so skolkami.
@mmoonna u nas su skolky otvorene pre kriticku a pre deti ktorych rodicia nenozu mat HO.
Minuly tyzden SKD boli zavrete u nas. Od pondelka pre deti kritickej infrastruktury a pre deti rodicov ktory nemozu robit z domu.
NO a? To znamená,že do škôlky majú chodiť len deti rodičov z kritickej infraštruktúry a ti,ktorí nemajú HO. Ostatní majú byť doma. Takisto aj v ŠKD.
No tak to už neviem, ako to máš poriesene. Ale asi to tak má teraz veľa ľudí.Bud budeš na pandemickej OCR alebo HO. Je to teraz ťažké asi pre každého
Ano, tak sme predsa fungovali aj na jar. A na co potrebujes sediet pri dietati, ked je online vyucovanie?
Ja to chapem tak ze ti ktori nemaju HO maju chodit do roboty a dieta dat do SKD.
Minuly tyzden napisali aj ze pandemicka ocr plati. Teraz o tom ani zmienka.
Ved jasne, ze treba ho potom doucit, tak ale sediet s nim snad na hodine nemusis
Bolo povedané,že sa pokračuje v tom rezime ako minulý týždeň. Takže ja to chápem zase tak, že aj OCR.
Ja mám prvacku. Keď ma online hodinu,tak si robím svoje,občas sa jej spýtam,či je všetko ok. No a potom úlohy ideme spolu.
Tak je to na zriaďovateľovi. Aké keď sú otvorené MS,tak je jasné,že nemáš nárok na pandemicku OCR. Ale ZS by mali byť zavreté, pochybujem,že otvoria ŠKD v každej škole. No ale ako vidím,tak každý zriaďovateľ robí inak a my aby sme sa Z toho vysomarili
Ak robíš HO nárok na OCR nebudeš mať, ak ideš do roboty, deti idú do ŠKD.
Myslím že to sociálka môže preverovať, či máš možnosť robiť HO alebo nie. Bohužiaľ, ja sama mám HO a ďakujem Bohu že manžel je na materskej. Lebo inak neviem ako by som robila so skolkarkou za zadkom
Krásne a super napísané a nie omáčky a potom človek nevie na čom je
Prosím Vás, keď je škola zatvorená a od 18.1. chcú otvoriť len ŠKD a dieťa nedám do tej družiny, aj keď patrím ku kritickej infra... Mám nárok na pandemicku OČR? Ďakujem pekne
@4katarinakralova5 ved to je to co prave neviem.. lebo z toho mi vychadza co maju na minedu napisane ze ak nemam HO mam dat dieta do SKD a ist do prace... asi....
@4katarinakralova5 aj ja by som chcela vedieť na toto odpoved
trúfneš si dať do družiny dieťa - deti, keď je situácia aká je, družina je zberňa všetkých detí zo všetkých škôl /aspoň u nás v PP/ a nevieš, s akými vírusmi sa tam stretne,,, čiže ja nechcem nakaziť a vystavovať dieťa ešte viac vírusom, baktériám, tak som na OČR a hotovo
@jabuducanevesta len otazka znie ci mozeme byt na tej ocr, ci mi to aj uznaju? Skolkam ocr zrusili lebo skolky otvorili pre ludi co maju zamestnanie. A teda teraz pootvarali tie SKD pre pracujucich rodicov tak ci to.nebude nieco podobne. Ze dieta mas kde dat ked si zamestnana.
Nie v kazdom meste mas otvorene skolky. U nas napr otvorili z 12 tried len 2, tak v tom pripade je narok na OCR. Napis otazku sem https://www.socpoist.sk/callcentrum daju Ti presne info.
Ak vo Vasom meste zriadovatel neotvori SKD pre vsetky deti, co pochybujem, tak urcite budes mat nadalej narok na OCRku. Ine je ako si davala vyssie oznam, ze v BB otvaraju vsetky skolky. V tom pripade narok nie je, nakolko su vsetky skolky otvorene ( aj ked nechapem preco su vsetky otvorene, kedze je situacia ako je)
@jabuducanevesta tu je otázka, ci je nárok na pandemicku ocr, ci bude platna pri otvorení SKD
Pokračuje sa tak ako tento týždeň. Takže keď si doma s dieťaťom, lebo sú zavreté školy a škôlky, môžeš čerpať pandemicku ocr. ŠKD a škôlky sú otvorené vo pre kritickú infraštruktúru