Som 3 mesiace po cisárskom a som znovu tehotná

jerrynus
17. apr 2017

Som po cisárskom reze 3 mesiace. Sme spolu uz roky. A z toho rok manželia. Vzdy sme si vedeli dávať pozor. Teraz som dokonca začala brat antiku. A napriek tomu som otehotnela. 3 Testy mi vyšli pozitívne. No ja sa bojím ist k lekárke lebo viem aká je a hlavne prísna. Viem ze mi vynadá ze je to po cisárskom skoro a ze este ktomu mam teraz nadváhu. Neviem ako ist zanou ci sa len objednam na " preventívnu prehliadku s tym ze som niesom si vedomá ze som tehu". Neviem baby poraďte. Mam stresy a to co povie rodina to uz vonkoncom bude pruser. Ach ... toto ma byt naše 3 babo. Ako ja sa teším a som šťastná. Len neviem či to nebude mat nejaké následky kedže toto bude 3 cisársky (zdravotne dôvody )..
Prosím neodsudzujte. Stať sa to moze každej..😞😞

moni244
17. apr 2017

Zena, zobud sa a prestat sa starat, co si myslia iny, tvoje telo, tvoj zivot a keby mala doktorka blbe reci, nahlasim ju a idem k inej

janinah
17. apr 2017

Tak aby som sa bála lekára? to hádam nemyslíš vážne...nie sme roboti,život prináša všelijaké prekvapenia....normálne choď,že máš pozit. test a od nej očakávaš pomoc a podporu,aby si to donosila a porodila...preto ten lekár tam sedí,nie preto,aby niekoho odsudzoval....ak bude mať blbé poznámky,tak ber kartu a choď k inému,je ich tu ako maku....a rodina? to by som neriešila vôbec,ty sa tešíš a len o toto ide...držím prsty...

juliet86
17. apr 2017

Moja mama mala nas tri cisarskymi a v pohode

hors
17. apr 2017

Chod lekarke a povec co je treba .Nestresuj seba aj svoje deti aj maliknke kvoli doktorke .Stalo sa a uz sa neodstane.Budes mat mimi ber to ako dar.Ja som po sekciach mala odstup sice 3 r ale poznam maminky co ostali po sekci tehotne.Donosili zdrave deticky bez komplikacii.😀Samozrejme ,ze su rizika ale kde niesu.Neboj zvlades to malinke ti da silu ver mu😀

silaviat
17. apr 2017

tak v prvom rade je fakt zle, ze dospela zena sa boji lekarky ... ihned na tvojom mieste by som ju vymenila... ona ti nema co vynadat.. dat rady ok ale nie nadavat ... hold stalo sa niesi prva a ani posledna ..

petruci6
17. apr 2017

mam kamosku co mala 4 cisarske a vsetko je ok ;)

cuculiatko88
17. apr 2017

neboj sa vsetko bude dobre,len si myslim ze budes viac sledovana 😊

akronop
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
diabliq6666
17. apr 2017

ja som v porodnici lezala s kockou,co mala dva cisarske a treie babenko porodila prirodzene....myslim,ze sa nie je coho bat...a co sa tyka doktorky...asi by som ju zmenila...ona ta ma ukludnit a nie zbytocne stresovat....

sasesoe
17. apr 2017

My tu mame lekarku s piatimi cisarskymi a min som stretla mamku,kt mala sest. Asi aj dalsi porod bude cisarsky, ale to je uz to najmenej... A ked Ty sa tesis na babo, tak ostatni si mozu piskat... Mozno Ta pristup pani doktorky prekvapi a bude uplne v poho (jedna vec je vystrihat pred situaciou a druha uz ked nastala...) a ak nie, ber kartu k inej... Blahozelam k babatku, neboj, prave tieto "prekvapenia" byvaju najzlatsie deticky...

kristinka86
17. apr 2017

@jerrynus Lekárku vymeniť, ak je to možné. Tehu si ostala dosť skoro. Ale pozri. My sme nemali mať po druhej sekcii už žiadne ďalšie dieťa a teraz sa mi v kresielku hojdá polročná dcérka - tretia sekcia. 🙂 Jednoznačne konzultuj s odborníkom, či vydrží jazva a či zvládneš tak skoro ďalšie tehotenstvo. Svoju doki nerieš a ani rodinu. Moja mamina tiež bola zo začiatku dosť "divná" z toho, že budeme mať tretie. Ale my sme chceli tri detičky, tak čo koho do toho, že? A teraz ich ľúbi všetky rovnako. 🙂 Hlavu hore!

alaguema
17. apr 2017

@jerrynus v prvom rade - blahoželám 🙂 Po druhé - ako matka troch detí by si už mala aj dospieť. Báť sa reakcie lekárky, je detinské a smiešne. Ona nemá čo rozprávať do toho, či otehotnieš, alebo nie. Má poradiť a podporiť. Ak to nevie, tak ju vymeň.

vydrnik
17. apr 2017

Ked sa Ti lekarka nepozdava,tak ju zmen a niesi ani ptva ani posledna ktora tak skoro otehotnela,hlavu hore,a normalne bez k lekarke a na roinu povedz co je vo veci a ostatny nech si vravia co chcu vsak to bude Tvoje dieta,

bosoriak
17. apr 2017

@jerrynus Ja inak viem poradit, ako sa to stalo - spermia, vajicko a tak 😀 Ale no, stalo sa, s tym sa uz nic nenarobi, uz je raz zamiesene, nezmizne to. Zmen lekara, ak sa svojej bojis, ale neodkladaj to, nicomu to nepomoze. Inak pokial si dobre pamatam, pre zmenu lekara mi stacilo ist k novemu, u neho podpisat dohodu a on uz si kartu vyziadal od stareho doktora. 🙂

Drzim palce.
Rizika su, ale opat, co chces robit? Iba dobry lekar ti povie, co sa da a co sa neda robit.

janickacrazy
17. apr 2017

@jerrynus Tri cisárske sú v pohode, ja ich mám tiež za sebou a všetko v poriadku, dokonca mi moja doktorka povedala, že mala aj pacientky, ktoré mali 4 cisárske a bez problému, takže toho sa neboj. Lekárku vymen, ak sa ti nezdá dobrá a milá. A rodina? Moja matka mi povedala, že som na tretie dieťa už stará, mala som 38 rokov. No najlepšie na tom je, že ona čakala svoje tretie bábo v tom istom veku!!! No ja som sa od nej nikdy podpory nedočkala ani pri prvých dvoch tehu. Hlavne, že sa tešíš ty, ostatní si zvyknú, neboj.

kristinka86
17. apr 2017

@janickacrazy Problém by som nevidela v tom, že ju čaká tretia sekcia, ale v tom, že je to tak skoro po druhej. To nejdem strašiť, len konštatujem. Treba určite vedieť, čo si o tom myslí nejaký ozaj odborník, nie len gynekologička. Mne jazvu kontrolovali na 3D.

nikuska307
17. apr 2017

nestresuj sa hlavne, sesternica mala pred dvoma rokmi cisarsky a o rok na to porodila a este dokonca aj normalne , takze hlavne klud. 🙂 drzim palce

janickacrazy
17. apr 2017

@kristinka86 Mám kamošku, ktorá mala tiež 3 sekcie a medzi dvoma mala len 14-mesačný rozdiel a všetko bolo v pohode a to ani nespomínam, že pred tehu vážila len 45kg. Tak jasné, že jazvu treba skontrolovať. Dúfajme, že bude všetko ok. 🙂

sense
17. apr 2017

Ak sa bojis lekarky najdi si inu ,ku kt budes mat doveru a nie strach....

A gratulujem k tehu...

kristinka86
17. apr 2017

@janickacrazy Nevravím, že bude zle. Verím, že bude dobre. 😉 Ja som mala problém a to som ostala 13mesiacov po druhej SC tehu. Ale zas, to už bolo z iných dôvodov.. Držím palce.

jerrynus
autor
17. apr 2017

@silaviat tak lebo viem aká je ale zase ako lekárka co sa týka výkonu je super je primárka. A zase hľadať dobrého gynekológa to bude tažké...

jerrynus
autor
17. apr 2017

@akronop dakujem za krasne slova človek sa hneď cíti lepšie 😍

jerrynus
autor
17. apr 2017

@kristinka86 myslíš ze jazva este nebude zahojená? Lebo ja ju necítim a ani ma neboli.

ankare
17. apr 2017

Gratulujem!
Kašli na lekárku a všetkých neprajníkov!
Švagriná ma 3 cisárske.
Všetko dobre dopadne a nezabudaj, všetko je tak, ako ma byt.
Veľa zdravia, teš sa z detičiek!

jerrynus
autor
17. apr 2017

Baby je úžasne vidiet toľkú oporu vo vas všetkých 😊 a zato dakujem zo ❤
No pôjdem k lekárke a dám vediet co povedala.
A faktom je ja sa teším z bábätka a ked doktorka bude zlá tak ju zmením. A inak fakt jazva nemusí byt este zahojená? To mi moze hroziť roztrhnutie ?

jerrynus
autor
17. apr 2017

@ankare dakujem z deti sa teším ❤

pribinak
17. apr 2017

Kamoska ma 4 sekcie, dnes je uz modernejšia medicínska technika, takze sy da sj matka a jej stav kvalitnejšie sledovať
Inak smerom na západ od nas su 3-4sekcie uplne bežná zalezitost
My tu mame velmi konzervatívnych doktorov
Drzim palce 😝

erickatt
17. apr 2017

@jerrynus všetka ochrana je na 99%. Ta spoľahlivá, ty si to úžasné 1%. Na nadávanie sa vyprdni. Jednym uchom dnu druhym von. Budeš mať úžasné 3 deti.

kristinka86
17. apr 2017

@jerrynus Nie som odborník, v tom Ti veľmi neporadím. Ale ak si mala bez problémov druhú SC, tak môže byť všetko OK. Viem len, že odporúčajú min. rok pauzu na zhojenie. My sme mali 13mesiacov a i tak sa divne pozerala gynekologička, že to je ešte skoro. Jazvu nemusíš cítiť. Osobne som už po 2tt mala v pohode i vonkajšiu i vnútronú jazvu po všetkých SC. Len keď sa začne napínať s rastom bábätká, tak to teraz nedokážeš posúdiť, čo bude. Preto treba určite sledovať, ako sa správa. Ale skôr, ako v polke tehu Ti i tak veľa toho nepovedia, lebo až vtedy začne bábo rásť rýchlejšie a zaťažovať jazvu. Dovtedy by malo byť všetko OK. Mna museli na tretiu SC brať kus skôr, lebo som mala bolesti už i pri ležaní a jazva bola tenučká. Zvládli sme to ale a sme obe OK. 🙂

jeennyv
17. apr 2017

@jerrynus ak mas toto z lekarky, tak ti asi nevyhovuje..to kde sme, aby si sa bala co povie..zmen lekara, ked takto uvazujes..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre