Balík nedorazil, ako riešiť túto situáciu?

sasha871
19. nov 2019

Ahojte prosim vas idem si po radu
Asi pre mesiacom som si objednala kabat od pani
Spytala som sa jej ci by sme sa dohodli aj na cene s postou a ona suhlasila
(Veci si kupujem z uctu kde mavam iba peniaze za predaj a kupim zvycajne iba zato co na tam mam..)
Peniaze som jej hned poslala
Pani sa neozvala ani ze peniaze uz prisli a ani vtedy ked balik odosielala
Ja som jej napisala cca po tyzdni ze ci uz balik odoslala? Ona vraj ano este minuly tyzden,
Mne nic neprislo
Tak si pytam podacie cislo
A on vraj to posielala 2tr.obycajne a ze ziadne nema
Tak sa to zacalo
Za kabat som jej poslala 20e a ona mi neoznamila ze ak bude cena aj s postou bude to 2tr ak by som to vedela nesuhlasila vy som a taktiez mi odmietla oznamit z akej posty to odosielala a ked som sa pytala v aky den a cas to bolo odoslane odpovedala ci je ona vestica
Vraj nema cas tu so mnou toto riesit
Nenapisala mi absolutne nic
Vyvolavala som stale na postu ci sa to da nejak tiesit ale kedze mi odmietla dat postu z ktorej to odislo nemohla som si ani overit ze ci sa to nevratilo
Ona mala absolutny nezaujem riesit situaciu
Vraj som si balik prevzala a ako to ma ona vediet?ale ja mam pocit ze ona ho ani neodoslala zhrabla peniaze a teraz sa hada
Lebo ako je mozne ze mi nechce poskytnut ziadne info? Ja som jej este aj telefon poslala aby sme to vyriesili a ona nic ziadna reakcia

michovka
19. nov 2019

Podla toho co pises, je veru najviac oravdepodobne, ze zasielku ani neposlala.☹️

tatianka0000
19. nov 2019

Podla mna to ani neposlala

laska201
19. nov 2019

Pytaj peniaze na spat.ono kvoli takymto ludom sa clovek boji posielat peniaze do predu.ale aj kvoli ludom co si kupia a nepreberu zas sa oni boja posielat na dobierku.aj ked je mensia strata toho postovneho ved balik sa vrati spat ako takto prist o 20eur.a teda aj vyssie sumy.

ladyblcha
19. nov 2019

Neviem aky kabat, ale dalo sa to vobec poslat ako obycajny list 2.trieda? Ved to muselo byt vacsie, nie?

kamil64
19. nov 2019

Veľa možností nie je pri sume 20€. Žiadna objednávka, žiaden daňový doklad. Obchod iba na dobré slovo už nie je to čo býval. Buď sa dohodnúť ale to by som šiel už osobne (či sa to vôbec oplatí) a keď tak by som oslovil políciu. možno bububu pomôže, predsa je to obohatenie sa na úkor iných osôb.

black_olive
19. nov 2019

@sasha871 A kto je tá pani?...

lenka2710
19. nov 2019

@sasha871 a presne kvôli takýmto ľuďom už jedna druhej neveríme
Ja už napríklad tiež na dobierku neposielam,veeeeela balíkov sa mi vrátilo, česť všetkým výnimkám! Keď posielam s poštovným v cene,tiež myslím obyčajne,ale vždy dám na výber,ak si vyžiada doporučene,tak si nejaké eurko doplatí! Funguje to na obe strany, ty neveríš,že poslala a chces vrátiť peniaze,druha strana si zas môže myslieť že si balík prebrala a chces aj peniaze, ťažko sa tu hádať,keď nieje doklad a ani ochota,to je asi ešte horšie 😢

black_olive
19. nov 2019

@lenka2710 Ja som minule objednala kabelku za 7e...došla mi totálne zničená vyšúchaná miestami už aj farba koženky vyblednutá...na fotke vôbec nebolo vidieť...zobrala som do mesta 2x...celá sa zlúpala....

dopolbokaodrata
19. nov 2019

Nahlásiť adminovi, aj s celou komunikáciou. Prachy už neuvidíš, ale možno jej aspoň bloknú bazár a nebude okrádať ostatných. A ty sa nabudúce pýtaj na všetko vopred a pozeraj hodnotenia.

lenka2710
19. nov 2019

@black_olive mne sa to veľakrát stalo, naposledy topánky, prišli mi, vyzerali fajn, dala som si ich do mesta s malou na prechádzku, musela som sa vrátiť, normálne sa začali šúpať a kým som došla, podrážky už ledva drzali, ostala som v takom šoku,že čo preboha to je za materiál
Raz mi prišla bunda pre malú, oprala som ju a dala do skrine na zimu, viac som ju neskúmala, prišla zima a zips absolútne nefunkčný
A ďalej by som mohla ak knihu zážitkov napísať,a človeku to príde ľúto, pretože ja predávam pomaly nové alebo párkrát oblečené veci a mne koľkokrát príde vec,ktorá je už hodná kontajnera

simca06022011
19. nov 2019

@lenka2710 pritom je uplne jednoduche odfotit zasielku napr. na poste zabalenu a nechat si vypisat aspon potvrdenie o zaplateni ... a da sa aj obycajne poslat takto s vacsou "doverou" a potom uz sa iba spoliehat na postu.
@sasha871 ja by som tu dotycnu kludne oznacila, ako to co je za pristup, ze ona nema cas to riesit... ale bazar ma cas riesit? peniaze na ucte jej nevadia... ja tiez nemam cas, ale vzdy sa snazim aspon napisat, ze som odoslala tovar a drzim inzerat kym mi nepride sprava, ze zasielka prisla... Ak to poslala ako balik, tak doklad musi mat, ak sa to vpratalo do listovej zasielky tak nie.. ale to neviem aky kabat by bol... A urcite napisat adminovi. Inak teraz je aj hekticke predvianocne obdobie na postach, cize bude to aj rovnako "spolahlive".

lenka2710
19. nov 2019

@simca06022011 áno je pravda,ze veľakrát aj pošta pochybi, napríklad poštárka nenechá listok, stalo sa mi to tiež aj ako kupujúcej aj predavajucej, ale vždy sa daný balik našiel! No ťažko sa spoliehať

simca06022011
19. nov 2019

@lenka2710 len aby sa nasiel, musi spolupracovat odosielatel...

sindy70
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sindy70
19. nov 2019

Ahoj ani mne tu z MK od jednej pani nedorazil,tiež si myslím,že ho neposlala,vraj napísala aj spiatočnú adresu tak by jej ho vrátili ale že nie že sa nevrátil,stalo sa mi prvý krát a to mi chodí vela balíkov a aj posielam,písala som do Trnavy tam sa uskladnujú nedoručené balíky ale ani tam nič nenašli☹

renirv
19. nov 2019

Myslim, ze ak nema zaujem na tom aby sa nasiel tak ho ani neposlala :/ Bohuzial, najdu sa tu aj take zeny. Treba jej dat zle hodnotenie, popripade to skusit riesit so spravcom bazarika a este skusit pre istotu napisat do tej trnavy co pisala tuto sindy

galioska
19. nov 2019

@sasha871 neseriózne jednanie, každopádne tá odrbala a ešte je protivna, ...

maminkasisa
19. nov 2019

@sasha871 prepac, ale mna len zarazilo tvoje, ze cena bola aj s postou a este si ocakavala, ze to posle doporucene...a keby to chcela poslat obycajne, tak by si nesuhladila.....preto treba posielat doporucene a nebudu taketo problemy

stanulienkat
19. nov 2019

Kabat sa do listovej zasielky zmesti. Su na to urcene rozmery. No keby som chcela vec aj s postovnym,urcite by som necakala doporucene. Vzdy sa dava najlacnejsia varianta-ako v tomto pripade. No pani asi nie je velmi korektna. Treba sem dat nick.

zdena1990
19. nov 2019

noaj ja som mala takyto problem z jednou pani bolo to už davnejšie sice to bolo len okolo 5e aleže poslala a hotovo tiež som sa pitala na poštu kde to posielala a nechcela povedat ja som bola ta najhoršia že čo riešim ved som to chcela obyčajne Nikdy predtym sami nič nestratilo ... ked som to napisala do hodnotenia admin jej to zmazal Ved som si to dala poslat obyčajne moja chyba len mne sa nepačil pristup dotyčnej predavajucej ved ja som neriešila ju ale poštu no čo moja chyba....

simca06022011
19. nov 2019

@stanulienkat no ak sa nezmesti do listovej zasielky (rozmerom sa ale podla mna bezny zmesti, skor vaha je otazna, ja posielam aj krabice tak) , tak automaticky balik je aj s podacim listkom a podacim cislom... mozno pani prisla na to, ze ju draho vyjde posta a ani to neposlala 🙂) kto vie...

stanulienkat
19. nov 2019

@simca06022011 list moze byt tusim do 2 kg.

kiwi3
19. nov 2019

tak chyba bola, ze ste sa nedohodli, ci posiela obycajne alebo doporucene. ak ste sa ale dohodli, ze to bude cena aj s postou, dalo sa predpokladat, ze bude posielat obycajne (teda za co najlacnejsie). tym padom, mas na tom aj ty podiel "viny". no a za obycajnu zasielku berie zodpovednost kupujuci. ovsem, je dost cudne, ze reaguje takto, ze nechce dat ani vediet, odkial posielala. ale moze to byt aj tak, ze fakt poslala a nechce sa s tebou vybavovat, lebo si mysli, ze len spekulujes.
kazdopadne sa chod opytat na postu, ci ti tam nieco neprislo (moze sa stat, ze len zabudli hodit listok).

evalin88
19. nov 2019

@sasha871 ake tu mala hodnotenia??? Mozno sa uz niekto pytal nedocitala som to cele.

simca06022011
19. nov 2019

@stanulienkat áno tak... A 90cm súčet strán balíka, jedna Max 60cm

simca06022011
19. nov 2019

@kiwi3 lenže ak to nie je doporučené pošta to ťažko nájde, iba ak budú ochotne sa hrabať

kiwi3
19. nov 2019

@simca06022011 ano, ale nastastie su aj ochotne postarky. aspon mne sa este nestalo, ze by ma odmietli. ved to nie je chyba adresata

haanovajana
19. nov 2019

Ked to posielala obycajne mohol sa aj stratit.Aj mne sa tak 2krat stalo ze neprisiel.Ale aj pani je cudna ako reaguje.

black_olive
19. nov 2019

Ále kďeže čudná...tak keď mám čisté svedomie tak normálne napíšem podala som to tu a tu volajte...hľadajte...

haanovajana
19. nov 2019

Vsak toto,povedala by na ktorej poste to poslala a kedy.A nie ze jej nechce povedat nic.