Dobrý deň , nemáte niekto teraz skúsenosť s cudzineckou políciou s žiadostami o predĺženie o doplnkovú ochranu keď niesu žiadne termíny ?
@ksenia16 neviem vôbec čo mám robiť priateľovi konci doplnková ochrana neviem čo teraz vôbec a keď nepodá žiadosť bude vyhostený
Pozrite si terminy na roznych oddel. cudzineckej policie. V BA napriklad mozete cakat do aleluja, v DS to moze byt rychlo.
@kikarakasova kedysi termíny predávali priekupníci na čiernom trhu, to je tá skvelá elektronizácia rezervovali si množstvo termínov a potom ich predávali
Ja neviem vôbec čo mám robít a nikto nechce pomôcť 5 rokov tu žije a po tom všetkom ho vyhostia ?
@kikarakasova nikto nevie, tiež potrebujem termín, proste nie je žiadny. V takej situácie sú teraz všetci.
@kikarakasova pokiaľ je tá situácia z vojnou všetky pobyty nerušia
@kikarakasova v akom okrese byvate?
@obcanka123 kosice
@ksenia16 no on je z Afganistanu
Takéto veci sa neriešia na poslednú chvíľu. Ale teda posledne keď sme my súrne toto riešili kvôli dokladu, keďže nečakali by sme sa do aleluja a potreboval chlap čip mat vždy aktuálny, tak sme tam nabehli osobne a dostal termín. Nikdy sa tam online neobjednával 😂 ale teda sme mimo ba a také ako vyhostenie nehrozí u nás.
@simca06022011 to neriešim na poslednú chvíľu jemu ešte dlho platí ta doplnková ochrana len vidím že to je problém tak to riešim veľmi dopredu a prečo myslite že to vyhostenie nieje možné ?
@simca06022011 ja sa len bojím najviac toho vyhostenia
@kikarakasova ja píšem, o nás, TJ v našom prípade. Ak riešite vopred tak ja by som skúsila tam osobne zbehnúť ak sa dá ( netuším ako to v ba funguje, u nas sa vzdy dalo 😊). Jednak spýtať sa na termin a urgovat, že to treba vybaviť.
@simca06022011 a to vyhostenie ???
@simca06022011 kedy ste tam boli naposledy?teraz len online termin. Zbytocne tam chodit
@simca06022011 za 3 mesiaca mozete poziadat o obnovu pobytu, ale od augusta už nie sú termíny. Proste keď aj sú prejdes do druhej či tretej časti a cela ta stránka zamrzne
@ksenia16 no veď toho sa bojím bez rezervácie sa tam nedostanem a to už naša chyba nieje
@kikarakasova Tie terminy sleduj kazdy den, priebezne sa objavuju nove....zavolaj si tam, mne povedali pred casom, ze ano, je to plne ale nech to sledujem a nejake sa nasli...Zavolaj tam.....asi na 5ty krat som sa dovolala
Áno áno pozerám a sledujem …. Náhodou ešte jedna taká otázka nemáte niekto skúsenosť s podávaním o dlhodobý pobyt že aké doklady treba pri tom mat ano viem všetko je na internete ale je tu hrozny systém a každý cudzinecká si myslím má iné pravidla dokonca každý zamestnanec má iné pravidla a zákony tak či náhodou niekto nemá skúsenosť
Lebo napríklad v Bratislave hovoria že bez dokladu totožnosti to proste neide myslím doklad totožnosti z Afganistanu a to je dosť ťažké dostať aaa v Košiciach vlastne kde sme priradený tak pan na Infolinke povedal že nič take nepotrebujeme potom som tam aj dokonca písala E ~mail a dokonca len mi poslali stránku kde si to mám prečítať
@ksenia16 naposledy vo februári/marci.. A vždy roky sme tam chodili a chodíme osobne, lebo nič by sme nevybavili. Systém majú na figu cely.. je úplne jasné že doklady sa takto vybavovať nedajú ako to majú nastavene.. online striehnut na ternin. To je ako keby cudzincov len potrestať chceli a nie nejak normálne veci vybavovať..
@kikarakasova ja mam skúsenosti s podávaním žiadostí o prechodný a trvaly pobyt na území SR ak potrebuješ napíš sukromnu spravu
@simca06022011 v tom s vami úplne súhlasím
@kikarakasova zabezpečene ubytovanie, peniaze 3300 na účte a pohyb za 3 m alebo pracovnu zmluvu, fotku, kolky 250 e
@ksenia16 výpis z registra trestov
@ksenia16 treba 2 fotky
Písať Ficovi, to je strašné....
Ja osobne myslím že to sa robí zamerané