Ahojte baby viem ze je to hrozne mozno co napisem ale neverim ze osm sama!!neverim ze ziadna ina taka neni, ano neprizname to pred niektorymi ludmi ale neverim ze sme také neni...ano chcem dieta, ano zatial a nedari, ano zavidim ostatnym ked sa dozviem ze su tehotné, zavidyim jednej osobe v rodine lebo je vsetko vychadza/netyka sa to len detí../, ano zavidim, som nahnevana, aj si poplacem aj ponadavam, ste tu taka?zalozila som tuto temu lebo malokomu by som to povedala mozno ste aj vy tu také co podobne citite...viem ze je to spatne, je to zle, hanbim sa zato ale je to tak..
uz som myslela ze som sama🙂
@jajajkaa priznám sa ,aj ja som kedysi závidela...Závidela tehotnej švagrine a nám sa nedarilo..Dnes mám ja krásne zdravé dieťa a ona svoje už pochovala...Odvtedy nezávidím...
ja viem baby mate pravdu vo vsetkom..ale poznate to urcite..vam sa to nedari a vseti naokolo o ktorych by ste to ani nepovedali uz maju
rozmýšľam tu 5 minút,že komu závidím a čo..nezávidím...jasné,že by som chcela to i ono,ale nezávidím,ak to iný má a ja nie.....skús v sebe nájsť trochu pokory a buď Bohu,prírode,životu vďačná za to čo máš..zrejme si zdravá,máš kde bývať,máš partnera- to je málo?..ostatné časom hádam príde a ak aj nie,tak závisť,hnev,nenávisť ti k tomu nepomôže..nechcem ti nič vyčítať,len píšem svoj názor
Vzdy ked ta napadne myslienka niekomu zavidiet, tak si povedz jednu krasnu, ale pravdivu vetu: Nikdy nezavid druhemu, lebo nevies, ci neskryva nieco, co by si s nim nikdy nemenila! Neexistuje na svete clovek, ktory by v zivote nemal ziadne prekazky. Tazko sudit z jedneho pohladu. Skus zmenit svoju zavist na dobroprajnost a hned sa ti bude zit lahsie. 😉
@jajajkaa mozno staci tu zavist premenit na aktivitu... uprimne - kedze si uprimnost chcela - ja fakt nenachadzam cloveka ktoremu by som zavidela - ano, viem ze niektori sa k veciam dostali ako slepe kura k zrnu, niektori dostali do vienka bohatych rodicov, niektori nenormalnu krasu, ini stastie... mozno vekom, mozno citanim, mozno spolocnostou v ktorej sa pohybujem som dospela do stavu kedy si myslim ze mozem mat vsetko co chcem - len musim byt aktivna a konat... aj ta najkrajsia zena moze mat nestastie v laske , aj ta najbohatsia moze byt chudobna duchom, aj ta obdarena detmi moze byt prave taka ktoru to nenaplna... veci vseobecne inak vyzeraju navonok a inak ich clovek preziva vo vnutri.. Svoj pokoj a stastie mozes najst len sama v sebe, nic vonkajsie ti to garantovat nebude ( krasa, bohatstvo, deti etc. ... absolutne ti nemusia dat to co od toho ocakavas...)
skus sa ludmi ktorym zavidis inspirovat - stastie praje pripravenym😉 proste privolavaj si ho, dopraj inym a ver ze aj tebe bude dopriate a sama budes stastna... drzim ti palce aby si sa zbavila tych negativnych pocitov ktore v konecnom dosledku zas len tebe skodia, tebe robia zle, kazia ti naladu etc. ...
@nastasja25 hrozne, smutne ☹
jasne zavidim,ale vzdy je to len taka chvilka a hned potom si poviem, ze je to zbytocne a hlavne presne to, ze nikdy nevies aky zivot ma ten clovek, mozno ma tisickrat vacsie problemy....ja som teraz potratila druhe babo a som v skupinke s babami, kde uz niektore su tehotne a veru nemozem citat ich prispevky a podobne, ale oni to chapu a vravia ze je to ok. Je to bezna ludska vlastnost a preto ta moze chytit, ale nemala by ta ovladnut 😉
všetko sú to ľudské vlastnosti, ale ozaj nie je čo závidieť a ako písali tu vyššie, prachy, zdravie, deti nie sú zárukou šťastia 😎
Neviem ci je to zavist ale mam tiez niekedy stavy ze si poviem .
"Jak im fajne" ja by som tiez tak chcela; viem ako sa citis
nie si sama, len strasne chces babatko. ja presne viem o com pises. ked som mala 25 povedal mi lekar po operacii,ze nikdy nebudem mat deti. potom som horko tazko po dlhej liecbe otehotnela. bala som sa aj dychat aby sa nieco nestalo. dlhych 12tydznov sme trpli a ked presiel dvanasty zacali sme sa tesit a povedli to rodine a znamym. v 13-tom tyzdni som potratila. nemusim ti pisat aky velky zial a hnev som prezivala. preco prave ja a podobne otazky mi hmyrili v hlave denne. ani som sa nemohla pozriet na tehotne zeny, zname ci nezname. az nenavist ma obchadzala. nastastie to bolo docasne. potom som si povedla,ze ak to nepojde a do 30-tky neotehotniem tak to budemem riesit adopciou. po osmich mesiacoch som znovu otehotnela a zistili mi tehotensku trombozu.cele tehu som si pichala lieky na zrazanlivost. narodil sa nam syn a do roka som otehotnela aj s dcerkou.
takze hlavu hore. pozitivny pristup je dolezity . nevzdavaj sa nikdy. to date, podari sa vam a aj tie pocity prejdu, len sa musis ukludnit a brat to s nadhladom aj ked to nie je lahke.
drzim ti palce nech vam to cim skor vyjde
@jajajkaa ja ani ne ze zavidim ale ma stve to ze ,,zeny,, anis a ich neda nazvat zenami ! maju stastie ktore sa nestaraju a maju zdrave dieta! no to ma vlemi stve ze sa trapi to dieta...darit sa nam dari ale bohuzial donosit je pre mna tazke nakolko mam vrodenu chybu v maternici a som pochovala uz jednu dcerku tento krat velmi si veirm ze sa podari donosim dieta!🙂 skus neriesit druhych nezavidiet ale robit skutky mozno ekd budes kludnejsie budes viac pozitivna sa podari a nebudes ani vediet ako🙂
ja nezavidim nikomu nic 😖 na vsetko si clovek moze zarobit, usetrit... aj ja som prve aj o druhe babatko prisla a nebolo mi to tiez jedno vidiet ine deti, babatka..ale citila som skor krivdu ako zavist.. clovek sa musi vyrovat hlavne sam so sebou a v hlave si vsetko zrovnat a bude spokojnejsi 😉
@jajajkaa Ja po kazdom potrate (zatial boli "len" 2) som citila len nespravodlivost. Ze take, co rodia do latriny a balia to do igelitiek, takym sa podari donosit...
Ano, kedysi som aj zavidela, lepsiu pracu, lepsi plat, ze niekomu kupili byvanie rodicia, ze ini maju viac stastia, nez ja. Teraz uz som starsia, zivot ma preplieskal sprava-zlava (a este neskoncil, som si ista 😀 ), a uz nezavidim. Vsetko ma svoj dovod, svoj zmysel a vsetko sa deje tak ako sa to diat ma. A to, prosimpekne, ani veriaca nie som 🙂
Zavist je velmi narocna, lebo ti berie pozitivnu energiu, berie radost z malych veci v zivote a este nikdy nepriniesla nic dobreho. Nemam radu, sama sa musis prestavit vo svojej hlave. Len som ti chcela napisat, ze to ide a ked sa ti raz podari prepnut ten vypinac, zivot je ovela ovela krajsi.
dakujem baby
@jajajkaa uprimne?..nie si sama..... Presne pozam tie pocity ktore opisujes.... Mam obdobie kde ako sa hovori na : osraneho aj hajzel spadne....Prepacte ale krajsie to neviem vyjadrit.....🙂))
Mam pocit, ze vsetci sa maju lepsie ako ja...A vela krat som si povedala,ze nebudem stastna ked budem zavidiet inym....Lebo samozrejme, ze bohuzial milion ludi sa ma i horsie ako ja... Ale to bohuzial nevidim... Na stastie si uvedomujem, ze nerobim dobre....ale ked sa mam chvilku fajn...tak sa zas nieco prihodi....
Ale momentalne sa snazim hovorit...vydrz bude lepsie...To ta len ten hore skusa kolko znesies....Vydrz....A tak drzim...a snazim sa nezavidiet...Lebo raz pride dobre obdobie....u mna...aj u teba...kazdy si to zasluzime....🙂
@jajajkaa Venuj sa sama sebe, vztahu a zistis, ze nemas cas zavidiet inym. Tiez sa mi to obcas stavalo, ale ako pisali vyssie, zivotta nauci 🙂 zacnes sivazit ine veci. Zamestnaj svoju mysel inymi vecami, cinnostami, pracuj na sebe, vzdelavaj sa, a ani nebudes vediet ako a otehotnies. Vtedy, kedy mas. Ak sa budes porovnavat s inymi, nikdy nebudes stastna :( ty tvoris tvoj-vas zivot a ten je jedinecny a stastni budete len vtedy ak budete ho zit po svojom, neporovnavat sa s inymi. A ver mi, vela ludi navonok vyzera ze ako sa maju super a v skutocnosti je to uuuuplne inak :(
Aj ja sa chcem pridat do duskusie, aj ked mam mozno trosku iny problem. Aj ja trosku zavidim,alebo skor ma velmi mrzi ze ja niesom v ocakavani.momentalne pracujem len na dobu urcitu,az v aprili by som ASI mala mat na neurcito.preto sa este ani nesnazime otehotniet.hrozne ma trapi ze uz asi rok cakame koli praci,a vravime si ze potom budeme skusat.mozem sa hnevat tak akurat sama na seba.no len koli buducemu babu chcem mat istu pracu aj po MD.aj ked mam este myslim cas(mam 24 r o chvilku) ale som 2,5r vydata a nechcem aby sa to cakanie-necakanie odrazilo na nasom vztahu.
Cize s tebou @jajajkaa mam nieco nemile spolocne :(
Aj ja som zavidela....bolo to v case ked sme chceli babo a 4 roky sa nedarilo
@evadek to je moja reč, Boh nás skúša, či vydržíme, to ja hovorím stále mojej dcére, ktorá je pomaly 10 rokov vydatá a stále býva v podnájme, lebo nevychádza hypoteka, pritom obidvaja majú VŠ a 3 krásne deti, s ktorými bola 8 rokov doma, potom si našla dosť dobrú prácu, avšak na živnosť, takže treba počkať na dobré daňové priznanie atď.
ach boze, ked si predstavim ze mamicka si kraca spokojne s bruskom a nejaka zavistliva osoba na nu nenavistne gani, az ma zimomriavky preskakuju...tak kratko sme na tomto svete a tak si to niektori vedia okorenit. Nevysli sme kazdy z idealnych pomerov, ale ked si uvedomime svoje chyby, mozeme sa vela naucit, pracovat na sebe, rozvijat to dobre co v nas je a nezivit to zle. Nezistna pomoc inym nastaruje vo vasom zivote tolko dobreho, ze si budete klast otazku, preto ste tolke roky stagnovali v zvisti a nenavisti.
prosim vsetky zeny, mamicky aj nemamicky aby pracovali na tom krasnom v sebe a urcite svet bude stale krajsi a lepsi.
@jajajkaa ahoj ja som bola tiez roky zufala ze nemozem otehotniet.po 9 rokoch som sa rozviedla ...po 2 rokoch si ma nasiel priatel a hned sa domna zalubil ...po roku sme chceli babetko a sok! vazne som ochorela- rakovina mala som 36 r. Po ozaj neprijemnych mesiacov hroznej liecbe som zase plna zivota a vazim si kazdeho okamziku...s tej zlosti som ochorela hnevala som sa sama na seba a na okolie...uz som po liecbe bola som doma v klude a teraz som sa dozvedela ze som 5 tyzdni...clovek sa musi naucit milovat seba aj svoje okolie 🙂
@jajajkaa treba byt vdacny za to co mame.. mozno sa zda iny zivot zda byt uzastny .. super a mozno vnutri je ta osoba prazdna a smutna. Ja viem ze je to ludska vlastnost ale nikdy nevieme co je za tym stastim skryte. Ja som stastna co mam .. ze mam zdrave dieta a milujuceho muza a kazdej jednej zene prajem aby nasla svoje stastie 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
naozaj ziadna?baby budte uprimne