Ahojte prosim poradte mi ,,,dostala som vypoved v praci a isla som na pn pretoze ma seklo v krizoch ,(bola som este v ochrannej lehote sla som na 4 den) po mesiaci pn ma lekarka uz nechce vypisat aj ked by som mala absolvovat rehabilitacie ,vie ze som bez prace a preto vravi pn ukoncime.Prisla som na to ze som tehotna moze ma teraz dat na pn gynekolog??Kedze mam aj problemy v tehotensenstve tak ma chcel dat na rizikove brala by som nejake peniazky ???Ci uz nemam narok a musim cerpat len jednu pn ...Dakujem
Aké dve PN? Ak by si bola na piatich PN, tak by si dostávala peniaze za päť Pn?? To ťa ako napadlo?
2 PN ky.Nemas nárok na podporu?Na rehabilitácie nepotrebuješ byť PN.Pytaj sa gynekológa je evidentné, že potrebuješ natiahnuť čokoľvek len, aby si bola PN.Ale aj na tej sociálke nie sú na hlavu padnuti
@stanulienkat nie - ona chce ukončiť jednu a ísť na druhú - keďže ako tehotná je v OL 8 mesiacov - môže. Inak ak by mala 5 PP, z ktorých je platené nemocenské - mohla by mať aj 5 platených PN🙂
@alenah31 Ja som rozumela, že chce súčasne poberať dve PN. Ano, viem že keby mala 5 pracovných pomerov, tak by mohla brať PN od 5 zamestnávateľov.
Ale ona sa pýta, či má nárok poberať iba jednu pn-ku, tak nerozumiem jej dotazu...
Nie, dve PNky naraz nebudes mat... ak ti ide iba o peniaze tak ta nepotesim, ak nemas kamarata lekara, nepochodis len tak lahko. Lekarka asi ma dovod preco ti tu tvoju mesacnu chce ukoncit, lebo teda bolesti chrbta, zvyknu mat dlhu PNku, a ked treba tak aj pocas rehabilitacii, kontorly neurologa, ortopeda... pravdepodobne to s tebou vazne nie je. Teraz si prisla na to ze si tehotna a nebodaj uz mas aj problemy v tehotenstve na PNku? No skuuus :DDD ak dostanes PN, naozaj je to v tomto nasom state zle.. zle...
@stanulienkat @simca06022011 veď píše, že všeobecný jej chce PN ukončiť a zistila, že je tehu a chce PN od gyn keďže tá pôvodná jej bude končiť - aké dve naraz. No ak jej potvrdí tehu - tak môže byť PN až do nástupu na MD + ešte popri tom poberať aj tehotenské - pokiaľ má splnené podmienky pre nárok.
Zober pnku a chod snou na gyn a dr. ti tam da inu diagnozu. Nesmies prerusit ale zmenit dovod mozes.
@alenah31 ja to chapem, pyta sa "Mozem mat dve pn?" preto pisem ze nie nemoze.
Potom ked pojdes na matersku PN ukonci gyn. Pocas pn sa moze pridruzit ine ochorenie ci uraz u teba teho. Teda zmeni sa diagnoza na PN ale neukoncuje sa.
@palculienka40 ale prosím ťa - kľudne môže prerušiť resp. zrušiť pôvodnú PN, na pôvodne PN sa Dg. neprepisuje. Prepísať môžeš priezvisko (pokiaľ sa vydáš) či adresu (resp. ak zmeníš adresu kde budeš počas PN), no nie dôvod, pre ktorý bola PN vystavená.
@alenah31 ano dovod moze lekar zmenit mne sa stalo to iste pocas prace som zostala pn skoncil pracocny pomer a ked pomonul orvy dovod pn pokracoval iny na pn mi dopisali tu dalsiu diagnozu.
@simca06022011 pýta sa "môže mať dve PN ak ukončím jednu a začnem druhú?" V jej prípade - áno môže. Keby tehotná nebola - nie nemôže. Veď nepíše, že chce dve súčasne z jedného PP.
@palculienka40 prosím ťa a to kde? PN - práceneschopnosť je vypisovaná na konkrétnu Dg. Ak sa Dg. zmení - pôvodná PN je ukončená a vystavená nová PN - hlavne ak lekár, ktorý vystavil pôvodnú Dg. nemôže vystaviť Dg na aktuálnu Dg (iný obor) - keďže nemôže tú PN potvrdiť čo je podstata, aby bolo vyplatené nemocenské.
@alenah31 precitaj si nadpis. To co si ty napisala, je tvoja otazka, ona taku nepolozila. Napisala som jej, jasne k veci. tak ma tu teraz netahaj za slovicka. Pekne sa vyjadruj smerom k nej, k danej otazke🙂)
Aj tak jediny JEDINY, kto to s nou bude riesit a ma co do toho povedat, bude nakoniec lekar. AK povie, ze neda pn, lebo tehotenstvo choroba nie je. neda. Ak da , tak da... a urobi si vklude aj novu pnku.
@simca06022011 smerom k nej som odpovedala. A nakoľko čítam aj popis k nadpisu - odpovedala som k veci🙂 či jej druhý lekár PN vystaví - nie je podstatou témy rovnako ako či to robí len, aby neprišla o príjem ak nemá nárok na podporu - to mi je jedno hoci si o tom myslím svoje.
@alenah31 tak je to mozne vravim mala som to tak.
1. PN nemusis ukoncovat. Staci ked ju dr.presunie gyn. PN bude pokracovat.
@alenah31 prosím ta, píšeš v skratkach, asi vieš o com... 5 pracovných pomerov = 5 PN do maximalneho vymeriavacieho základu na osobu, nie na pracovny pomer? Teda ako celozivotny poctivý platiteľ daní a odvodov v to pevne verím. Ako clovek, čo sa NEsnaží so všetkým a všetkými vydrbať to nemám naštudované. Ale zaujíma ma to.
@simca06022011 napisem to konkretnejsie seklo ma v praci ,na druhy den mi volali ze mi konci zmluva o par dni ze mi ju nepredlzia lebo to bude na dlho kym sa vyliecim ...To si myslis ze je fer voci mne ??a lekarka ?jednoducho mi povedala ze to mozme liecit bez pn lebo naco budem brat peniaze ked nepracujem ...To je tiez fer ja mam na to narok ta ochranna lehota nieje len tak a to tehotenstvo do toho lekar videl papiere ze mam od odbornych lekarov su tam na to diagnozy pre srandu nieje ze achhh ide marodovat nech mam peniaze ..Tak nepis take somariny
A lekárka odkiaľ vedela, že už nepracujes? Máš ponaučenie do budúcnosti, že také veci jej hovoriť nemusíš. Držím palce s tehotenstvom a kľudne choď na Pn pokiaľ na to gynekológ vidí dôvod. Ja som tiež bola vždy PN od 4tt. A nie tehotenstvo nie je choroba ako tu zaznela jedna odpoveď ale nie u každého je bez problémov a rizika
@matullienka Vypisala mi elektronicku pn tam uz videla odhlasenie zo socialnej poistovne tak som jej povedala ze mam vypoved .Ano a vekom je to tazsie
Či a kedy sa ukončí PN rozhoduje lekár,čiže ak ti ju už nechce predlžovať, neurobíš s tým nič a ukončí ti ju. Pokial je dôvod, gynekológ ti vystaví ďalšiu elektronickú PN, ako tehotná máš ochrannú lehotu
Ahá, takže Ty si mala TP na dobú určitú? Tam nieje nič nefér od zamestnávateľa. proste Ti skončila zmluva.
@sheila121 Neviete ich postupy v praci tak sa neozyvajte...Keby som nevykonavala to co mi davali robit tak ma nesekne priamo v praci ..To ze ma seklo nebolo ze som doma nieco robila bolo to zavinene v praci tak to nirje fer si myslim a niesom prva komu sa tam nieco stalo ...Lebo tam to funguje tak stane sa ti nieco mas padaka si nepotrebny ,kludne mi mohli predlzit na 6 mesiace nezabilo by ich to ale ludia su iba cisla vsade to tak funguje ...Sme k sebe neludsky a preto tento svet je taky aky je mam dost co citam tie komentare ....
Nemôžeš mať