Rybacie konzervy v tehotenstve

artemiss1
31. dec 2017

Mam chut na sardinky v oleji alebo makrelu v oleji ale ryby sa moc nesmú v tehotenstve ale zase sa netreba moc obmedzovat. Co myslíte vďaka 😉

violet77
31. dec 2017

@artemiss1 ja jedavam bežne. Calvo tuniak, alebo sledove, sem-tam dám aj tresciu pečeň. Pri prvom som tiež jedla a všetko bolo vporiadku.

zuzik307
31. dec 2017

@artemiss1 ze si kludne daj😉 neviem, kde si citala, ze ryby sa v tehotenstve nesmu🙄

artemiss1
autor
31. dec 2017

@zuzik307 áno čítala som ze s mierou ale o Sardinky v konzerve nepíšu nikde

deti95060810
31. dec 2017

ak máš chuť, kĺudne si daj....ešte som nepočula o tom, že sa v tehu nesmú ryby a to už mám niečo aj za sebou - myslím tehotenstvá....

evittam
31. dec 2017

@artemiss1 Všetko mozes. Si len tehotna. Menej čítaj niektore "mudre rady" a hlavne na MK a budes mozno aj lepsie spavat.☺️😉

siska53
31. dec 2017

@artemiss1 ? Normalne som jedla,ked som mala chut... Ja maso nejedavam,len eyby,v pohode som v tehu ryby jedla.

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
artemiss1
autor
31. dec 2017

@zajkula62 áno viem o tom preto sa pýtam ze ci sardinky môžem keďže o nich nečítam a občas viem ze ked zjem trošku tak nevadí ale predsa 🙂

artemiss1
autor
31. dec 2017

Ešte som počula aj o údenine že by sa nemala a akurt ju varím tak kúsok nezaškodí 🙂

rebeka7501
31. dec 2017

Niektoré budúce matky by mali vyhnať na opustený ostrov BEZ mobilu a prístupu na internet 😂😂😂😂😂

katrin21
31. dec 2017

@artemiss1 preco by sa ryba nemala v tehotestve? skor naopak.... odporuca sa, kvoli vitaminu D....
ved to nejes denno denne
nemaju sa jest surove ryby - ako je sushi a pod.. nie normalne upravene, konzervovane, varene a pod... to mozes kolko chces

henikav
31. dec 2017

@artemiss1 ryby mozes kolko len chces, jedine surove ryby sa neodporucaju napriklad v sushi. Udeniny mozes tiez. Jedine comu sa musis vyvarovat su plesnive a nepasterizovane syry, surove a neprepecene masa , zle umyte salaty, surove vajcia. Potom je tu druha skupina, nezdrave potraviny ktore nie su zdrave ci uz tehotna si alebo nie si, ale ak si das neuskodia ti

tenerifka
31. dec 2017

@artemiss1 Pre tehotne zeny a male deti su nebezpecne velke a drave ryby (tzv.modre ryby), kedze maso mava vysoky obsah ortuti a inych kovov(zralok, mecun, cerveny tuniak, barracuda, makrela....),tieto kovy mozu vo velkom mnozstve poskodit mozog, tieto ryby by sa mali konzumovat max.raz za 2 tyzdne. Biele ryby su uplne bezpecne a takisto velmi prospesne a zdrave, aj sardinky(su to malicke rybky), a takisto svetly tuniak ci losos

artemiss1
autor
31. dec 2017

@rebeka7501 nie ze by som sa bála dáko len sa chcem informovať keďže mi to vraveli inak dam do úst kadečo 🙂

iskrickaa
31. dec 2017

Ryby su skvele vdaka Omega 3 kyselinam, co je dolezite pre spravny vyvin mozgu u dietatka. Tuniak obsahuje Vela ortute, kt. V tele ostava, neda sa odburat, ale sardinky su v poriadku.

rebeka7501
31. dec 2017

Milá @artemiss1 neviem koľko maš rokov, no urcite si sa nevyliahla z vajíčka. Tvoja mama nemala pristup na internet, neexistovalo bio-šialenstvo a predsa si sa narodila zdravá ako milirdy iných ľudí.
Dnes som už na obdobnú temu odpisovala - týkala sa diviny. Nebojíš sa jesť kuracie mäso, ktoré je plné ATB a hormonóv.

artemiss1
autor
31. dec 2017

@rebeka7501 mam uz dosť rokov vsak píšem ze zjem hoco len mi vraveli o rybach 🙂

1mina
31. dec 2017

Praveze ryby by sa mali co som ja citala akurat treba dat pozor na tie co obsahuju vela tazsich kovov lahko vygooglis ktore to su 🙂 aj odporucania kolko za tyzden je bezpecne napr tuniaka zjest 🙂 ja rybky jem napr pstruha si raz za dva tyzdne cca upeciem, mam rada aj konzervovane ale mimi asi nie tie som vyblila 😃

artemiss1
autor
1. jan 2018

@1mina máš taký istý termín ako ja vidím 🙂

luliu
1. jan 2018

@artemiss1 môžeš jest úplne všetko s mierou (nie surové mäso, mlieko priamo od kravy, plesnove syry pomenej)

1mina
1. jan 2018

@artemiss1 tak si budeme drzat palce 🙂 este sa mi to zda dalekooo nieze by som sa uz sem tam nebala 😂

artemiss1
autor
2. jan 2018

@1mina aj mne sa to zda ďaleko bruško ešte len rastie pomaly 🙂

1mina
2. jan 2018

@artemiss1 no veru ja do kontroly co som mala 21.decembra som brusko vobec nemala 🙂 a odvtedy zrazu zacalo rast akoze je to vidno trosku uz cez oblecenie ale nebije do oci 🙂 ...akurat som rozmyslala zeby som si uz mala kupit nejaky olejcek lebo som sa nato vykaslala kym mi nerastlo brusko a vcera som si vsimla malicky naznal strii na bokoch ako zacinaju praskat 😃 ja som nikdy nemala boky sirsie asi preto hned stade

artemiss1
autor
2. jan 2018

@1mina mna veľmi svrbi brucho aj boky strie su síce nepekne ale to je v tehotenstve bežné. Ja mám boky sa mi tri krát zväčšili a bruško mam malé ale rysuje sa skôr ma tukom obaluje na bruchu😅 pribrala som vidno aj cítiť

artemiss1
autor
13. mar 2019

@1mina ahoj síce neskoro píšem kedy sa malá narodila? Môj 10teho 7

1mina
14. mar 2019

@artemiss1 ahoj moja sa narodila 24.6. 🙂 a mala vas termin 10.7. 😂

artemiss1
autor
17. mar 2019

@1mina 🙂 ušlo to za chvíľu bude rok ani sa nenazdame 🙂 a čo všetko už papate 🙂

1mina
17. mar 2019

@artemiss1 strašne to leti veru 😊my zatial zeleninku, ovocie, masko, cestoviny, ryzu, rozteky, chlebik s masielkom, kasicky, biele jogurtiky a teraz nam dr povedala ze mame xacat uz aj rajcinku mandarinku a tak 🙂 a vy ?

artemiss1
autor
13. apr 2019

@1mina tiež to isté ale ešte som neskúšala to čo píšeš že sa môže začať.kupujes aj výživky ? Ja áno a tie kaše chce na večer

1mina
13. apr 2019

@artemiss1 ja som zatial skusala iba rajcinku a velmi jej chuti, moc sa mi nechcelo do tich pomarancov atd ale sak skusim po troske 🙂 ,,, nekupujem vyzivky akoze nemam nic extra proti ale ked sme doma tak obed jej uvarim a ovocie papa rovno cerstve 🙂 ale kase uz kupujem tie domace uz nechcela akosi papat

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre