Som v 38 týždni. Môžem ísť na zápas v Steel aréne?

tehulka_mk
9. jún 2012

Zeny,mozem sa v tomto tyzdni tehotenstva ist pozriet na zapas do Steel areny v KE(trva cca hodku a pol),ked tam bude asi dost velky hluk a vydychany vzduch 8000 ludmi?Mam si nejakou bundou obmotat brusko(kvoli hluku)?

irriss
9. jún 2012

😕 😕 😨 😨 😨 🤐 🤐 🤐

Neobmotavej si zadnou bundu okolo pasu do Areny , ale priprav si tasku do porodnice😉

bashka
9. jún 2012

no v 38tt uz nie je nič dôležitejšie...ale skús hodiť cez seba nejaký sud... 😉

lucka1987
9. jún 2012

nemam dobre skusenosti s podujatiami s mozstvom ludi a velkym bruskom 😖 kedze som posledny trim mala prave v lete a chodili sme na rozne akcie.. malokto dava pozor, ci som alebo nie som tehu 😠 maj pripravenu tasku ako ti poradila irris

kvetinqa
9. jún 2012

To je pre teba ten zapas taky dolezity, ze kludne ohrozis aj babo? Na sportovom podujati tohto typu nebude nikto riesit ci si alebo nie si tehotna, kazdy sa bude tlacit jeden na druheho a to by som dva tyzdne pred porodom fakt neriskovala...

dominikuska
9. jún 2012

ja som len 15 tt a uz uvazujem nad tym, ze tam nejdem. A hlavne kvoli tomu, ze pokym sa dostanes k svojmu miestu na sedenie tak ta ludia zmackaju.

radlinka
9. jún 2012

JEDNOZNACNIE NIE ! 🙄 Je to uplne hlupy napad, pretoze dieta na hluk reaguje dost podrazdene, kope ako dive, tak skus ist do kina na akcny film, tak uvidis, ako sa budes citit medzi 100 ludmi (a to este sediet na zadku) a nieto sa tlacit medzi 8-tisicovkou. Myslis ze budes v pohode vo vydychanom, hlucnom a stlacenom priestore ? ja si to nemyslim, podla mna je to byt ako zavrety vo vacuu. 😒
Bude tam tvoj manzel, ze bude potrebovat moralnu podporu v zapase ? poloz si tuto otazku....

BTW> LUDIA NECHAPEM, KDE NA TIETO NAPADY CHODITE ! sorry ale nedalo mi to, uz vacsia blbost sa fakt neda vymysliet. 🙄

radusiq
9. jún 2012

hmm som vcelku prekvapena reakciami, ja sa v 30tt chystam na Olympijsky zapas na Wembley medzi 90 tisic ludi a zatial som sa nestretla s tym ze by som nemala, znami co tam boli na vypredanych zapasoch hovorili ze by som mala byt v pohode. Samozrejme maximalna opatrnost, nebudem sa rvat dnu medzi prvymi, nieco okolo pasa proti hluku...ale po tom co tu citam asi sa este spytam na poradni... 😅

nikolka2
9. jún 2012

Kludne mozes ist ,,,nic sa ti nestane ani babu ,,,neviem co tu tie dotycne mamicky vypisuju za somariny 😀 😀 😀 Dieta treba od malicka zvykat na vsetko aj na hluk 😉

ajca123
9. jún 2012

Pekne chod,lebo ked sa krpcek narodi budes sedieť na ihrisku nebo doma... A ked tak si rady pozrieme v TV správach že Mamicka porodila na jednom podujatí...
Ja som jazdila do CR ked som bola v takom mesiaci ako si ty... Ale pri treťom uz nie lebo som chodila po lekaroch..

malinkaaninka
9. jún 2012

nie si v rizikovom,aspoň nepíšeš,tak prečo sa zatvoriť doma?aréna nie je v džungli,keby sa niečo stalo,tak pôjdeš do nemocnice.často čítam,že tehotenstvo nie je choroba,kua ako tak čítam tak asi je 😀 😀 😀 😀

traktor
9. jún 2012

si na rizikovom?ze je to len 2 tt pred terminom nevadi, kludne chod..pri vstupe si das pozor, nepôjdes do najväcsej tlacenky, ..okolo bruska si nic neomotavaj..jednoducho si zapas uzi, kym este môzes..a len tak mimochodom..ak si autom, maj v nom aj tasku, ze pre istotu..keby ti ta prilisna davka adrenalinu rozbehla pôrod 😀 😉 ..ja som ju tiez vlacila vsade..ale vôbec som sa neobmedzovala v nicom..tehu nie je choroba a hadam vieme kazda, kde este môzme ist a co radsej vynechame 😉 ..nejdes bojovat, ides sa pozerat..

nelicefo
9. jún 2012

ja by som isla...nevidim v tom ziadny hacik 😉

blau
9. jún 2012

🙄 🙄 🙄 🙄

tilly
9. jún 2012

ty musis vediet ako sa citis...
ja osobne by som nesla, ale preto, lebo mne vela ludi na jednom mieste nesedi, neznasam vydychany vzduch, vela hlucnych ludi, nikdy nevies odkial vyskoci nejaky psychopat, alebo sa nestrhne bitka...
ale ak to tebe nesposobi stres, ale naopak mas to rada a uzijes si, tak chod... len pekne ruky pred seba a chran si brusko a potom daj vediet, ako si si uzila a ci ste vyhrali 😉

sissy27
9. jún 2012

ak nemáš žiadne zdravotné problémy tak v tom zásadný problém nevidím... v Steel aréne som síce nebola, ale predpokladám, že je plne klimatizovaná a čo mám skúsenosti napr. zo zápasov NHL (kde sa 8 tisíc ľudí považuje za prázdny štadión), tak žiadna tlačenica, strkanica, vydýchaný vzduch,nič také, normálne voľne sme sa tam pohybovali, to isté aj zimák v Bratislave - ten by mohol byť porovnateľný s KE... čo sa týka hluku - bunda okolo pása ti sotva pomôže, možno by si ju malému omotala okolo nožičiek 😀 ale ani v tom by som problém nevidela, keďže mimčo je v bruško do istej miery odizolované. Nakoniec, moja dcéra v troch mesiacoch nemala problém tvrdo spať keď sme vŕtali vo vedľajšej miestnosti a to je sakra horší zvuk ako fandenie na štadióne (podotýkam že nemala a nemá žiadne poškodenie sluchu). A keby si aj súrne musela utekať do porodnice, tak tú tašku ti snáď niekto prinesie 😎

janka_pn
9. jún 2012

nevidim tu problem s ohrozenim sluchu dietata, ale skor ak by tam bola daka tlacenica, ze by mi niekto do brucha nechtiac buchol... ja som v 38tt na take daco uz pomyslenie nemala, ale ak sa na to citis, tak si davaj pozor, chod a sama uvidis, ci je to na "vas" vela alebo je to v pohode...

hajanka
9. jún 2012

nesla by som urcite a ani by som to nikomu neodporucala 🙄 🙄 🙄
Niketori vyskumnici a lekari tvrdia (a viacere studie to preukazali), ze vystavenie plodu hlasnemu zvuku moze mat nepriaznivy vplyv na jeho zdravie, prejavi s to zrychlenym tepom srdca, nadmernym prehltnim, nahlymi zmenami spravania napr. zrychlene pohyby... co moze mat negativny vplyv na neskorsi vyvoj dietata, najma na jeho sluch.
Mysliet si, ze ak si omotate brusko bundou ze to vase dietatko nebude pocut je prinajmensom naivne a smiesne 😀
aj ked sa nazory na toto dost lisia, faktom je, ze aj ked plodova voda posobi ako tlmic zvukov, babetko ich aj tak pocuje a zaroven na ne aj reaguje, istotu ze velky hluk babetku neublizi vam neda nikto (nic sa stat nemusi, ale moze), podobne ako vam nikto neda istotu ked idete na amnio kvoli urceniu pohlavia ze sa babetku nic nestane a nepotratite osobne v tom nevidim ziadne plus podstupovat taketo riziko.
a to nehovorim o vydychanom vzduchu, ktory moze posobit na krvny tlak, sposobit mdloby a zavrate, hrozi odpadnutie alebo navaly tepla...., tlacenicu a hrozbu narazov a pod... 🤐

evickapooh
9. jún 2012

ja by som neisla, nestoji to za to...

cecil36
9. jún 2012

Pokial nemas zdravotne problemy nie je preco sa prilis obmedzovat. Ja som pracovala az do porodu. Tri dni pred porodom som riesila dedicke konanie (a to si pis, ze tam bolo hluku ako v steel arene 😀 ), bezne som robila trasy BA-MT a spät, chodila na vylety, koncerty a pod. A nelutujem, lebo teraz je jedinou mojou kulturou prechadzka s kocikom 😀 A to som rozhodne nemala jednoduche tehu (ale zas zvazila som realisticky co zvladnem a co nie). 😉

brumca
9. jún 2012

Tak ja by som urcite nesla...sama pises, ze tam bude velky hluk a vydychany vzduch a to uz by boli pre mna dovody, aby som nesla 🙂 toho hluku by som sa fakt bala, lebo nikto nevie ako to posobi na babatko a urcite by som to neriskovala...plus ked si spomeniem, ked som ja bola v 38tt, tak som behala kazdu chvilku cikat...neviem si predstavit byt niekde na zapase medzi 8000ludmi a behat na wc 😀 nehovorim, ze mas sediet len doma a uz nikam neist, ale neviem ci je taky zapas najlepsie miesto pre mamicku pred porodom 😉

silviatko
9. jún 2012

Ja som začiatkom 8mes.bola na majstrovstvá hokeja v štvrťfinále 🙂 bolo tam hluk, ved samozrejme, ale ta atmosfera stála zato 😀 a každý Fín sa so mnou len fotiť chcel bolo supeeeer.

stanislavao
9. jún 2012

dietatu nevadi hluk. skor ide o to, ze kazdu chvilu mozete ist rodit.

solinkarka
9. jún 2012

Ked si spätne zaspominam co som ja robila v 38tt tak bol akurat silvester a ja som sa zmohla max na WC 😝 ale pokial sa na to citis, nemas nejake problemy tak preco nie? v 38tt uz mozes v klude rodit, babetko je plne vyvinute pripravene na svet 😉 tehotenstvo nie je choroba, ked si fit netreba sa obmedzovat 🙂

p4
9. jún 2012

nechapem ako ti moze niekto radit aby si kludne isla. ze tehotenstvo nieje choroba,tak preco sa obmedzovat. to je pekna blbost. nikdy by som nesla v takom pokrocilom stadiu tehu medzi dav ludi. hoci kto ta moze laktom buchnut do brucha, spadnut na teba, natlacit sa.... cokolvek. myslim si ze je to velmi velky risk!

baronka222
9. jún 2012

Niektore mamicky to vazne nejak moc prezivaju.Aj odbornicky a prieskumnicky tu mame 🙂. ja som tiez do poslednej chvile chodila medzi ludi, do prace, tyzden pred porodom som bola na 50 kde bolo asi 40 ludi, tancovala som ako o dusu. mala som trochen opuchnute nohy ale preco by si s teraz mala zavriet doma.Dokonca na really som bola cca v 34 tt a to iny hluk. Na den porodu sme planovali varit kot. gulas. Teda muz aj bol, mne to nevydalo :D.Ppokial nemas ziadne tazkosti sla by som. jasne davaj si pozor v tlacenici ale tie nase deturence uz v brusku trochu moc rozmaznavame. nech si zvyka zivot hold neni pericko 🙂 nech z nich nevyrastu citlivi bojkovia :D

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
petkave
9. jún 2012

Ja som bola naposledy na riadnom, hlučnom koncerte, keď som bola cca. 20 tt a s každým decibelom mi brucho nadskakovalo ako šialené a plodová voda (asi aj so synčekom) sa mi prelievala zboka nabok. Akože fakt. Mala som pocit, že sa mi vyleje. Takže už nikdy viac 🙄

marianka0101
9. jún 2012

ak sa cítiš ty dobre, nemáš zdravotné problémy, tak ja vôbec nevidím problém. Pôrod ťa môže chytiť kdekoľvek a to neznamená, že teraz musíš sedieť doma na zadku a čakať až to príde... ako ja som iba v 23tt, čo je podstatne menej ako ty, ale teda vo štvrtok som normálne bola na koncerte Teamu, nevidím na tom nič strašné, mala som kúpený lístok na sedenie, na státie to je jasné, tam by som nešla, predsa len to je ozaj tlačenica, vydýchaný vzduch... Teda ja som z BA, ale predpokladám, že váš štadión je na tom podobne ako náš a čo sme chodili a občas chodíme aj teraz na zápas,tak sa ozaj nemáš čoho báť. Žiadne tlačenice nebývajú, ľudia sa v pohode presúvajú a každý má miestenku, tak ani nieje dôvod sa nejako tlačiť. Ja si myslím, že skôr sa ti niečo môže stať v autobuse, električke, ktoré aspoň teda v BA bývajú dosť natrieskané. A toho hluku by som sa už vôbec nebála, je to hokejový zápas, úplná pohoda, dokonca na zimákoch nebýva ani vydýchaný vzduch, je tam príjemne chladno, aj v lete, ako jasné, nieje tam zima ako v zime, ale predsa len je to zimák... Podľa mňa, ak sa ty na to cítiš, tak len choď, uži si to, lebo keď sa bábeno narodí,tak skoro asi nebude šanca sa niekam dostať.

ginger_fox
9. jún 2012

síce sa to zrejme neda porovnat, ale ja som bola v 39tt 2dni pred planovanym porodom v kine na 3Dmierne hororovom animovanom filme a uplne v poho to bolo. Syn v brusisku to nijak extremne neprezival, asi ho to zaujalo 😉 Akurat gynekolog bol zvedavy, ze ako som tam vydrzala obsediet, no menila som polohy a vascinou som v kresle klacala na kolenach 🙂
Takze ti to poviem tak, ze zvaz ako sa citis a podla toho sa zariad 🙂

fabula
9. jún 2012

Predpokladám,že si dospelá žena ,tak vobec nerozumiem takejto otázke .... rob čo uznáš za vhodné .. je to čisto Tvoja .. pre mňa zbytočná téma

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre