QAhote,chcela by som sa spýtať či mám nárok na nejakú nemocenskú dávku,momentálne som zamestnaná od 25.9 2012,teda ešte v skúšobnej dobe,pred tým som bola evidovaná na úrade práce od 1.4.2012 a pred tým som bola na PN od 23.6.2011.V roku 2011 som bola zamestnaná u dvoch zamestnávateľov,u jedného som pracovala do mája a potom som išla na rodičovskú,od mája som pracovala u druhého zamestnávateľa do tej PN. Mám nejaký nárok na nemocenskú dávku,kebyže idem teraz na PN?U terajšieho zamestnávateľa nemám odpracovaných 90 dní.Ďakujem za odpovede.
prvých 10 dní PN platí zamestnávateľ a až potom sociálka, myslím že máš nárok ak je za teba platené nemocenské poistenie teda robíš na hlavný pracovný pomer a nie na dohodu
http://www.socpoist.sk/nemocenske/1292s
Neviem,ale niekde som čítala,že v novom zamestnaní musím mať odpracovaných 90 dní a až potom sa z platu ráta nemocenské...
Myslela som tým už nemocenskú dávku zo sociálnej poisťovne.Neviem z akého obdobia sa bude rátať.
@veron333 ahoj a co s tym ma spolocnych 90 dni? Ak mas riadnu prac. zmluvu a nie dohodu podla mna mas urcite narok na nemocensku. Ak si si nie ista, nezaskodi zavolat na call centrum soc. poistovne, tam ti tety urcite poradia, su na to skolenie 😉