Dobrý deň chcem sa spýtať. Kamarátovi zadržali vodičský a chce sa voči rozhodnutiu co mu prišlo odvolať. Ide o to ze polícia ho sledovala dlhú trasu až ho zastavili pričom sa musel podrobiť skúške na alkohol co bolo negatívne, a následne ho vyzvali ci sa podrobí aj vyšetreniu v nemocnici lebo vraj ma divne oči. Zistili mu v moci minimálne množstvo amfetaminu ale to môže mať aj z liekov ktoré užíva bez predpisu. Preto sa chcem spýtať ako ma napísať odvolanie keďže policajti podľa nás nepostupovali v súlade zo zákonom a nemali právo to od neho žiadať len preto ze podla nich mal divne oči. Dakujem
Policajti postupovali v sulade so zakonom a mali pravo od neho ziadat podrobenie sa lekarskemu vysetreniu ci nie je pod vplyvom alkohol u ALEBO navykovej latky.
Precitaj si zakon o cestnej premavke tam je to jasne napisane.
@pribinak neviem aké presne uziva ale užíva veľké množstvo liekov a je to ako lentilky
Nech radšej napíše policajtom poďakovanie.. v akej spoločnosti sa pohybujes, že je toto pre teba normál?
@mistymay33 ja poznám zákon ale oni išli po ňom cielene sledovali ho celú cestu od domu pričom išiel podľa predpisov podľa všetkého niekto na neho vytiahol spinu
Noze si precitaj zakon lepsie,pise sa tam .... pod vplyvom alkoholu a navykovej latky.... A este mi prezrad,z ktoreho lieku ma zvysky amfetaminu a este ako sa k tomu lieku da dostat bez predpisu?
Policajti postupovali správne 😉https://knowww.eu/nodes/5eba6dba11e6136e792f84ac
A ak veríš báchorkam o liekoch tak si ešte aj pekne naivná... Chlapec nech neberie drogy keď chce šoférovať
Baby prosím Vás vyjadrujte sa k otázke nie som zvedavá na ostatné komentáre. Poznám ho dlhé roky v živote drogy nebral
ESTE RAZ AK MI NEMATE PORADIT PROSIM VAS ZDRZTE SA KOMENTAROV!!
Všetci tí tu radíme 🤣 a to, že policajti postupovali správne 🤣 za to, že tebe sa to nepáči my nemôžeme
Myslim, ze je to jasne, ze chlapec fici na drogach, moja zlata vies na kolkych by si to nepovedala, tabletka sem tabletka tam nikdo nezisti, ked sa nevyznas, ze tabletka bola droga naivita keby bol nevinny dokaze to hned a nic by mu ani neprislo domov
Mas tu pravnu poradnu, ale nechapem ten hystericky caps lock, ked maju baby rad radom pravdu. V pravnej poradni dostanec vecnu odpoved. Podstatne je, ze mladik suhlasil, nesiel na odbery pod natlakom. Dalsia vec, odvolanie obvykle predlzi cely proces. Ak je podla neho vysledok odberu nasledok uzivania liekov, nema sa coho bat. Lekar mu napise lekarsku spravu a tu mladik dolozi policii
"užíva veľké množstvo liekov a je to ako lentilky" a potom este aj sadne za volant a potencionalne ohrozuje ostatnych, som rada ze ho zastavili
Zlatko, ak užíva lieky, ktoré obsahujú amfetamíny, tak je lekárom upozornený a určite by to podpisoval, že nesmie šoférovať.
A pri krvnom teste musel uviesť aké lieky užíva, tie by boli identifikované a vylúčené z testu pozitivity
Pekne tá klame
Žerie lieky ako lentilky? Pozistuj si aké a porozmyslaj vi je to fakt kamoš
Poradím ti jediné, nech zbytočne nestráca čas odvolaním, pretože nič nedosiahne. Policajti ho zastavili a je úplne jedno či cielene alebo by to bolo náhodou. Ak užíva lieky píšeš, nemal by za volant.
Konecne raz policia odviedla spravne svoju pracu. Ty by si si s takymto este sadla za volant? Co je pod vplyvom? Mozno ho dlho sledovali lebo dlho si nevsimal rozsvieteny majak..
Keby mal hraničné množstvo alkoholu, tak by sa s tým možno dalo niečo robiť. Pri "chémii" je to prakticky nemožné. Jednak voľnopredajné s takým obsahom ťažko, jednak priznanie zobania liekov ako lentiliek by samo o sebe mohlo znamenať zadržanie VP.
Ja sa pýtam na vzor ako napísať odvolanie nie na komentare
Odvolavam.sa...co ine?
Normlane, dostal nejake rozhodnutie alebo nejaky papier? tak presne podla neho.. hlavicka, adresat, datum, VEC: odvolanie voci... a pod to text... Odvolavam sa.. ale bude to treba RIADNE zdovodnit preco sa odvolava atd
Co asi napisat odvolavam sa voci rozhodnutiu bla bla bla a napisat dovod, beriem take a take lieky ktore obsahuju tu latku, aj ked to nema sancu uhrat ale na debilka sa moze skusit zahrat :D
No normálne, odvolavam sa, lebo amfetamin mam v moci z liekov, ktoré hlcem ako lentilky... a oni odpisu, že jáj ok, tak pardon, kľudne drogujte ďalej, keďže je to z lentilkovych liekov a my sme všetci sprostí, tak vraciame VP a šťastnú cestu prajeme.
Ja len ze draik je pravnik. Ked nik iny, on ti radi k veci.
Mňa by zaujímalo aké voľnopredajné lieky bez predpisu obsahujú amfetamín. Nech čítam na nete ako čítam také lieky síce existujú, ALE sú na predpis na liečbu ADHD napr v USA a neviem ani či to býva bežné na Slovensku. Akože sorry, ale keby mi došlo také odvolanie, že papám lieky bez predpisu, ktoré obsahujú amfetamín, tak by ma silno ako policajta zaujímalo odkiaľ také super lieky má.
Tlieskam !!! Policajtom, že ho “ čapli” a potom tebe, teda tvojej naivite…
@andrea_86 treba ich nechat... ved nech skusia, kludne si aj viac moze zavarit 🙂
@simca06022011 jasné, odvolať sa môže. Aj tak mu príde ďalšie rozhodnutie, toto je len za zadržanie vodičského.. to je nič.
Amfetamín z volnopredajnych liekov? To sú akože ktoré?