Čaute Kočky, chcela by som sa Vás opýtať, ako ste tieto situácie riešili vy? Počas prvého trimestra ešte nechcem túto novinu oznámiť rodine. Máme však rôzne oslavy a to že si nedám ani prípitok je veľmi "podozrivé" Preto sa Vás chcem opýtať, aké výhovorky ste používali vy na to že nemôžete piť?
Ďakujem 🙂
ak idete autom a mas papiere tak budes soferovat ty a tak nebudes moct pit...
Jasné na atb som myslela hned, ale pri rodičoch by som si tým vyrobila len siahodlhu spoveď o tom či so chorá a len by som sa do toho zamotala. A nechcem nič piť hlavne prvé tri mesiace nie. Šikol by sa mi fakt nejaký kreatívny nápad 🙂
No a ešte musím povedať že budeme mať teraz 2 oslavy na to istom sídlisku kde bývam aj ja, takže autom nejdeme - veľmi komplikovaná situácia... 🙂
ja som sa vyhovárala na ATB, prípadne som dobrovoľne robila vodiča. poprípade sa môžeš vyhovoriť na žalúdočné problémy, alebo proste povedz, že nemáš chuť na alkohol. kamoška sa na rodinnej oslave vyhovorila, že mala "ťažkú" noc deň predtým a pri pohľade na alkohol sa jej dvíha žalúdok. 😉 myslím, že ak sú ľudia rozumný, tak keď proste odmietneš, pochopia a nebudú tlačiť. 😉
tak len zodvihni pohar s pripitkom a tvár sa ze si si odpila. hadam nebudu kontrolovat ci si naozaj pripíjas 😀 😀 a nemusis nic vysvetlovat.
to koľko toho vypijete na oslavách ? My si dáme len jeden pohár vínka, a to nikomu nikdy neublížilo 😉 U nás je normálne, že niekdy sa ani alkohol nepije.Navyše, vždy sa môžeš vyhovoriť na bratov čechov 😉
No, ja mam problemy so zlcnikom uz dlhsie, tak stacilo povedat, ze ma zlosti zlcnik, tak nechcem provokovat, aby ma nechytil zachvat... 🙂)) No a najcastejsie bolo, ze este pojdem autom, tak nepijem... A ked nahodou padla otazka, ci nie som tehotna... tak som dodala: myslis? ak budem, dam vediet 🙂 a usmiala som sa..
nechaj si normalne naliat pripitok strgni si so vsetkymi a staci si ho prilozit k ustam. ak tvoj drahy vypije svoj pohar tak ho nenapadne vymenis. Zavisi kolko si pila na oslavach predtym ak jeden dva pohariky vina to sa da zakryt ak si pila ako duha to nevysvetlis.
no, len aby ste nenarazili tak ako ja.......napriek tomu, ze som odmietla pit s jasnym odovodnenim, ze som tehotna, tak svokra sa urazila, ze si nechcem pripit.a to podotykam, ze nemali vino, ale tvrde..........inak standard vyhovorka lieky🙂
@aduskatt a inak je svokra kompletna??? nukat pit tvrdy alkohol tehulke?
urcite na ten alkohol alebo ze beries silne lieky mas problemy.. ;);)
@martina1305 no jasne, ze nie je🙂) ona svokrovi ani nepovedala, ze som tehu, boli sme tam tri dni a nic, ziadne prejavy, tak nakoniec tesne pred odchodom som mu ja povedala, ze som tehu........
Podla mna treba povedat jasne "Nie!", a nic netreba vysvetlovat. Nie je moj problem, ze ostatni nevedia pochopit, ze pit nechcem. (Bez ohladu na tehotenstvo.)
Ale inak - v tehotenstve ziadny alkohol!!! Neexistuje ziadne delenie na tvrdy alebo slabsi alkohol, nemalo by byt ani ziadne "ved len lahke vinko". Treba nastudovat nieco o fetalnom alkoholovom syndrome (FAS/FASD). Ponuknut akykolvek alkohol tehotnej zene je presne to iste ako ponuknut akykolvek alkohol babatku. Ziadne vynimky. 😔
presne ako pise mexx, to akoze ked budete mat novorodenca tak mu na krstinach suptene "LEN" cervene vinko na krvinky aby bol ucasny oslavy???? nechapem zeny, ktore si povedia, ze sak len jeden a neuvedomuju si ze aj ten jeden poharik zaroven s nou pije aj jej dieta a kedze sa u zacinaju prave vyvijat jednotlive organy, tak este nie je pripraveny na taky sok a hned sa nieco posaha, uz len taka hyperaktivita dietata byva sposobena "LEN" jednym poharikom vinka sem-tam pocas tehu a potom sa cudujeme ze ako je mozne ze to moje dieta je take zive, neposedne, nesustredene v skole... a to je len jeden priznak 😢 😢 😢 😢
takze razne povedat nemam chut a neriesit to, sak nie vzdy sa clovek musi spit, aby zapadol do kolektivu na oslave, nie?
Naplanuj si "ocistnu kuru" vsetkym o tom aspon tyzden rozpravaj, a tak sa budes moct vyhovorit. Taka kura moze byt rozne dlha a zahrnat lubovolne obmedzenia - napr: nejem maso, nejem sladke, nejem vobec, nepijem, jem len bledomodrozelene...🙂 koniec koncov, blizi sa advent, tak to sa budes moct vyhovarat na post🙂
ja by som sa vyhovorila na migrenu a ze som si dala liek proti bolesti a urcite na to nebudem pit alkohol. ale raz som to urobila tiez tak, ze som si dala naliat a nevypila som, len som sa tvarila, ze som si odpila. nikto to nesledoval...
povedz, že nechceš a viac sa o tom nebav. Načo hľadať zbytočne výhovorky? Oni nemajú právo nútiť ťa do niečoho čop nechceš.
naco vyhovorky? staci NIE DAKUJEM
nie si povinna objasnovat, ze preco nie...
Ahojte, mne sa len predvcerom po ocakavanej menst ukazali po dva dni v testoch druhe slabe, ale viditelne ciarky..a posledny mesiac sme mali tiez nejake posedenicka, oslavy..a netusila som, ze by som mohla byt, lebo posledny mesiac bol plny stresu, malo spanku a pod..a robila som si aj tyzden dozadu test a negat, tak som to pripisovala vela robote a malo spanku..tak ak tie dva slaboociarkovane testy znamenaju, ze som tehu, tak sa obavam, ake mozu mat tie oslavy ucinok :'(
No mna caka v sobotu z prace vecierok a dnes im poviem ze tam nemozem ist a tiez chcem povedat ze beriem antibiotika tak ze tam nepojdem bo viem ze keby som tam isla tak by mna nutili pit a hned by ich asi napadlo ze preco nepijem a este je priskoro nieco hovorit tak som zvedava ako pochodim... 😀
my sme sa tiež vyhovárali na antibiotiká 🙂 neviem si predstaviť u nás oslavu pri ktorej by som niekoľko hodín sedela pri neodpitom prípitku 😀 toto by mi nezožrali. mala som celú oslavu pokoj a o tehu sme povedali až na konci 4. mesiaca 🙂 povedať len NECHCEM... no neviem, každí by sa hneď vyzvedal a zavalil ma otázkami. a keďže sme už 3 roky svoji isto by ich to napadlo a pýtali by sa na rovinu.. a to neviem či by som sa dokázala tváriť že ja nič 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nini1010 ja ziadne......zvracala som od sieteho tyzdna takze sa to nedalo utajit nijak......ale kamoska povedala,ze berie druhu davku antibiotik,lebo ma zapal mocove mechura a zozrali jej to 😀