Zdravím milé ženy…
existuje z Vás nejaká, ktorá ma za sebou 2x zamlknutý potrat, 1x biochemické tehotenstvo (aspoň 2x) a z vyšetrení genetika, hematalogia, endokrinologia a reprodukčna imunologia Vam nebolo nic zistene a prinajlepšom mate nejake úspešné tehotenstvo za sebou ? Zacinam strácať nádej a púštať sa do ďalšieho tehotenstva HOP alebo TROP bude na psychiku extremne naročne.
Treba aj komplet spg
@stellarstar ten bol vykonany a vsetko v norme
@tilimartina_hod mne nic nezistili. Len na hematologii vraj trochu husta krv, tak,dali fraxiparine a aj tak sa to upravilo casom.
Potom zostili problem v morfologii spermii.
@martina_hod ja 3 x missed a 2 x biochemicke,absolvovali sme vsetky mozne vysetrenia a vsetky vysledky ukazkove,vraj to je len v mojej hlave🤨, nejaká trombofilia sa potom este potvrdila ale pri poslednych 4 tehotenstvach mi nasadili hned fraxiparin a babatka aj tak odisli,po 5 rokoch ked nas poslali na asistovanu reprodukciu som stym celym prastila,(na zaciatku tvrdili zo to u nas nikdy nebude nutne)v ten den ako mi toto odporucili som zrusila vsetky terminy,vyhodila vsetky lieky,dala som vypoved v dlhorocnej praci a opila sa jak diva svina,ze okej tak mne je sudene mat len jedno dieta,o tyzden na to som otehotnela a aj donosila,slecna ma 4 roky,a teraz perla k tomu -teraz som otehotnela cez antikoncepciu a zistila to asi v 12 tom tyzdni ako 35 rocna,neviem ako ani kedy ani preco,🤦no zazrak proste do tretice(alebo skor osmice)
@talizman1988 a prve dieta ste mali kedy ak sa smiem opytat?
@martina_hod Moj muz mal taku kolegynu. Vsetky vystrenia pochodila aj jej muz. Dala vypoved v predchadzajucej praci len aby bola v klude. Dieta donosila az ked sa u nich zamestnala. Sef bol total magor, stresujuca praca, nadcasy, financny postih (robila uctovnicku). Vraj donosila preto lebo telo si "nevsimlo", ze je tehotna a nebralo plod ako nieco cudzie proti comu treba bojovat.
@martina_hod aj DNA fragmentacia spermií mate vyšetrenu? Repro imuno kde? Skúmali aj protilátky proti partnerovym antigenom?
@martina_hod ahoj. Za posledné 3 roky mám tiež za sebou 4x spontánny potrat /biochemické. Vždy to bolo v 6- 8tt. Máme tiež absolvované všetky vyšetrenia a všetko je OK okrem manželovho spermiogramu. Tiež som si pri poslednom potrate povedala, že už stačilo (na psychiku to bolo skoro po každom veľmi náročné) a rozhodli sme sa pre IVF. Stimuláciu a odber (teraz v decembri) mám už za sebou, všetky schopné embryá sme dali na genetiku. To je naša posledná nádej asi, že sa proste vloží úplne zdravé embryo s dobrou spermiou. Vo februári by som mala ísť na vklad. Ak to už takto nevyjde a opäť by prišlo k potratu v skorom štádiu tehotenstva, tak neviem, či ešte budem mať silu v týchto pokusoch pokračovať.
@matus7030 vidis, ja som si tymto presla tiez. Jedno dieta mam z ivf a druhe prirodzene.
Autorka, partnera urcite posli na spg. Lebo vraj teraz je to tak, ze chyba je vacsinou u muza.
@martina_hod prve som mala ako 20 rocna,druhe ako 32 rocna 🙂prvy syn sa podaril po par mesačnom skúšaní,po asi cca 6 rokoch sme si potom povedali ze nechceme velky rozdiel tak skusime toho surodenca,no a po vsetkych tych natahovackach prisla dcera po 12 rokoch nakoniec
@martina_hod ženské hormóny v rôznych častiach cyklu (pred ovu, 3.den po, 7.den....) ti robili na endokrinologii? Či gynekológ? Lebo to nespomínaš.
@any_soj je potrebný hormonálny profil ak je žena schopná otehotnieť ?
Ahoj aj ja mam za sebou 10 vkladov z ivf a momentalne z 11 teho som tehu 🍀🙏🏻pri 10 vkladoch sme nemali genetiku embryi a ani kombinaciu z hematologie fraxiparin a anooyrin … teraz pri 11 Ano a podla mna to dopomohlo … predtym tiez potraty biochemicke … 🤷♀️viem ze nie kazdy je ist schopný do IVf ale toto je moja skusenost …
@martina_hod áno. Sú rôzne veci, nerozumiem tomu ako doktori, ale veľmi dôležitý je progesterón. Od kvality žltého telieska (ktore vzniká z folikulu po uvoľnení vajíčka) závisí, či sa progesterónu produkuje dosť na to, aby 1.nenastalo krvácanie aspoň 14 dní po počatí, a za 2.aby sa babčo dobre vyvíjalo. Po cca 14 dňoch si už tvorí progesterón samo dieťa (žlté teliesko zaniká, ak nedošlo k počatiu, tak sa spustí menštruácia, ak došlo, tak progesterón, ktorý produkuje dieťa, blokuje krvácanie). Čiže tam je zas dôležité sledovať hladinu tiež preto, aby bol progesterón doplnený, ak chýba. Je to hormón, ktorý nielen blokuje krvácanie, ale je aj životné nevyhnutný pre dieťa. Potratova tabletka na umelé prerušenie tehotenstva (teda nie tabletka, čo sa dáva pri zamlcanom potrate na spustenie krvácania) funguje tak, že zablokuje progesterón, aby sa k dieťaťu nedostal, čoho následkom zomrie. Je to naozaj dôležitý hormón, a jeho nedostatok môže spôsobovať "biochemické tehotenstvo" (čiže dieťa sa uhniezdi, ale žlté teliesko nerobí dosť prog., a tak sa spustí krvácanie skôr, než dieťa stihne tvoriť vlastný) a tiež aj zamlcany potrat v ďalších týždňoch...
@martina_hod a teda na povzbudenie, mám za sebou MA v 7.tt a pôrod mŕtvej dcéry v 38, ani pri jednom nezistili nič. A následne dve ok tehotenstva (brala som preventívne progesterón pre trochu nižšie hodnoty, ale neboli nijako krízovo nízke, a fraxiparine mi tiež dali preventívne, hoci hematologia bola ok).
@any_soj ďakujem za tvoj príspevok… ja som uživala progesteron v tehotenstve v tom poslednom a tehotenstvo sa napriek tomu neudržalo… jednoducho akcia srdiečka prestala po dvoch tyždňom a tehotenstvo sa prestalo vyvíjať to som mala 2x takto a jedno bolo, že sa to nestihlo ani uchytiť a vyplavilo sa to počas menstruacie
@martina_hod ahoj. Ja radu nemam ale som na tom rovnako..1x MA, 3x spontanny potrat, 1x biochemicke :/ vysetrenia mam. Pichala som aj clexan preventivne, progesteron, estrofem..plus skusali sme aj igampliu ..nic nepomohlo...teraz najblizie by mi mali dat intralipidove infuzie tak snad pomozu :(
@no_co_uz držim palce … reprodukčnú imunologiu ste absolvovali ?
@martina_hod ano vsetko. Dokonca po roku som si dala druhe kolecko reproimuno, ci sa nieco nezmenilo
@no_co_uz verím, že Vám bude raz dopriate … všetkym, kt. po tom tuzia … a keby aj nie, tak aby kazdy nadobudol pocit pokoja a vyrovnanie na dusi …
uplne odveci ale citala som jednu knihu “vsetky tvoje prednosti” krasna kniha, odporucam
Pri snahe o naše prvé dieťatko si s mužom prechádzame neľahkým obdobím kvôli opakovaným štyrom potratom.
Mám urobené všetky vyšetrenia.
Genetické vyšetrenia plodu po 2potratoch tiež nikdy nič neukázali,dalšie 2 zamlknuty potrat.Je tam ešte nejaká iná možnosť,ktorá by mohla spôsobovať problém?9tt,11tt,7tt,5tt
Zistili Vám niečo prosím Vás?
@mariamagdalena9999 mozno geneticky vysetrenie embryi ale to je mozne len cez ivf … 😞
@mariamagdalena9999 mne bola nakoniec zistená nizka hladina AMH, ktorá jednak značí už nižšie množstvo vajíčol a tým pádom aj kvalitu a bolo mi povedané, že evidentne tieto potraty sú spôsobene že vajíčka neboli genetický zdravé … samotné ale genetické vyšetrenia moje boli dobre … takže môžeme skúšať stále prirodzené tehotenstvo a uvidíme či sa teda spoji zdravá spermia so zdravým vajíčkom alebo skúsime ivf so samotným genetickým vyšetrením embrya, táto možnosť má ale taktiež šancu 50:50 lebo sa môže stať že sa pri stimulácii žiadnr zdravé vajíčkq nepodarí odobrať … merali Vám AMH ?
@martina_hod ešte doplním, že teda mám 31 rokov a hladina ja na úrovni žien vo veku pred 40
@mariamagdalena9999 mrzí ma to... Všetky vyšetrenia znamená napríklad aj meranie hladiny hormónov počas tehotenstva? Ďalej aj ak je hematologia v poriadku, dal vám gynekológ fraxiparine/clexane? U mňa hematologia ok, ale po jednom zamlcanom potrate a po smrti zdravej dcéry v 38.tt (tam som preventívne pichla do nejakého 7.mesiaca) mi dali pichať až do konca tehotenstva, a bolo dobre.
Odporúčam NaPro technológiu, idú naozaj dôkladne, do hĺbky, hľadajú a riešia príčiny. Na Slovensku cez plodar.sk
@any_soj Hematolog,Reprodukčna imunologia,endokrinolog,genetika oboch,infektolog,zubar,gyncare v NR vyšetrenia oboch aj spermiogram zaklad.Vsetko v poriadku.
Brala som clexane 0,4ml a anopyrin protect 100 nepomohlo. Začala som krvácať.🥹
@mariamagdalena9999 a hormóny v tehotenstve boli v poriadku?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@martina_hod asi ja. 2x missed , 1x nepotvrdené biochemické, vyšetrenia za sebou, hematologia len ľahké mutácie, ale 4.tehotenstvo úspešné ❤️ bohužiaľ, ono to je len hop alebo trop. Úplne chápem tvoju psychiku. Pridaj sa do skupiny 3 a viac potratov, sú tam bohužiaľ aj rekorderky ako 6 potratov, ale nakoniec úspešny happy end. Prajem ti veľa šťastia