Pracujem na dohodu ošetrovné som už poberala. Od 3.3 moja dcéra(8rocna) bude doma nemôžem chodiť do práce nemôžem mať home Office budem mať nárok na pandemicke ošetrovné?
@jaruska_12 podla mna nie,lebo skoly su otvorene....🤔
@zuzankkaa1 píše, že jej dcéra bude od 3.3. doma - jasné, že má nárok na P-očr.
@zuzankkaa1 áno sú ale pre pracujúcich ja pracovať nemôžem lebo prevádzka je zavretá a tým že robím na dohodu nemám nárok od zamestnávateľa peniažky
@alenah31 práveže nemá žiaľ nárok na pandemicku OCR, keďže nepracuje aktuálne a doma je
@kristinkinazuzka ale môže. Škola je síce otvorená, ale keďže ona je doma a tým pádom dieťa do školy nemôže - čo je nariadenie vlády - spĺňa podmienku - pre jej dieťa zriaďovateľ (vláda) školu zavrela. @jaruska_12 už si pandemickú očr poberala, žiadosť sa podáva len jedna a tá je otvorená až do ukončenia pandémie - čiže na konci marca pošleš len čestné prehlásenie na SP.
@alenah31 ja som a toho šalená nechcem ostať bez centu
@jaruska_12 môj syn tiež nemôže do škôly, pretože som od 12.2. nezamestnaná. Na OCR som bola do 7.2. Môžem ísť aj ja na OCR? I keď mám nárok na podporu v nezamestnanosti? Viem že dve dávky poberať nemôžem.
Je dohoda naďalej trvá lenže sú zatvorený a Home Office nieje možný a tým že som na dohodu tam mi zamestnávateľ neplatí nič som závislá na ocr
@kaya111 pokiaľ si evidovaná na ÚP a už si P-OČR poberala - áno, môžeš ísť a na ÚP to nahlasuješ. Pokiaľ si už ale požiadala o podporu nahlásiš to aj na na SP, že ideš na P-OČR a žiadaš pozastavenie vyplácania dávky v nezamestnanosti - to doberieš potom. Obe dávky totiž naraz poberať nemôžeš.
@jaruska_12 neviem či pre teba nie je lepšie a fin. výhodnejšie ukončiť dohodu a nahlásiť sa na ÚP + požiadať o SOS dotáciu (ak teda nespĺňaš nárok na podporu). Neviem akú výšku očr poberáš - sos dávka je 300€.
@kaya111 len chcem upozorniť, že toto sú zatiaľ také "diery v zákone" - čo nie je zakázané to je povolené. Vzhľadom k tomu, že sa ide LD sprísňovať a školy a škôlky obmedzovať - treba sledovať legislatívu. SP bude určite meniť podmienky nároku na dávky - akým smerom sa to uberie nikto nevie.
@kaya111 ja by som tiež povedala, že nemôžeš, pretože už nemáš aktívne nemocenské poistenie. Daj vedieť, čo zistíš.
@kristinkinazuzka ale ona mala aktívne nemocenské keď o P-OČR žiadala chápeš? Ona nejde žiadať o P-OČR znovu - ona na nej v podstate je keď to potrebuje - to je tá diera v zákone. Ona ide žiadať len o ošetrovné vyplývajúce z P-OČR, ktorú podávala keď NP aktívne bolo....Všetky Žiadosti o P-OČR budú ukončené naraz vyhlásením konca núdzového stavu rovnako ako pandemické RP alebo kým nezmenia novelu, ktorá toto šialenstvo povolila.
Bože neviem čo to nenapíšu na stránke soc.poist. ja mám aktívne NP dohoda trvá lenže prevádzka je zatvorená do sociálnej poisťovne sa neviem dovolať celý den
@kristinkinazuzka no ja som už raz volala a pani zo sociálnej poisťovne povedala, že nie. Len tam asi povie každá niečo iné. Ale ešte zajtra skúsim volat, čo sa dozviem
@alenah31 Áno, viaceré maminky tak píšu. Však ja sa to zajtra pokúsim obvolat, ako ste mu poradili. Nech mi pozastavia poberanie podpory a že nastupujem na OCR. Snáď sa dovolam a natrafim na nejakú ochotnú a rozumnú pani. Ako kebyže viem, že to bude trvať len 3 týždne, kašlem na to. Len ak dlhšie, škoda by mi bolo vyčerpať podporu teraz.
@alenah31 akože môže byť. Len v cestnom vyhlásení dávaš zamestnávateľa a tiež aj ze si si vedomá následkov, ak uvedies nepravdivé info.
Staci vypisat na konci mesiaca cestne prehlasenie.. Ak su uz pandemicke osetrovne poberala