Baby, mam narok na nemocenske po RD? Pracovny pomer stale trva. Alebo nastupit na 2 dni do prace a tak ist na PN ci nemusim. Som sama s dieťaťom a idu prázdniny, neviem ako inak to poriesit a mam aj zdr problemy.
@alenah31 Ďakujem. A pandemickku kedy a kde ziadat? Moje prve dieta. Nemam sajnu o tychto veciach. 26.6. mam posledny den RD
len ten mesiac treba vykryt lebo na pandemicku ocr po novom vies ist az ked ma dieta mesiac po 3 narodeninach
tak bud dovolenka alebo ta PN ale teda treba ratat ze budes musiet byt doma zavreta a dodrziavat liecebny rezim
@mamina7070 takze vobec nemusim nastupit do prace, pojdem na PN, a po mesiaci na pandemicku? Ako dlho mozem na nej byt a kde ziadat?
@silvuskaxy pokiaľ má 3 roky 26.6. tak na pandemickú OČR môžeš nastúpiť od 1.7. Obdobie 27.6.-30.6. by som vykryla v práci dovolenku (ak nejakú máš) resp. normálne odpracovala. PN by som neriešila vôbec - ide len o 4 dni.
@silvuskaxy kym nebude prijaty do skolky to si nepisala ci tam nahodou nechodi
urob ako ti radi
@alenah31 ale teda plati to len ak dieta nechodi do skolky resp je prijate od septembra tak to plati do 31.8.
@alenah31 tak nemusim pockat mesiac aby som mohla ist napandemicku? Ziadam ju v praci? A ako dlho na nej môžem byt? 🙈 Vdaka za trpezlivosť 😀
@mamina7070 nemame este rozhodnutie ale mal by byt prijaty od septembra
@silvuskaxy ten mesiac čo všade píšu ty dodržíš - tebe RD končí v júni, o P OČR budeš žiadať v júli. Ide o to, že RP ti bude vyplatený za celý kalendárny mesiac - čiže až do konca - 30.6. Preto môžeš žiadať o P OČR až od 1.7.. Už totiž nebude možné poberať aj RP aj ošetrovné súčasne. Ak ti vezmú dieťa do škôlky až od septembra...vychádza to od 4.9. - môže byť na P OČR do 3.9.
@alenah31 ďakujem krasne
@alenah31 este jedna otazka..ked skoncim p ocr mozem ist na PN? Nemam nikoho a maleho nechcem vlacit so sebou po lekaroch..preto som ani cez RD nic neriesila..
@silvuskaxy áno - tie 4 dni medzi koncom RD a nástupom na P OČR odpracuješ resp. budeš čerpať dovolenku - bude NP aktivované (počas RD je prerušené preto nie je nárok na nemocenské ani ošetrovné ak si na RD hoci PP trvá) - ak budeš na PN nemocenské ti bude normálne vyplácané.
@alenah31 a p ocr mi bude hned schvalene od 3.7? Kedze 1.7. vychadza na sobotu..
Autorka.
A nemáš dovolenku na vyčerpanie? Lebo po RD ja budem mať okolo 40 dní, čo sú cca tie dva mesiace prázdnin. Necerpala som nič do odchodu na MD.
@slniecko5 nemam dovolenku ani den
@silvuskaxy aha, hmm, ok
@slniecko5 do prace dochadzam 40km..mala som velke brucho, nevladala som soferovat, tak som cerpala dovolenku
@silvuskaxy daj si ju od 1.7. OČR sa bežne čerpá a je platená aj cez víkend - načo chceš čakať. Ako áno - je to trochu vychcané, ale vôbec by som to neriešila.
@alenah31 dakujem baby, dufam, ze mi to vyjde..nemozem byt bez príjmu..ziadna z nas..
@silvuskaxy pokiaľ ti PP trvá, končí ti RD a dieťa nie je prijaté v žiadnej škôlke - máš stále nárok a pandemickú OČR Popritom si rieš svoje zdr. problémy. Počas PN by si bola viazaná sedieť doma, pri OČR nie - cez leto by ťa s dieťaťom zavretým len doma asi šľak trafil🙂.