Túžba po dieťati?

bielavlcica
2. júl 2018

Ahojte baby dlho si čítam rôzne vaše problémy atď. Ale chcem sa spýtať pretože to stále nerozumiem prečo cítite takú silnú túžbu po dieťati? Lebo ja som asi divná ale u mňa sa nedostavila asi. Ako to poznám? Deti mám rada sú zlatucke ale keď sa na nich dívam necítim takú bláznivú túžbu si ho urobiť. A nerozumiem ženám ktoré sa idú zblázniť keď si nenájdu dve čiarky. Či len ja som chybná?

nela6
2. júl 2018

@bielavlcica ani ja som nemala, pokial sa mi nenarodil prvy... Odvtedy by som chcela aspon 5 🙂) mna nakoplo az vlastne, cudzie su pre mna proste ine...

cecilia68
2. júl 2018

@bielavlcica Pokiaľ nebol MK, tak to neriešili...čo prišlo, to bolo....Ale teraz sa pretekajú, ktorá skôr otehotnie, aby mohla zavesiť na koňa aspoň sto ocikaných testov😝

bielavlcica
autor
2. júl 2018

@cecilia68 ja sa snažím veľa veci pochopiť ale toto nie. Čítala som mnoho komentárov a všimla som si že veľa žien sa tu uráža a oslovujú iné ktorý trebárs ľahko otehotneli a im sa nedarí. Popravde ich neľutujem tak ako ich chlapov. Mňa kebyže žena naháňala že presne vtedy a vtedy sa somnou miluj tak ju asi pošlem do ......

drobcek26l
2. júl 2018

Neboj si normálna. Ja som nad deťmi nikdy nehykala ze juuuj zlatunka,....atd
Ked som otehotnela brala som to asi tak ze Ok, ale žiadne prehnane emócie. Dokonca ked sa mi narodil syn, prvé dva dni som mala pocit ze asi naozaj nebudem normálna, bolo mi to totiž jedno. No potom to prišlo,....bola by som za neho aj dýchala. Domov som si ho doniesla ako môj najväčší poklad a to je doteraz spolu s druhou dcérkou.
A zmenil sa aj postoj k ostatným deťom naozaj sú zlatunke.
Takze neboj sa nechaj emóciám voľný priebeh vsetko bude ako ma byt

zooeynka
2. júl 2018

@bielavlcica a tvoj vek??

slapina
2. júl 2018

Tak ti možno ešte proste netykajú biologické hodiny, aj to sa stáva 🙂 Dokonca sú aj ženy, ktoré proste necítia túžbu mať deti celý život, teraz to už nie je nič zvláštne 🙂 Skús si to nájsť

kvecinka321
2. júl 2018

@bielavlcica tiež som to kedysi neriešila... vôbec.. jednak boli iné starosti ale nič viac.. a to mám deti veľmi rada.. až kým som neotehotnela.. prvý trimester bol plny hormónov a ja som na striedačku plakala a smiala sa že to dieťa bude stále na mne zavesené.. a potom som sa začala nesmierne tešiť až kým mi v 22tt moje dievčatko nezomrelo... take prázdno som v živote necítila.. spočiatku som nad druhým dieťatkom neuvažovala v hlave a v srdci som mala len to jedno ale časom začala byt túžba väčšia... nie z pocitu nahradenia ale to prázdno zostalo.. aj keď nie je take šialené je tam...

pietrins
2. júl 2018

@bielavlcica mňa deti vôbec nezaujímali :D nechcela som ich ani bravat na ruky keď mal niekto mimino. Nedajbože sa s nimi vyzabavat ako vedia niektoré ženy. Celkovo môj postoj k deťom bol taky neutrálny... Keď som zistila že som tehotná tak som si povedala že no čo už a snáď je to aj dobre, ved už mi ťahá na 30tku, nejak mimino snáď vychovame. Ale stále nejak niesom stotoznena s predstavou že budem mať dieťa :D nejak si to neviem predstaviť. Nejde mi ani do hlavy to ako niektoré spustia : dnes kopkame, aha ako rastieme, grckali sme atď. Vraj to príde samo po pôrode tak uvidím za tri mesiace 🙂

zdenkatv3
2. júl 2018

@bielavlcica vsetko je to o povahe ale akonahle by si mala svoje, tak by si zbadala, ze by si ich chcela aj viacej. svoje je svoje a cudzie je cudzie. Uvidis, ked raz budes mat!

titla
2. júl 2018

@bielavlcica Nie, nie si jediná. Aj osobne poznám ženy, ktoré jednoducho po deťoch netúžia vôbec, alebo majú pocit, že raz v budúcnosti áno, deti chcem, ale teraz nie.
Ja som vždy vedela, že deti chcem a chcela som ich čo najskôr. Bohužiaľ, som najskôr dlho nemala s kým a teraz sa nám s mužom nedarí už skoro rok. Ťažko sa ten smútok a pocit prázdnoty opisuje. Hlavne keď všetky moje kamarátky sú buď na materskej alebo tehotné.
Dnes som sa dnes dozvedela že ďalšia moja kamarátka je tehotná. Viem, že bábätko veľmi chcela, teším sa s ňou a veľmi jej to prajem, ale i tak som sa nedokázala v prvom momente ubrániť bodnutiu žiarlivosti a myšlienke – a prečo ja nie?
A prečo mám tieto pocity? Netuším. Celkom rada by som ich aj zbavila. Trápiť sa nie je nič príjemné.
Ale rovnako nedokážem pochopiť, prečo si niektoré ženy robia tehotenské testy týždeň pred MS, potom tam hľadajú duchov... a podobné správanie.

bluka2
2. júl 2018

Poznam tiez viac takych zien, nie si jedina. Co na tom, niekto ma taku tu instintivnu tuzbu a niekto nie

asia83
2. júl 2018

@cecilia68 Nemyslím, že je to iba o Modrom koníkovi, ten im totiž dieťa nevychová...

nika898
2. júl 2018

@bielavlcica urcite nie si chybna 😉 chybne je podla mna vesat na MK tri ocikane testy za den a pytat sa ci tam nieco je. Aj ked chapem aj tie zeny ze velmi tuzia po babatku a nedari sa im. Ja som napriklad vzdy tuzila po detoch, milovala som aj cudzie ale brala som to normalne. Je sice pravda ze manzelovi som s tym pylila usi az kym nepodlahol ale nebolo to take ze teraz mam ovulku teraz sa ideme milovat. Ked sme chceli tak sme isli naplno. A ked som si nasla 2 ciarky tak som neverila vlastnym ociam a namiesto radosti (ktoru som ocakavala) prisiel velky strach ze boze ja budem mama co teraz 😀. A teraz mam 2 krasnych synov za ktorych by som aj dychala.

asia83
2. júl 2018

@bielavlcica To je materinský cit, ktorý jedna má strašne silný, druhá strašne slabý. Každá sme iná. Ja som deti chcela, plánovala, proste som chcela niekoho, o koho sa budem môcť starať a bude to človek s rozumom (najprv dieťa, samozrejme). Celkovo sa rada starám o niekoho, cítim sa potrebná. Deti sa mi zdajú strašne zlaté, mäkké, milé. No poznám babu, čo tento cit má strašne slabý, je skôr taký mužský typ. Ono ženy, ktoré sú takého mužského myslenia (praktické, racionálne, technické), majú tento cit slabý. Naopak, ženské typy majú silný materinský cit.

meandbaby
2. júl 2018

@bielavlcica asi zavisi od veku.vela zien tu je po 30tke a teda otehotniet veru nie je dnes samozrejmost ani vynosit zdrave dieta. Je to portal pre zeny a pre mamicky a tehotne.Co tu cakas? Ake prispevky? Materinska laska rastie s dietatom podla mojej skusenosti. Ked som tuzbu nemala, na portal pre mamicky som nechodila, kedze ma to nelakalo.

beky1813
2. júl 2018

Neboj, nie si jedina, na prve mq viac menej ukecal muz, nejako som neriesila, pride co ma a hotovo, ked som otehotnela, ani vtedy neprisla ta euforia, nemam ani odfoteny test, ani odlozeny, ani ta nakupna horucka ma nechytila. A pri druhej to iste, ja som prakticky clovek a nejak to beriem tak normalne, aj ked obe moje dcerky milujem, nepotrebujem sa vytesovat z kazdeho ich prdu

viktorko4
2. júl 2018

@bielavlcica ani ja som netuzila. Ale nezamyslala som sa nad tym. Ano ci nie. Chcem nechcem. A potom sa mi proste podaril a prišla ta túžba po ňom sama. A nikdy som to ani sekundu neoľutovala že ho mám. Je zmyslom môjho života. Ukazal mi ako velmi sa da ľúbiť. Nech sa stane čokoľvek, je to nemenné. Bez detí je život prázdny. Nezažila si to. Preto to necítiš, netúžis, nechceš... pochopíš, až keď budeš mať svoje.

bielavlcica
autor
2. júl 2018

@asia83 teraz si mi to asi vysvetlila. Ja som uz za mlada mala skor taku chlapcensku postavu aj spravanie a skor ma bavi technika. Nikdy ma nebrali zenske veci. Mam sice priatela ale ten dieta neriesi. Vraj ked sa podari ok ked nie svet sa nezruti. Mna skor zaraza fakt, ze sa ma to kazdy vkuse vypytuje. Podla mna to je dost intimna vec co koho do toho, ze kedy si budem robit dieta nie?

brisingr
2. júl 2018

@bielavlcica ludia sa ta furt budu vypytovat....najskor na to,ci mas frajera, potom na svadbu,potom na dieta a potom na druhe dieta....a potom to hadam raz skonci.....no proste klasicka predstava rodinnej idylky.....a vela ľudí nechape,ked zrazu nieco z roho nespĺňas ;) ale suhlasim s tym,co tu bolo napisane,je to portal pre tehule a maminy, takze fotkam ocikanych testov sa tu nevyhnes....to akoby si isla na portal o reznoch a nemas rada fotky mastného masa :D

warholette
2. júl 2018

Mna vždy zaujimalo, čo si ostatne ženy predstavujú pod pojmom "chcem dieťa". Lebo ja jedno mám, ale má desať rokov, chodi do školy, má svoje vlastne záľuby, názory, obľúbené jedla, seriály, atd. Že ono to bábätko čoskoro vyrastie a je z neho maly človek, ale akosi nevidím nikoho písať že "chcem dieťa parťáka na výlety" alebo "niekoho na spoločenské hry" ale vždy len bábätko a bábätko. Čo si však predstavujú že sa stane o pár rokov??

marianna_peskova
3. júl 2018

Ja som dlho nechcela o deťoch ani počuť. A potom sa silný pud množiť dostavil v 27. roku. 😄 Keď sa na to necítiš, nevadí. Raz ťa to dostihne. A ak nie, tak nie. 😄

lilka5566
3. júl 2018

@warholette myslím ze to iba tak vraví ze chcem babetku, ale každá počíta s tým že raz vyrastie a to je možno ešte krajšie všetko ním prežívať, prvé kroky, škôlka, úspechy v škole, že máš niekoho na koho môžeš byť hrdá (a možno sa hanbiť 😆😆😆)
Že raz (možno) nezostanes sama. Lebo kamošky nie sú naveky, tiez raz budú mať rodinu

0silvia0
3. júl 2018

@warholette presne tak, aj ja si myslím, že väčšinou žena pri túžbe po dieťati vidí vo svojich predstavách bábätko v kočíku, bábätko v posieľke... ani jedna si nepredstaví pubertálneho vyrážkového výrastka s piercingom v nose a s cucflekmi na krku😎😎😎
Ale asi to tak má byť...

asia83
3. júl 2018

@bielavlcica Ale my ženy sa rady popýtame, sme také zvedavé od prírody. Ja sa tiež popýtam, ale keď povedia, že ešte majú čas a neviem čo, tak ich chápem. Dieťa je náročné vychovávať a je to obeta. Takže v pohode. Treba im povedať, že raz bude aj to. Tým ich schladíte a čo sa už ony kedy dozvedia, že dieťa nemáte. "Raz" je široký pojem.

dorottka
3. júl 2018

@0silvia0 presne presne 😃 kazdy len babatko pripadne male dieta, pre ktore je mama este cely svet. Ja sa paradoxne tesim (ak k tomu dojde) najma na tu fazu, ked dieta bude samostatna osobnost a bude mat uz vlastne nazory a pohlady na svet 🙂 Babatkovska faza ma uprimne skor desi ako pritahuje, keby sa dala preskocit, hned sa hlasim :D

sweetdreams
3. júl 2018

@bielavlcica ak môžem povedať za seba, ani ja som nemala nejakú prehnanú túžbu po dieťati. ale odkedy som otehotnela a potratila, nonstop na dieťa myslím a plačem za ním, každý večer s tým zaspávam a každé ráno sa s tým zobúdzam.... takže niektoré veci proste prídu....

emili31
3. júl 2018

@titla k tym duchom...kedze berem lieky, ktore sa v tehotenstve nesmu...mna to ze som uz hladala ducha skor cca 10 dni od oplodnenia som mohla vysadit lieky...usetrila som vdaka tomu 2 tyzdne co by som ich este asi brala, kym by som to zistila..takze ked nevies preco niekto hlada duchov tak to neodsudzuj....

tatisna
3. júl 2018

@bielavlcica aj ja som to tak mala, nechápala som to. Keby ma vek nedotkla íl tak si ešte užívam s drahým výlety a pod. Ale keď sa mi narodilo babo, ľutoval som ze sme sa na to nemohli dat skôr. Bez deti je život o ničom, ja som v živote necítila také šťastie ako teraz...

licona
3. júl 2018

Ja som tak do 25-tich nemala ale absolútne žiadnu túžbu po dieťati. Potom to tak postupne prišlo. U niektorých báb je ten "cit" už odmala (ja som sa napríklad vôbec nehrávala s bábikami, že by som sa o ne starala...), u niektorých až okolo 30-tky, u niektorých neskôr alebo aj vôbec. Nik preto nie je divný...
@warholette Ja sa práve teším, keď budú deti väčšie a konečne si budem mať s kým zahrať karty, dámu atď. , keďže muža to nebaví 😃 A keď budeme môcť chodiť spolu aj na dlhšie výlety do prírody...

titla
3. júl 2018

@emili31 Áno, aj ja som hľadala ducha, keď som tri dni pred očakávanou MS išla na RTG. Ale ja hovorím o prípadoch (poznám osobne), keď každý mesiac baba minie 4-5 testov a začína už 10 dní od predpokladanej ovulácie. Bez nejakej objektívnej príčiny, len nevie vydržať či jej bude MS meškať.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre