Ahojte, moja svorka ma fazy kedy pije, aktualne ma jednu posledne tyzdne. To, ze si otvori flasu vecer doma neriesim jej vec ale posledne tyzdne opita aj šoferuje - to už ma škrie. Zvazujem ju nahlasit na policii, anonymne asi poslat list s jej ŠPZ alebo podobne. Viem, ze sa hovorí, nehas čo ta nepalí… ale mna by hrozne mrzelo, keby mala nehodu a niekomu sa nieco stalo. Dohovaranie nepomaha muz skušal.
Jazdi v centre mesta a po sidlisku. Čo by ste robili? Pripadne nahlasili ste takto niekedy niekoho? Dakujem
No ja by som si s nou sadla a povedala, ze opita jazdit nema a ze ked bude, nahlasim ju. Keby zas opita isla za volant, zopakovala by som to. A nasledne by som zavolala na policiu -kam sla a odkial a spz. Ved moze niekomu uplne znicit zivot!!!
určite nahlásiť...takýto majstri sveta aj ked sposobia nehodu tak im sa nič nestane a nevinný človek si to odnesie
Keby to spraví opakovane a nedá si povedať tak by som ju nahlásila. Anonymne pre pokoj v rodine. Veď naozaj môže niekomu ublížiť, môže zabiť niekoho, aj nejaké dieťa.
Áno nahlásila. Jedného milého dňa totiž môže nabúrať do iného autá v ktorom sa bude viest rodina s deťmi, alebo nabúra do chodcov a zrazí matku rodiny či otca nejakých deti
Potom už bude neskoro
Uvedomujes si ze si spolupachateľ? Ak niekoho zabije, máš v tom tiež svoj podiel viny.
Ako sa na toto môžeš len prizerať!?
Prvá vec - vezmem jej kľúče od auta. Jednoznačne ju nahlasovať dovtedy, kým neskončí v base.
Vieš koľko smrteľných nehôd spôsobia opití šoféri? Mam ti poslať videa ako to dopadne?
Môže zabiť tvojich rodičov, súrodencov, tvoje deti, naše deti, našich rodičov....
Prosím ta neprizeraj sa!!!
@zojanka opakovane????? To znamená ze raz risknut môžu?
Alkohol za volantom je absolútne bez kompromisov.
Keď vieš, že sadla za volant opitá volaj daj ŠPZ a kam išla.
Áno nahlásila si by. Pred dvoma týždňami do mňa tak narazila jedna pani. Ja v aute dieťa a just buchla do jeho stranu dverí. Chvála Bohu nikomu sa nič nestalo. Ale ja som myslela že ju v tej sekunde zabijem. Škoda má aute vysoká. Ak keď to išlo z jej poistky ale ja som si musela zháňať nahradne auto.
@simona20201309 Áno, je samozrejme. Ale ak tak už raz šla (nieže pôjde), ale viac krát by to už nezopakovala, tak by som ju spätne nenahlásila. Ale ak to spraví 2x a viac tak bez debaty nahlásiť.
nikdy som neudala, ale v tvojom prípade by som nemala problém... môže spôsobiť poriadnu pohromu.
Určite by som ju nahlásila. Si predstav, čo všetko sa môže stať. A nepochopím ľahostajnosť takých ľudí...si to nevedia uvedomiť? Do prcic....Ja mám úplný odpor k alkoholikom, jedného máme tiež v rodine, bohužiaľ. Za volant si nesadá, keď je pod vplyvom, ale keby to urobí, hneď by som volala.
Autorka, to s tym spolupachatelstvom ma celkom pobavilo, a to ani nie som pravnik. Nahlasit ju mozes, ale podla mna nic nedosiahnes. Pochybujem, ze mozu nieco urobit, ak ju nenacapu za volantom. A zase si nerobme iluzie, ze budu cakat schovani pri jej aute, aby jej dali fukat, ked sadne za volant. Mozno keby ste viaceri isli na policiu svedcit, ale to je tiez slovo proti slovu.
Jednoznacne nahlasit. Predstav si, ze by tebe nejaky ozran zabil autom decko. Zelala by si si, aby ho bol byval niekto pred tym nahlasil
Treba nahlasit, moze niekomu zabit rodinu... potom uz bude neskoro nad tym dumat, ze si vedela, v akom stave do toho auta sada a dalo sa tomu zabranit.
Jednoznačne nahlásiť 🙏
Keď vieš, že sadá za volant pod vplyvom alkoholu, zavolaj 158, povedz ŠPZ a, že vodič ide podľa teba akokeby bol pod vplyvom. Len Nikomu nemusíš hovoriť meno. Ak to dáš písomne je veľmi málo pravdepodobné, že bude hliadka čakať kedy vyštartuje.
Nahlasila by som.Ved moze niekoho zabit.Vdaku necakaj ale je to spravne.
Keď niekoho zabije tak ťa to bude dostatočne páliť?? V taktomto prípade by som sa neriadila heslom ako si napísala ,,nehas co ta nepali,,
A áno, nahlásila by som svokru aj vlastnú matku keby si nedala povedať a takto ohrozovala ostatných aj seba.
@ibrunova ved ale ked nahlasi, ze chodi opita v aute, nebudu policajti striehnut pri jej aute hodiny alebo aj dni, aby sa im ju podarilo zastavit opitu priamo v aute. Vsetci pisu, ze nahlasit, ale ma to realne zmysel? Mozno ak by autorka presne vedela, kedy kade pojde, ale ak ju zastavia a nenafuka, nic neporiesia.
Áno, toto by som nahlásila.. veta "nehas čo ťa nepáli" platí vtedy ak človek nikomu svojím konaním neubližuje.. svokra vedome ohrozuje ostatných takže normálne s čistým svedomím by som ju bonzla.. keď raz zabije dieťa na chodníku tak potom budú všetci premýšľať ako je možné že sadla za volant opita.voci tomuto je 0lova tolerancia..
Však skús zavolať na políciu a spýtaj sa ako máš v tomto prípade postupovať
Listy neposielaj, ak vieš že sa chystá niekam vyraziť, alebo už sa pohla, zavolaj 158, povieš EČV, aké auto odkiaľ a kam ide.
Hliadky dostanú info aby si všímali/hľadali také auto na danej trase.
Opakuj to zakaždým keď sadne opitá za volant, ale ak máš v dosahu jej kľúče jednoducho by som ich zobral a nedal jej, prípadne nech to urobí manžel.
Ak by robila cirkus natočiť si ju na mobil a zavolať 158, ukážeš im video.
zisti na polícii ako postupovať. Alebo keď niekde pôjde opitá, skús jej v tom zabrániť a keď to nepomôže, povedz, že voláš políciu a hneď im zavolaj
Ani neváhaj. Ja by som nahlasila aj vlastného manžela. Alkohol za volantom mna osobne vie strašne nahnevať.
jedneho spolocneho kamarata tak nahlasili jeho rodicia. zavolali 158 ze soferuje opity ze prave sadol do auta spz xxxxx a siel tam a tam. Hliadka ho stopla, nafukal a on sa az casom dozvedel kto ho nahlasil. Ono nikdy nevies ci neznici zivot nejakej slusnej rodine ked do nich nabura
Nahlasila. A vobec nie anonymne. Ked si neda povedat, nech riesi nasledky.