Prosím poraďte ja už neviem kde hľadať. Od zajtra by v bordovych okresoch mali znovu platit hodiny pre seniorov. Znova to je od 9 do 11 hodiny a platia len pre potraviny a drogerie? Ďakujem
Platia pre všetky (2. stupeň-bordová) a v 3. stupni (čierna) pre tie, ktoré zostanú otvorené
Platia iba pre potraviny a drogérie od 9-11 v bordových a čiernych okresoch
Tu sa to da rozklikat, je to podrobne https://domov.sme.sk/c/22743067/okresy-covid-au...
@patka06 pozri, už sme dostali pokyny... Rovnako ako pred tým v druhej vlne. Môžem ťa ubezpečiť, že som žiadneho zákazníka neposlala preč, nemám tam čas ani priestor zisťovať, kto má koľko rokov. Mladých som maximálne upozornila, že platia hodiny pre seniorov, aby nabudúce využili iný čas na vybavenie... Ale nariadenie je také ako je. Platili aj v druhej vlne, neskôr bolo zrušené...
@11mirka22 práveže v nariadení v roku 2021to vôbec nebolo, skopírované z korona.gov:
Prevádzkovateľom predajní potravín a predajní drogérií sa nariaďuje umožniť v dňoch pondelok až piatok v čase od 9:00 hod. do 11:00 hod. vstup iba osobám nad 65 rokov, alebo osobám s ťažkým zdravotným postihnutím a ich sprievodcom.
Odoslalo mi pred dopísaním...
Platia pre všetky (2. stupeň-bordová) a v 3. stupni (čierna) pre tie, ktoré zostanú otvorené a ktoré umožňujú vstup všetkým (nielen očkovaným, nie OTP).
podla mna si supermarkety typu lidl, billa, tesco a kaufland nebudu moct vybrat v akom rezime pojdu.
@tuippo a to iste platí aj pre služby.
@patka06 aha, sorry... Tak som si to teraz vymyslela asi... Neskutočne ma to vytacalo, najskôr kontrolujte testy, potom vek (kvôli vyhradenym hodinám pre seniorom)... Samozrejme že som si to nevymyslela.... A samozrejme že som nič nekontrolovala, som vedúca malej pošty, nemám na to pracovníkov a ani čas. A nehovoriac o tom že mi to prišlo úplne nezmyselné.... Asi si nepamätáš už, ako sa menili nariadenia zo dňa na deň? My čo pracujeme s ľuďmi sme si toto už preskakali... A teraz odznova, iný automat, iné nariadenia, rôzne režimy...
@11mirka22 veď celé Slovensko bolo čierne 😅😅😅 nás okres a všetky okolo teda určite.. a na poštu som chodila pravidelne,moja mama pracovala na hlavnej pošte celú koronu,a na poste hodiny pre seniorov boli len v prvej vlne,potom ich zrušili a mali byť iba uprednostňovani..ale nemali zákaz vstupu neseniori ako do obchodu/drogerie
... mňa p1čne..😰😰nestrašte....si robíte,len prču,že?
@miskakyska bodaj by sme si robili ... ale to to je žiaľ realita ..teda skôr to bude jeden veľký cirkus, ktorý nám tu vláda pripravila
@patka06 ..má poty obliali už len pri nadpise...😂 No zbohom rodina 🤦🤦🤦pomooooooc ..
Našla som nakoniec toto: Ak prevádzkovateľ funguje v režime “základ” v bordových okresoch, musí v dňoch pondelok až piatok v čase od 9:00 do 11:00 zaviesť tzv. seniorské hodiny - teda umožniť vstup iba osobám nad 65 rokov alebo zdravotne postihnutým osobám a ich sprievodu, na základe preukazu ŤZP.
Režim, v ktorom prevádzka funguje, musí viditeľne vyznačiť vo svojich priestoroch. Organizátor hromadného podujatia rovnako musí pri vstupe viditeľne označiť, ktorým osobám umožní vstup. Posudzujú sa len osoby staršie ako 12 rokov.
Dám vedieť ako som dopadla dnes v obchodoch, problém je že mám 3 mesačného syna a treba mi s ním cestovať 30 km aby som sa dostala do nejakého obchodu, preto som dosť na nervy z toho 😕 a cestu mám len teraz ráno...
Tak dievčatá, aby ste vedeli aká je od dnešného dňa realita. Momentálne som na ceste späť z OC MAX v Skalici. Nepustili ma do žiadneho obchodu. A myslím tým do absolutne žiadneho typu PEPCO, KIK, Deichmann, TAKKO ..... Som happy, že ma pustili aspoň na toaletu. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️😬☹
"V 3. stupni ohrozenia (čierna) sa majú uzatvárať niektoré prevádzky. Potraviny, drogérie, lekárne a ďalšie prevádzky obchodov a služieb, však budú môcť byť otvorené aj v čiernych okresoch.
V 2. a 3. stupni ohrozenia (bordová, čierna) budú musieť prevádzky, ktoré umožnia vstup všetkým zákazníkom, znovu zaviesť hodiny vyhradené pre seniorov nad 65 rokov a ťažko zdravotne postihnutých (v pracovné dni od 9:00 do 11:00)."
to hádam nemyslíš vážne!!!!???? pripojím sa, pretože som myslela, že tento nezmysel už skončil a už sa nevráti!