Ahojte, najde sa tu dobra dusa co mi ozrejmi podmienky naroku v nezamestnanosti- aby poistenec v posledných štyroch rokoch pred zaradením do evidencie uchádzačov o zamestnanie bol poistený v nezamestnanosti najmenej dva roky, t. j. 730 dní. Predpoklad nároku na dávku v nezamestnanosti je podmienený obdobím účasti na poistení v nezamestnanosti. Moje otazky zneju: musim mat odpracovane 730dni na tpp zo 4rokov??? 🤔Do danych dni sa zapocitavaju vikendy aj sviatky? Zapocitava sa aj ocr alebo pn? Z akeho dlheho obdobia mi budu vypocitavat davku? Za kazdu odpoved vam dakujem 😘
@elizabet173 velmi pekne dakujem za link, z ktoreho som polovicu svojho prispevku skopirovala 😉
Pocita sa kazdy den, ktory si bola zamestnana/boli za teba platene poistenie v nezamestnanosti, musim mat aspon 730 dni takto pokrytych z poslednych styroch rokov. Na socialke vypocitaju podporu zo zarobkov v posudzovanom obdobi - poslednych 730 dni, kedy bolo odvadzane poistne. Laicky je to cca 50% z priemernej hrubej mzdy v tomto obdobi. Ak so napr. rok zarabala 800 a rok 1200 v hrubom, podporu budes mat cca 500e na ucet
@veltraud velmi pekne ti dakujem presne toto som potrebovala 😘
@elizabet173 sorry, prečítala som len nadpis😉
@veltraud ahoj,prosim ta pekne vies aj mne poradit...ak som za tie posledne 4 roky pracovala dva mesiace na dohodu o prac.cinnosti s pravidelnym prijmom,zapocitava sa tam ldn tie dni ktore som na dohodu aj odpracovala alebo taktiez kazdy den za ktory ta dohoda trvala?potrebujem to vediet lebo ak by mi tam ratali len niektore dni z tej dohody nie cele dva mesiace tak by mi par dni k tym 730 dnom chybalo a by som si ich radsej doplatila ako dobrovolne poistena predtym ako o podporu poziadam.dakujem 🙂
https://www.socpoist.sk/davka-v-nezamestnanosti