Na aké príspevky mám nárok po rozchode s priateľom?

nenka39
30. máj 2021

Ahojte potrebovala by som pomoct ze na aky prispevok mam narok ak som sa rozisla s priatelom a syn ma 1rok a 9mesiacov. Byvam zatial u maminy ale hladam si prenajom Dakujem

terina25
30. máj 2021

@nenka39 vyzivne

mondolina
30. máj 2021

výživné

petamich
30. máj 2021

rodicovsky prispevok (ten tipujem poberas aj teraz, ci uz vyssi alebo nizsi), pridavok na dieta (ten asi uz tiez poberas) a okrem tychto dvoch uz len vyzivne od expartnera

anjelicek26
31. máj 2021

Na prenajom ti to podla mna nevyjde, pokial nenastupis do prace. Vyzivne dostanes, ale v nasom state bohuzial casto je to ubohe, potom mas rodicak, mas pridavky na dieta. Viac to nebude. Takze asi treba hladat jaslicky.

lesana25
31. máj 2021

Máš nárok sa zamestnať.
Čo má váš rozchod spoločne s príspevkami od štátu? Štát ti partnera nevyberal.

dollyzv
31. máj 2021

@lesana25 😂😂😂👍

annamalaga
31. máj 2021

Zase ďalšia , čo sa furt spolieha na štát!

nenka39
autor
31. máj 2021

@annamalaga boha informujem sa nespolieham sa....

zuzuliennka1
31. máj 2021

rozchod s tym nijak nesuvisi, poberas dalej, co doteraz - teda pridavky a rodicak, pripadne vyzivne

annamalaga
31. máj 2021

@nenka39 a čo čakáš okrem výživného a rodičáku a ešte aj zbytočne nadávaš a máš všetko dostupné na internete. Čo čakáš , že ti niekto ešte dá dačo. V tomto štáte sú znevýhodnení hlavne pracujúci ľudia

nenka39
autor
1. jún 2021

@annamalaga ja som po vaznej operacii a do prace nastupit nemozem iba som sa proste pytala myslim ze na to to tu je ze aby sa clovek spytal a poradili mu nie sa vysmievali a mudrovali....ppekny den.

liljana
1. jún 2021

@nenka39 Lebo otazka bola polozena, ako keby stat vyplacal socialnu davku 1000 eur mesacne kazdemu, kto sa s niekym rozide. Chod sa opytat na UPSVAR, ci mas narok na pn, socialku,.. a vyrieste s ex vyzivne.

zuzuliennka1
1. jún 2021

@nenka39 a co ma štát s tvojim rozchodom? otazku si polozila tak, akokeby stat bezne vyplacal peniaze ludom, co sa rozidu… 🙄🤦🏼‍♀️ vsak to znie uplne absurdne.
proste ste sa rozisli, porieste vyzivne, a hlavne sa skus zamestnat a budes dostavat vyplatu - od statu, prispevok menom mzda

nenka39
autor
1. jún 2021

@zuzuliennka1 myslela som prispevok ohladom byvania alebo tak nie za to ze som sa rozisla tak neviem co tu kazdy riesi rozchod ach...

zuzuliennka1
1. jún 2021

@nenka39 lebo sa na to pytas…aky prispevok na byvanie?
vsak sa zamestnaj a dostanes “prispevok” = plat, mzdu…

nikyball
1. jún 2021

:D:D:D:D esteze ste napisali baby, lebo uz som sa chcela s tym mojim rozist, nech mam prispevky :D:D:D:D

denda007
1. jún 2021

Tak ja už neviem čo je toto za doba,kde sa mladá žena príde na verejný portál ktorý je zameraný viac menej na deti a rodinu opýtať ,kde sa dookola riešia tie isté debiliny ohľadne karantény a očkovania. Či má ako slobodná matka, doteraz s priateľom...(tak asi to nemala odkiaľ vedieť) opýtať na čo má nárok. Tak hrr poďme si z nej hneď robiť srandu. Je mi z vás normálne smutno

denda007
1. jún 2021

@nikyball moc sa nesmejte lebo karma je zdarma ;)

nafka0483
1. jún 2021

Ziadne prispevky nie su viazane na to, ci je zena vydata, slobodna, ci ma priatela, ci sa rozidu a podobne. Cize netreba sa cudovat, ze na taku formulaciu otazky su take odpovede.

Jednotlive prispevky sa posudzuju podla prijmu danej rodiny/domacnosti. Popri poberani rodicovskeo prispevku pokial viem nevychadzaju ziadne ine davky.

@nenka39 Prispevok na byvanie si vygoogli ake su podmienky - urady to maju vsetko zverejnene. Ale pri RP ti to nevyjde. Mas narok poberat dalej RP, pridavky na dieta a poziadaj si o vyzivne na dieta.
Si stale zamestnana? Prichadza do uvahy ukoncit RD, obnovit poistenie a tak nastupit na PN, takze by si mala nemocenske aj RP.

zuzuliennka1
1. jún 2021

@denda007 ?? a kto si z nej robi srandu? normalne jej tu piseme, ze ziadny narok na prispevky z dovodu rozchodu s priatelom nema - nuz len jej sa to akosi nepaci.
Moze sa zamestnat, dostane plat

leskovael
1. jún 2021

Veď autorka to asi popísala len preto, aby bolo jasné že je sa z nej práve stala slobodná mamička a rozišla s frajerom nieje rozvedená.. Tak len chcela mať prehľad, aké by mala možnosti, čo môže žiadať.

Ako už vyššie písali, dostávaš rodičovský a rodinné, po rozchode by som poriešila súdne pojednávanie ohľadom zverenia do starostlivosti +výživné, na iné nárok nemáš. Ak sa dá, byvaj istý čas u matky, ideálne kým by dieťa išlo do škôlky. Ak bude mama ochotná pomôcť ti s dieťaťom, môžeš si nájsť brigádu a nemusíš riešiť jasle. Vlastné bývanie znie pekne, ale bez práce ho neutiahneš a pri dnešných vysokých nájomoch a zároveň nízkych platoch, to bude tiež o hubu, lebo budeš mať pomerne dosť veľké výdavky..
Neviem ake bývajú podmienky sociálnych bytov, skus si pozrieť a dat si žiadosť, je to sice na niekolko rokov ale môžeš byť ako čakateľka, aj keby ti to vyšlo o pár rokov, ako slobodnej mamičke ti to môže dosť pomôcť.

nafka0483
1. jún 2021

@leskovael Ale ved to, ze sa z nej stala slobodna mamicka nehra rolu, ani to, ci je nou od zaciatku, ci sa rozisli teraz, ci je rozvedena... ok, pri rozvode by si mohla ziadat vyzivne aj na seba. Ale inak ziadne prispevky ako spomina prispevok na byvanie nie je viazany na to ci ma ci nema partnera.

leskovael
1. jún 2021

@nafka0483 ja ani nikde nepíšem, že to s tým má nejaký súvis.... No baba nevedela, nemá prehľad, tak sa spýtala.. Odpoveď sa dá napísať aj normálne, presne tak ako to niektoré urobili vyššie. No samozrejme hneď tu musia byť aj keci a poznámky ako ďalšia ktoré čaká že sa o ňu štát postará a ako jej štát partnera nevybral.. Ja na jej otázoke nevidím nič, prečo by ju mal niekto takto urážať (lebo pre mňa osobne by to urážka bola napr...) nič viac, nič menej.

nikyball
1. jún 2021

@denda007 karmy sa nemam preco bat

nenka39
autor
14. jún 2021

@nafka0483 ked nevies aspon tu nepis ...a ked sme pri tom vyzivne na seba poziadat mozem aj ked som slobodna...

nafka0483
14. jún 2021

@nenka39 Co ked neviem, tak nemam pisat? A ked vies co mozes ziadat, tak potom to ziadaj, myslela som, ze sa pytas preto, ze nevies.

Neviem od koho chces ziadat na seba vyzivne ked si slobodna, mozes ziadat od otca dietata uhradu nakladov spojenych s tehotenstvom, no ale ked ty vies ze vyzivne, tak prosim.

1gabriela13
14. jún 2021

@nenka39 rodičak a ešte do 2 rokov dieťaťa výživné na slobodnú matku. Ale to by si dostala už len 2 mesiace.

1gabriela13
14. jún 2021

@nenka39 teda počkaj, 5 mesiacov. To si vybav keď vieš, lepšie ako nič. Máš nato nárok.

liljana
14. jún 2021

Priatel by mal platit vyzivne na dieta a na teba, kym nemozes pracovat. To bude asi do 3 rokov dietata. Ale necakaj nejake brutalne ciastky, ak si nechodila s Kollarom. Ak mas kde byvat - rodicia, dostanes rodicovsky, vyzivne na dieta, pricom po 2 rokoch kludne mozes ist do prace, tak ti to priatel moze/musi este dorovnat do nejakeho zivotneho minima.

malva123
14. jún 2021

@anjelicek26 co je v nasom state ubohe...nepochopila som..prosim vysvetli.