Dobry deň. Len informačne by zaujímalo kolko platíte za DP účtovníčke? Muž u starej učtovníčky platil kazdy rok 25€. Ona bohužiaľ prestala pracovať tak sme nasli inú. Keď nám povedala kolko chce za jedno daňové skoro som odpadla. 120€ 😥😥 naozaj su reálne takéto sumy aj v iných mestách? Nežijem vo veľkom meste.. práve naopak.. male mestečko preto ma tato suma zaskočila🙄🙄
Velmi zalezi, co muz robi, kolko ma dokladov, ci je to firma, ci zivnonstnik atd.
@vikusjk Skôr záleží ako si to daný človek/firma nacení a niektorí to fakt prehnane nadhodnocujú (aj keď sa jedná len o obyčajné Ačkové daňové).
nezáleží na veľkosti mesta, ale na tom akú agendu manžel má, koľko faktúr a či vedie JÚ alebo len evidenciu, my robíme Bčkové od 35 Eur (paušálna daň) a vyššie podľa konkrétnej situácie
Mne berie 10€ za áčko a 15€ za Bčko. Berie tak už niekoľko rokov a je fakt spoľahlivá
Počet faktúr ma každý rok rovnaký a suma za rok je tiež plus mínus rovnaka každý rok. Neviem nevyznám sa v tom ale suma 120€ mi príde príliš vysoká za jedno dp.
je živnostník? má s.r.o-čku? prenajíma nehnuteľnosť? či je len zamestnanec? ... od týchto vecí sa tiež odvýja finálna cena
Mamzel platil 130 a vobec mi to nepride vela.kazdy kto robi uctovnictvo vie co to obnasa nie kazdy ma na to hlavu.su to hodiny sedenia za papiermi ja by som to v zivote nerobila.
@avril299 živnostník. S.r.o.a nema. Nic neprenajima.
@lolita555 tak mne to príde celkom dosť kedze sme platili maximálne 25€. To je takmer o 100 viac. A v dnešnej dobe? Veľmi veľa. Je živnostník ale keď zaplatíme učty vela nám neostáva. Preto sa pohoršujem nad tou sumou. Švagor platil 30€ za takmer rovnaké papiere. Skor tam išlo o chamtivosť ako o hodinové sedenie za papiermi. Mala to spravené za 2 hodiny. 👍
Ale stále si nenapísala, že koľko je tých faktúr, iba že každý rok rovnako...to môže byť aj 200 ks. A k tomu patria aj bankové výpisy a bločky, pokiaľ nejde paušál. Málo informácií. U mňa je Bčko paušál za 50 EUR (iba živnosť).
@cackaa FA mal 18
Pohľadať inú účtovníčku, čo rovnako kvalitnú prácu urobí za menej. Tá suma je prehnaná, nemôže skočiť z jedného roka za to isté na tak vysokú sumu. Môj muž ma sro, platí si účtovníčku ročne za 200€ ale bločkov, faktúr, výpisov má za mesiac aj stovku.
Podla mna tak do max 50 eur je to ok
U mňa od 10 do 50e.
u mňa SZČO DPFO typ B paušálne výdavky 60€+DPH, reálne výdavky od 120€+DPH komplet DE/JU plus DP. ak sa ti zdá veľa, nauč sa to robiť sama alebo nájdi niekoho iného
@katkamatka7 Tak to je extrémne nízka cena za rok
@ciernabrigita Súhlasím
Prečo ste si to nedali robiť tam kde švagor?.. Keď sa vám to zdá veľa? A úprimne po 25-tom marci by som brala tak isto.. Šaktoleni útočia 😊
najčastejšie sa nad vysokými cenami pohoršujú podnikatelia, ktorí vlastnia drahé autá, domy a dovolenky 😉 ale zaplatiť účtovníčke sa im vidí draho 🙂) Ich čas je veľmi drahý, čas iného človeka nie. A účtovníčka tiež musí z niečoho žiť. Tvoj MM zrejme vyhodnotil cenu za DP tak, že radšej to dá niekomu urobiť, než s tým strácať vlastný čas. Však si zaplať jedno školenie ako urobiť daňové priznanie a ušetríš každý rok na účtovníčke, pri pár faktúrach ročne a paušálnych nákladoch to nemôže byť pre vzdelanú osobu žiadny problém a ušetríš.
@cackaa 🙂 dobre dlhoročné vzťahy a zase on jej vypomôže s prácami, ktoré on považuje za maličkosti
@katkamatka7 tak potom je tá cena mätúca pre človeka, ktorý si robí prieskum cien...
Keď niekto nechá u kaderníčky za 2 hodiny 30 EUR, u manikérky každé 4 týždne 25 EUR, mesačne za cigarety 100 EUR, je to štandard. Ale účtovníčka by podla podaktorých mala robiť zadarmo. Neviem, či by autorkin manžel išiel niekomu jednorazovo niečo robiť za 10 EUR, keď priemerná hodinová mzda je okolo 7 EUR 😉. Ako píše
@lenka_da, ak chcú ušetriť, treba si zaplatiť školenie alebo pozrieť na nete postup, stiahnuť e-dane (jednoduchšie prihlasovanie ako cez finančnú správu) a spraviť si DP doma.
@lentilkaxxx Presne tak, je normálne, ak si účtovníčka vypýta 120€ za DP, pretože to nie je len o tom, že sú to dve tri hodiny roboty... to je aj o tom, že účtovníčka na to, aby mohla robiť to, čo robí, chodila 5 rokov na vysokú školu a každý rok sa musí drviť nové zákony a vyhlášky (lebo daňové zákony sa menia ako chameleóny). Ja si svoje DP robím síce sám, ale len preto, že mám rád veci pod kontrolou. Ak by som mal robiť DP pre iných, tak žiadnych 120€ mi za to nestojí.
Neviem ci viete poniektoré citat ale len som sa pýtala za aké ceny sa robia inde DP. Zaskočilo ma to ze jedna pyta 25€ a iná 120€. Neviem prečo tu na MK niektoré hneď začnú rýpať. Manikúra, cigarety atď. Nechápem co tu riešite. Len som chcela vedieť v akých sumách sa to pohybuje kedze doteraz sme platili omnoho menej. Tak prosím vas nenachádzajte ďalej ako mate. Len som sa opýtala to je všetko. Ale pochopila som ze tu na mk sa netreba nikdy nič pytat 🍀 pekny deň
Predpokladám, že za 25 € to pravdepodobne robí niekto načierno, bez papierov. Väčšinou to tak robia niektorí doma na prilepšenie popri práci. Keď to robí účtovník normálne na faktúru, prípadne je aj platiteľ DPH, tak cena 25 eur za DP typ B je pod cenu.
Ja som účtovníčka, v minulosti som robila aj fyzické osoby, momentálne robím len podvojné účtovníctvo. Robím však papiere pre syna, je živnostník. Mal 12 faktúr, tie som musela zaúčtovať, k týmto faktúram boli úhrady. Tiež platil odvody do SP a ZP. Čiže len z týchto pohybov je 48 položiek. Bežná cena za položku je 1 €. Tento rok si podnikatelia žiadali štátnu pomoc, museli sa upravovať náklady platené z dotácie. Syn mal ešte iný príjem, musela som si čosi naštudovať. Pravdupovediac, strávila som nad DP dosť času. Ešte som všetky doklady, evidenciu, výpočet dane a DP vytlačila a založila do zložky.
Ešte sa opýtam autorky - kedy ste oslovili účtovníčku? Keď až v marci, tak vtedy tiež zvyknú cenu aj navýšiť.
Niektorí berú za DP menej, ale treba im dodať spísané faktúry, platby a oni už len zostavia DP. Mne vždy doniesli doklady, ktoré som si zaúčtovala až tak som robila DP.
Bolo by dobré si uvedomiť, že účtovník, ktorý sa tým živí, musí si ceny do zahrnúť, okrem svojej práce aj ďalšie náklady :
počítač, tlačiareň, účtovný program, internet, telefón, toner, kancelársky papier, odbornú literatúru, školenia, nájomné, odvody a našli by sa aj ďalšie položky.
Robím v tejto sfére už dlhé roky a verte, že sú to neskutočné položky. A už ani nehovorím o tom, že účtovníci robia často po nociach...
U nás vo firme berieme 35€ za jedno Ačkové daňové priznanie a za Bčkové 70€