Ahojte chcem sa opýtať, ,musím ísť s dcérkou k.lekárovi snažím sa jej kašeľ preliecit domacimy receptami aj sirupmi z.lekárne len akosi nezaberaju, ,nemám.ju s.kým nechať.preto idem ja lenže v nedeľu na.obed mám.ísť do.práce myslíte že.mi teda dá doktor ocr aj deň dozadu?teda za tu nedeľu keď robím v takej prevádzke ktorá je aj cez víkendy? ?ďakujem pekne
@simca06022011 a je to určite tak??bílá.som len raz na.ocr aj to veľmi dávno, ,chcela som to vyriešiť bez ocr ale ma to čoraz vážnejšie, ,ocr tuším.musím doručiť zamestnávateľovi do 3dni vsak?
@lady511 ano zamestnavatelovi do 3 dni, cize ak ti ju v pondelok vystavi od nedele tak kludne dorucis 🙂
@simca06022011 Ďakujem veľmi pekne,,za.radu este niečo zamestnavatelovi stačí to oznámiť však
ahoj . Ocr sa da vystavit spatne bez problemov a ak je lekar ustretovy ajviac ako tri dni, ja som tak mala bola som v utorok ale ocr som si brala spatne od stvrtka. A uplna pohoda.
Nikdy som nemala od nedele alebo soboty ale kedze sa da ukoncit v taky den tak by sa mala dat aj n zacat.
platena je 10 dni vratane vikendov a sviatkov. Potom ak budes doma je to zadarmo. Zamestnavatel ti ma umoznit aj viac ako tych 10 platenych Dni ale teda bez penazi.
Vela zdravia a skore uzdravenie 😉 .
@lulu2014 ďakujem pekne len sa.bojím jednej veci,,že.ak dám vedúcej zajtra vedieť (nechcem byť sviňa a dať jej to vedieť za 5 dvanásť aby mohla.nájsť.náhradu) že.keď jej to oznámim dnes večer alebo zajtra (v nedeľu na obed mám smenu) že so mnou hneď ukončí pomer že ma.napr k nedeli odhlasi (a nebudem mať.platenú ocr)
@lulu2014 je to o ustretovosti zamestnavatela, vobec to nemusi pre neho stacit ak sa bude drzat striktne predpisov 🙂 Mne to ako mzdarke staci aj 9. den a informovat ma staci telefonom :D a prezijem to... ale su ludia co im to nestaci...
@lady511 nedela nie je problem ako som pisala, kedze ocr je na kalendarny den. Jedine ak by ste mali velmi nechapaveho lekara 🙂) vela deti ochorie cez vikend, vsetci to pozname :D a ti co musia robit cez vikend by boli nahrati 🙂
@lady511 takze da sa aj od nedele. A preco by vas mali vyhodit? ak mate normalny prac.pomer tak nema preco. Vy mate narok postarat sa o choreho rodinneho prislusnika. A sedem dni mate narok na P na seba a 7 dni na rodinneho prislusnika. Ale viem ze zijeme v hroznej dobe a hned cloveka vyhodia...
Takze vy viete v akej ste situacii ...
@lulu2014
@simca06022011 Ďakujem baby krásne snažila som sa bez ocrky mám.ju.doma 4dni a horšie a.horšie domáce recepty a sirupy nepomahaju, ,ak.ma vyhodí vyhodí,,aj tak nie som spokojná, ,a prechádzam.inam.len chcem mať tu ocr zaplatenú, ,teraz.som.písala.pediatrovi nášmu tak vraj.nieje.problém, ,
@simca06022011 ešte sa chcem opýtať môžem.to dať. Vedieť vedúcej aj cez sms?
@simca06022011 No a co ma urobit ked jej dieta ochorelo dnes a v nedelu ma robit? Tak je zase fajn ak da skor vediet aby sa vedeli zariadit. A ak je sama na dieta tak co?
Je mi jasne ze je zla doba - als vsetko je ludoch. Ved som jej napisala ze vie najlepsie sama aka je situacia. Ja som mala vela ocr ale vzdy som rano zavolala - jasne ze s malou dusickou a hlavne uz pri nejakej tretej a dalse a dalsej takmer po sebe ocr , ale naststie vzdy pochopili ale je mi jasne ze nadseni neboli. Ano niekedy som priniesla naraz zaciatok aj koniec ocr.
@lady511 Mozete ale ja osobne by som telefonicky alebo osobne nakolko sms mi pride neosobna taka odpinkana v takychto pripadoch.
Ale to je moj nazor, ja som vzdy volala s malou dusickou anj ked som sa nebala ze by ma vyhodili ale bolo mi to neprijemne lebo musel robit niekto za mna...
@lulu2014
@simca06022011 každopádne ďakujem za pomoc,,zavolám no čo už.mám robiť,,snažila som sa ju vyliečiť popri robote ale už sa to neda
@lady511 este tak rozmyslam,,,,nechcem vycitat ale kedze je malej horsie preco ste nesli dnes k doktorovi? Ide vikend... to su zase dva dni....to uz by som aj ja isla aj ked tiez neurekam prvy den,,,,ale pred vikendom....potom uz iba pohotovost tam moze robit nejaky suplikant .....
@lady511 no lekar nie som ale aj tak radsej ist lebo dnes vela veci vyzera ved nic a nakoniec je z toho napr.zapal pluc...chlamidie....a kedeco.
Urcite vas nechcem strasit.
A to je blbe ze akurat v piatok nerobi pred vikendom...
No ved uvidite ako bude a v najhorsom je pohotovost,,,,ale uz to ma dost dlho a ked sa to zhorsuje
Drzim palce a budte ry chlo fit 😉
@lady511 ak máš pracovnú zmenu aj za nedeľu, teda ak pracuješ aj v nedeľu, tak ti lekár očr vypíše aj od nedele, inak vypíše aj spätne, ale to asi nepotrebuješ. jedine v pondelok zájsť k svojej dr. a dať si očr vypísať spätne od nedele, kedže si nemohla v nedeľu nastúpiť do práce. očr ti na pohotovosti asi nevypíšu.
@bocianka123 Ďakujem pekne
@lady511 neboj nevyhodi 🙂 Vlhky kasel sa nevylieci za 4 dni a kym sa vykasle tak to sa moze zhorsit a do pondelka zase zlepsit 🙂 Netreba hned stresovat 🙂
@lulu2014 moze urobit to co vravim a da sa vypisat v pondelok od nedele a v praci da iba vediet ;) nic ine nemusi robit :D Nikde som nenapisala ze ma utekat do prace... ale doniest OCR 10 den to moze, v pripade ze jej to odobri zamestnavatel, inak ju treba dorucit... niektori personalisti to nepoodhlasuju bez papiera v ruke a maju na to dovod. Lebo sice socialka je suma fuk do 10 dna (cize celu OCR, lebo na dlsie sa nevypisuje), ale do 8 dni treba nahlasit zdravotnu poistovnu. Je treba do 3 dni dorucit papier zamestnavatelovi, tak je to dane a inak by som robila iba ak som s nimi dohodnuta a neprekaza im to.
Da sa vypisat dozadu, zda sa mi ze az 3 dni spatne. Inak OCR sa vypisuje na kalendarne dni, cize aj vikend.