Ahojte, ideme vybavovar cestovny pas pre deti. Lenze zrychlene trva 2 prac dni a to sa uz nebudeme nachadzat na sr. A otazka je?
Ako dlho je platny doklad ten pápier ze sa cestovny pas vybavuje?
A ako dlho mi ho podrzia na policii?
Dakujem
Pas ta na polícii počká tak dlho ako je platnosť dokladu.
Pas ta pocka az do skoncenia platnosti. Ale ty chces s tym papierom vycestovat ako s cestovnym dokladom?
Ten papier neplatí pre nikoho ani dospelý ani deti a snáď ani pes. Cestovať jedine s pasom alebo OP
Ten papier je len doklad pre teba aby si vedela, že sa to vybavuje. Pas počká na oddelení kým poň neprídeš ale v tom prípade neviem načo dávať zrýchlené.
@vevesh detske pasy a op nemoze prevziat ina osoba ani so splnomocnenim
@kvietok2012 a preco sa potom odvolava dany odsek na zakon, ktory hovori o tom, ze sa to da, ak sa splnia podmienky?
Paragraf 18,ods.a
Ake podmienky myslis?
@kvietok2012 vseobecny predpis o spravnom konani urcuje podla podla oddielu 4 zastupovanie ucastnikov v spravnom konani a tam je uvedene, ze aj zakonny zastupca maloletej osoby v spravnom konani moze byt zastupeny oficialne zvolenym zastupcom podla svojej vole - cize moze to byt prarodic, pravnik alebo xy, ak to bude na speci papieri u pravnika zdokumentovane laicky povedane.
@vevesh mozes mi dat link prosim? Vďaka
@vevesh pozri zakon o cestovnych dokladoch
@kvietok2012 pozrela som zakon o vydavani cestovnych dokladov a tento zakon sa odvolava pri odovodneni na ten zakon, ktory som ti poslala tu ja, a tam je napisane, ze moze byt zastupovany, AK splni poziadavky....tak ako?
@vevesh ja viem tak, ako som ti poslala.
@kvietok2012 ano -to je zaklad, ktory je upresneny tym druhym zakonom a tam je uvedene, ze zastupovanie je mozne, ak je predlozene a pri ziadosti uschovane oficialne splnomocnenie a to je suhlasne podpisane oboma rodicmi (ak nie su rozvedeni a nemaju inak upravene rodicovske prava). Preto sa pytam, preco to nie je mozne, ak to takto v zakonoch stoji...
@eva1235 s tym papierom nemozes vycestovat..ma dieta oncianku s fotkou? Naco davas zrychlene ked to nema kto prevziat.
@eva1235 a problem je ze dieta mladsie ako 15 nemoze nik iny prevziat len rodic