Prosím pomôžte vdove ktorá sa po smrti ocina sama stará o 2 detičky a momentálne to majú veľmi ťažké bývajú teraz v podnájme ale každým dňom ivjy môžu vysťahovať pre deti je ti veľmi ťažké ,na prvý sviatok vianočný museli odísť do krízového centra a po týždni zase do podnájmu kde to majú iba dočasne,pre detičky je to veľmi smutné keď sa musia každým týždňom sťahovať na iné miesto, zvyknú si s musia odísť,😥 Prosím vás pomôžte aspoň zdieľaním zabezpečiť deťom vytúžený pokoj a nájsť si trvalejšie bývanie pokiaľ sa ich mama nedá dokopy
https://www.donio.sk/prosba-o-pomoc-vdove.
Prajem pani a jej detom, nech sa z tejto tazkej situacie dostanu.
Zaroveñ apelujem na vsetky zeny-matky, aby planovali zalozenie rodiny, aby planovali byvanie a rodenie deti, a aby sa okrem manzela spoliehali same na seba.
Nestastie nechodi po horach, ale po ludoch.
Treba mat zadne vratka , vlastny prijem, vlastne byvanie. Ak byvaju deti casto chore, riesit to opatrovatelkou/s pomocou rodiny....nie pracovat na zobracenku a potom lamentovat.
Zivot je kruty a nikto z nas to nema jednoduche, ale na kazdom jednom z nas je, ako si to zariadime a ako s tym nalozime
prvé je začať pracovať, nie sedieť doma a čakať, že dobrí ľudia pomôžu, teraz a o pol roka zas... už nemá kojenca, kvôli ktorému by nemohla aspoň na skrátený úväzok ísť do práce
Pani ma startovaciu ciaru ako veeela inych mamiciek. Prajem jej, aby si nasla pracu. Moze byt stastna, ze su vsetci zdravi a ona moze pracovat.
Deti sú v škôlke moze ist do prace. Je mi ľúto, ze prisla o manžela, ale ma zdrave deti.
Ženy to vážne? Viete si predstaviť aké to musí mať? Asi nie, že... Keď nechcete pomôcť tak radšej držte huby.
Mna len zarazilo,ze po tyzdni uz museli odist z krizoveho centra. Preco tak skoro? A preco kazdy tyzden na inom mieste? 😮
@iwesska tiez nechapem ako to je a príde mi to divne. A hore v linku píšu že matka býva u otca a zbierajú sa peniaze na prvý nájom 🤷♀️ a že ona neide robiť lebo deti sú často v skolke choré 🤦🏼♀️
@dominikamacakova Ani Ty nesúď, keď nevieš. Pani je tu známa firma. Otec detí bol dlhodobo nezamestnaný alkoholik s dlhmi na sociálnej poisťovni a preto nedostala ani sirotské. Písala tu o tom opakovane, samozrejme, na vine je podľa nej zlý štát. Nikdy poriadne nepracovala. Nikdy nič nemali. Písala tu o nej žena priamo z tej dediny, odkiaľ pochádzajú. Jediným zdrojom príjmu pre týchto rodičov boli dávky na deti. A stále sú. Takýto ľudia sa totiž nikdy nezmenia. Škoda slov a hlavne škoda peňazí.
Takmer každý deň je tu takýto pokus odrb. Netreba ľutovat týchto prefikaných lenivcov, ale tých, čo im uveria a v dobrej viere im pošlú peniaze. Peniaze, ktoré si zarobia prácou. To môže urobiť aj táto pani.
@heleninamama a tie deti môžu za to, že ich otec bol alkoholik a matka je neschopná? Veď keď nechceš prispieť tak jej nedávaj, nikto nikoho nenúti.
@dominikamacakova Keď ich budú ľudia stále podporovať, vyrastú z nich rovnakí asociáli ako ich rodičia. Povinnosti nepoznajú žiadne, len natiahnu ruky a sprostí ľudia, dávajte... Ty pokojne prispej, ak považuje za normálne, že zdravá žena nikde nepracuje a čaká, že niekto ju bude aj s deťmi živiť a zabezpečovať jej bývanie.
@stanulienkat nie, nema. Nie kazda zena je vdova, a kazda vdova sa neztava vdovou planovane
@heleninamama hej jasné... 🤦 Ako som povedala, nechaj si svoje drobné pre seba, nemusíš nikomu pomáhať. Ale bolo by fajn aspoň neodrázdať druhých keďže pomoc evidentne potrebuje. Keď prispeje niekto iný, tebe z taniera neubudne.
@dominikamacakova mne tiež môžte pomôcť, tiež nemám muža, mám dieťa... Ako fakt... 🤦♀️
@huxy čo ti bráni v tom požiadať o pomoc tak isto ako ona? Vážne závidíš? Vidíš a ja som vdova a mám dve deti a od nikoho pomoc nepotrebujem a nebudem tu teraz zo seba robiť kravu, že veď aj mne môžte pomôcť 🤦
@dominikamacakova to bolo myslené ironicky, ak si nepochopila...
@stanislavicenka pani je zdrava a ma zdrave deti. Uz len to je bohatstvo. Su tu mamicky, ktore maju postihnute 1, aj2 deti a su bez manzela. Je tu mamicka, ktora zacinala odznova sama so 4!!!!! detmi. Proste musi makat, aby ich uzivila. Tie sa mozu lutovat. Nie tato.
@stanulienkat citala si vobec tu ziadost o pomoc? Vies si ty teraz predstavit, ze sa dozvies, ze ti zomrel muz? Si doma na rodicaku, co spravis? Ak sa nemas o koho opriet? Rodinu, priatelia. Vies si tiez predstavit, ze ta v praci nechcu, lebo su tvoje deti casto chore? Zlahcujes nieco, co si nikdy nezazila
@stanislavicenka pani už dávno na rodicaku nie je, však deti majú 5 a 6. Áno, každý sa môže ocitnúť v zlej situácii. Ale príspevky vyššie uvádzajú, že jej muž bol nezamestnaný, kvôli dlhom v poisťovni nemá nárok ani na sirotské. Akosi mi potom nejde do hlavy, ako sa aj vtedy starali o tie deti. A v podstate, aky život viedli, keď muž nepracoval, žena kvôli chorobnosti deti tiež nie... Kto chce, nech pomôže. Ale treba byť obozretný. Práve riešim jednu pani, ktorej som chcela pomôcť potravinami a drobnosťami pre deti, po vianociach, teda reálne som jej odniesla veci. A teraz stále odo mňa niečo pýta. Človek pomôže keď vie, ale nie že potom na drzovku stále niečo chcú a čakajú. Ja som sama s dieťaťom, tiež nemám na rozhadzovanie. A musela som niečo spraviť preto, aby som bola aspoň tam, kde som. Vyplakavanie či prosby o pomoc? To nepomôže.
@huxy ja by som celu tu stranku zrusila. Vacsinou tam pytaju peniaze socky, ktorym sa nechce robit, len rodia deti.
@dominikamacakova ale
@heleninamama predsa nikoho od pomoci neodradza! Ale je normálne, ze povie/napise pravdu ako sa vec ma. Pokial je pani zdravá, moze robiť tak prečo nehľadá prácu, ale namiesto toho "zobre"? Prečo nenapíše, hľadám prácu, pomôžete mi prosím, zamestnajte ma. Alebo niečo podobné? Prečo len stále pýtať peniaze?
Tiež súhlasím s tým, ze pokial sa takýto ľudia budú neustále len podporovať, zvyknú si na to, detto ak deti. Vyplaceme sa raz tam, raz tam a ľudia sa nám pozbieraju. To je podla teba ôk prístup? Podla mňa teda nie.
Pani nemoze robit kvoli castym chorobam deti, a kto sa pozrie na ostatnych vsetky mamicky su v keli lebo deti byvaju nonstop chore, kasel, sople, zapaly usi na dennom poriadku a musia sa uzivit, za mna pani moze brigadovat v tescu vykladat tovar, ked jej to vyhovuje, prilezitostne riadit ked sa chce vsetko sa da, ale lepsie je cakat a zobrat pomoc, za cudujem, ze prispievaju ludia, ako keby nema ruky nepoviem prispejem aj ja, ale zdrava zena
Dost blbe pre tie deti v buducnosti mat fotky pri takejto vyzve. Aby sa im za to nevysmievali v skole, ked budu trochu starsi
@zuzubb007 a otázne je kedy sa hodlá ist do prace? Či bude naťahovať ruky kým deti neskončia školu a neodstahuju sa ? 🤦🏼♀️
@heleninamama nevedela som,že je to konkrétne táto dáma. Na tie témy si spomínam.
čo robila pani vdova do 36 rokov kým porodila prvé dieťa?? nepíše nič o tom , že by jej zdravotný stav nedovoľoval pracovať. deti sú v škôlke, v škole. čo robí doma??
@anonym ??
Treba si uvedomiť kedy pomoc naozaj pomáha a kedy práve naopak - škodí, lebo uci ľudí iba pýtať ďalšiu pomoc. Toľko ku všetkým komentárom. Nedá sa donekonečna niekomu pomáhať, peniaze ktoré človek pošle ľuďom, ktorí nijak nechcú zmeniť svoj spôsob života sú proste vyhodené von oknom... deti/nedeti. Keby mala na nájom zo svojho platu, a chýbalo by jej len na oblečenie, stravu, školské veci pre deti.. prispieť. Je to iné ako kwd niekto sedí doma. Čiže ak pani sa pomáha a je to známa firma, tak je to viac menej len pre uspokojenie darcu, potešenie tej pani ale v dlhšom horizonte to nepomôže vôbec. Deti sú takmer skolaci, pani ma viac rokov ako ja a nema ani prácu a ani kde bývať, ani úspory, ani nič.. maximálne divne je to. Nuž ale samozrejme kto chce pomôže. Ja finančné by som nebola.ochotna pomôcť. Ešte materiálne skôr.
@dominikamacakova suhlas, a ked tu je prispevok o zhanani penazi na operaciu francuzskeho buldoga ( ktory je krizenim uz taky zdegenerovany ze majitelia vedia uz pri kupe ake mu hrozia rizika ) tak takym popraju vela stastia, a o ludi si len optru huby 💁🏼♀️
@dominikamacakova zabudla som dodat ze operacia stala 3000€