Ahojte, neviem si vysvetliť, ako sa to stalo,v tomto životnom zhone sme zistili, že mladší syn má od 1.6. neplatný pas. Vybavovali sme ho spolu s pasom pre staršieho ten má platnosť do 2027, preto mi vôbec netrklo, že druhý pas má kratšiu platnosť.
Ideme cez Rakúsko do Talianska, prosím, poraďte, čo máme robiť.
No bez platneho dokladu cestovať nemôže..
Ak nemá ani občiansky, ísť požiadať do dvoch dni a posunúť dovolenku.Namiesto nedele vyrazíte v urotok Ja osobne by som neriskovala
Nemá ani OP s fotkou? V Rakúsku a Taliansku to stačí.
Ma uz obciansky? Ak ano tak staci. Ak nie tak jedine ist vybavit urychlene pas za poplatok za 2 dni. Ako kontrolovat vas nikto nebudete nejdete cez colnice ale ak sa nieco stane tak bez platneho dokladu by mohol byt puser.
My sme včera zistili to isté...do týchto štátov vám stačí občiansky preukaz,ale vybavia vám ho do 3dni ...čím skôr utekajte vybavovať
Vôbec by som sa nespoliehala na lehoty...keďže teraz naozaj nestíhajú
Ak ho dnes vybavíte,v utorok ho máte v rukách
my sme boli vybavit pas do 2 dni v stredu poobede a pred hodinou som ho vyzdvihla.(v ziline)...a obciansky s fotkou do eu staci, tiez sa da do 2 dni, stoji 27 eur, lacnejsie ako pas...
vybavit pas do 48 hodin, tam je cas vydania dodrzany
Ešte dnes by dom išla vybaviť OP s fotkoi /ak nemá/ do 2 dní a na dovolenku išla v utorok.
Bez platného dokladu by som cestu neriskovala
na to, že nebudú kontrolovať by som sa vôbec nespoliehala. minulý mesiac sme išli cez rakúsko a maďarsko. Kontrolovali nás na slovensko -rakúskej hranici, aj 3x zo 4 na rakúsko -madarskej
Idete zrejme vlastnou dopravou takže lietadlo ani bus nezmeskate, tak by som šla dnes vybaviť pas a odisla neskor a oznámila len neskorší príchod do ubytovania, nech sa podarí 💪
Idete na hotel ? Alebo apartmán? Zistí či potrebujú na hotel doklad od všetkých ubytovaných ak nie choďte, zober stary pas a keby niečo zahráš sa na blbu, ved nejdete ani mimo eu
Požiadať o OP zrýchlene ( do dvoch dni ho budete mat ). Pas ti netreba
@soraya25 toto je rada ako od IQ tykve....
@soraya25 prvé čo pozerajú tak je platnosť bože môj 🤦♀️🤦♀️
@soraya25 Alebo aj nie, aktívny policajt pozrie dátum platnosti a môžu si spestriť dovolenku na policajnej stanici.
Ok robila som s dokladmi a drvivej väčšine kolegov to bolo jedno, proste stava sa ja by som to riskla nikto ich nezožerie že majú doklad par dni po splatnosti a už vôbec nie v nemocnici u lekára alebo podobne
Pozri čo majú Nemci na stránke min
@soraya25 kiez by to tak bolo, idem si to prestudovat, dakujem
syn ma taky doklad, co vyzera ako obciansky, no nema to fotku, ma tam meno, bydlisko a vsetky udaje ako na obcianskom, len bez foto
@draik podla mna na ti plati pre Rakusanov….
bez foto to nemoze byt pouzite ako cestovny doklad...iba s fotkou
No nič. Zrušiť dovolenku......alebo posunúť...kým vybavíte pas alebo občiansky