Ahojte žienky, chcela by som sa opýtať ako to je s nami tehotnými...platí na nás nejaká výnimka? Som v 22tt a popravde dosť sa toho bojím aby som neohrozila drobca
o tyzden rodim - v zivote odo mna nikto nepytal test, ked som sla do poradne alebo teraz uz do nemocnice, nemocnica si rodicku a sprievod testuje sama 🙂 nerobila by som z toho taku dramu, vobec nepochybujem o tom, ze to tak bude aj nadalej, kedze vyzaduju a vyzadovali cerstvy test, takze je nemyslitelne aby si kazde rano chodila na antigen, co ak nahodou porodis dnes 🤷♀️ Lengvarsky uz spominal, ze tehotne zeny budu mat vynimku a ak by aj nie - skutocne neverim tomu, ze by si nejaka nemocnica zobrala na vlastnu zodpovednost odmietnutie zdravotnej starostlivosti tehotnej zene, lebo nie je ockovana, otestuju ta a vybavene
@lorin29 to co je za hlupost. kazdy tyzden sa davat testovat.naco? ja tehotna som, moj gynekolog neschvaluje ockovanie v tehotenstve, ani v CAR mi ho neodporucali. ani som o nom vobec neuvazovala. vynimky tehotne maju.ved to aj na tlacovke vraveli. len este nie je k dispozicii ziadne oficialne tlacivo, ktore lekar potvrdi
@matkahelka tiez pozeram co sa to tu pise - v zivote odo mna nikto nechcel test ani lekar ani porodnica aktualne a pred porodom si testuju sami 🙂 zrovna v tej nemocnici prist so 7 dni starym antigenom, je na dve veci...
@petamich presne ako pises. moja znama rodila predvcerom, robili jej cerstvy test a vravela, ze citala oznam na ordinacii, ze ho budu robit bez rozdielu, ci je rodicka ocko ci neocko. aj teraz pred akoukolvek operaciou aj po 2 davkach vakciny musi mat kazdy pcr
Tak práveže odo mňa pýtajú testy stále ked idem na poradňu bez toho ma ani do arealu nepustia 🤷♀️ ale tak asi všade to funguje inak
@ayanamirei to je somarina na ntu jasne ze sa spike z vakciny moze dostat do obehu a vo svale akoze nie si ziadne vlasocnice krvne a pod, ved aj na kremoch byva pisane neodporuca sa tehotnym a tie sa davaju len lokalne tak mi vysvetli preco kremy vadia a vakcina nie !!!
@ayanamirei Robila sa studia na 827 zenach, ktore boli ockovane v tehotenstve a 12% z nich po ockovani potratilo. Lenze bolo to vyhodnotene ako nie vysoke percento, preto bolo povedane, ze je to safe. Avsak tie, co potratili boli takmer vsetky (82%) v 1. trimestri. Takze zrejme to ucinok na plod bude mat, aj ked asi nie pocas celeho tehotenstva rovnaky. To sa uz dalej nezistovalo.
@megy1112 ak by odo mňa dr pýtala test tak si nájdem iného. Máš nárok na zdravotnú starostlivosť a nikto ťa do ničoho nemôže nútiť. Ošetriť ťa musia a ak nechcú rieš to so zdravotnou poisťovňou. Porodiť ťa tiež nemôžu nechať na chodníku. Moja dr je súkromníčka, je zásadne proti očkovaniu a v ordinácii mi vždy povie nech si damto rúško ihneď dole že sa mi musí ako tehotnej zle dýchať. Ja by som tam asi narobila strašný bordel
@kkovacovak tak aj o to (zmenu dr.) Som sa pokúšala ale vzhľadom ze u nas sú "len" 2 ta moja a ešte jedna a ta druha ma plno tak ma nechce vziat
@ayanamirei Ale ak by to naozaj tak bolo, nebol by názor na očkovanie tehotných u gynekológov jednotný? Ako píše @katulienkax nemôžu sa ani niektoré krémy. Ja som počas tehotenstva kupovala kvapky do nosa a lekárnička mi ich nechcela ani predať. Že by obyčajné kvapky boli väčšie riziko ako vakcína? 🤔
Sú @surama úplne súhlasím. Ak sa robia štúdie, bolo by dobré aby ich výsledky uvádzali pravdivo. Zavádzaní sme myslím až moc.
@megy1112 pokiaľ viem tak tehotným sa donedávna ešte očkovanie ani neodporúčalo a zrazu je to pre nich to najlepšie,lebo sú vysoko rizikové...ja som rodila necelé 2 mesiace dozadu,žiadne testy odomňa nikto nikdy a nikde nepýtal...v nemocnici bol najprv antigén a na druhý deň PCR (a to boli ešte dosť obmedzenia,lebo bola druhá vlna)...nakoľko mám problémy s krvou a akosi sa názory lekárov dosť rozchádzajú nedala by som sa ako tehotná a ani teraz pichať nejakou vakcínou,ako si môže byť človek istý keď každý lekár káže inú vakcínu???
@megy1112 teraz pozeram, ze si z KE. ja tiez. to ma teda neskutocne zaujima, ktory lekar od teba stale pyta test
@surama vieš ze 30% tehotenstiev skonci v prvom trimestri? To ze urobili štúdiu medzi náhodne vybranými zenami a bola to vzorka len pár žien, ešte nič nedokazuje.
@ajka0207 hovorili to v tej tlacovke o novych pravidlach vramci cestovania atd. ze tehotne zeny a chronicki pacienti budu mat vynimku a ze sa s tym vo vyhlaske rata aj ked teda on odporuca ockovanie aj im (nieco v tom zmysle) ale ta nova vyhlaska tusim este nevysla aspon som ju zatial nikde nenasla 🤷♀️
@matkahelka mam tam síce KE ale to neznamená ze som Košičanka 🙂 nikde si nevešam svoju adresu, bývam 50 km od Košíc 🙂
@megy1112 to je v poriadku. ale hadam nam mozes prezradit meno toho doktora, ktory sa snazi byt papezskejsi ako sam papez
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@megy1112 Tazko povedat. V 1. trimestri sa neodporuca ockovat, v 2. a 3. sa nazory lekarov lisia, niektori odporucaju, niektori nie. Skor povedia, ze "je to na tebe".