Mam chut na sardinky v oleji alebo makrelu v oleji ale ryby sa moc nesmú v tehotenstve ale zase sa netreba moc obmedzovat. Co myslíte vďaka 😉
ak máš chuť, kĺudne si daj....ešte som nepočula o tom, že sa v tehu nesmú ryby a to už mám niečo aj za sebou - myslím tehotenstvá....
Ešte som počula aj o údenine že by sa nemala a akurt ju varím tak kúsok nezaškodí 🙂
Niektoré budúce matky by mali vyhnať na opustený ostrov BEZ mobilu a prístupu na internet 😂😂😂😂😂
@artemiss1 ryby mozes kolko len chces, jedine surove ryby sa neodporucaju napriklad v sushi. Udeniny mozes tiez. Jedine comu sa musis vyvarovat su plesnive a nepasterizovane syry, surove a neprepecene masa , zle umyte salaty, surove vajcia. Potom je tu druha skupina, nezdrave potraviny ktore nie su zdrave ci uz tehotna si alebo nie si, ale ak si das neuskodia ti
@artemiss1 Pre tehotne zeny a male deti su nebezpecne velke a drave ryby (tzv.modre ryby), kedze maso mava vysoky obsah ortuti a inych kovov(zralok, mecun, cerveny tuniak, barracuda, makrela....),tieto kovy mozu vo velkom mnozstve poskodit mozog, tieto ryby by sa mali konzumovat max.raz za 2 tyzdne. Biele ryby su uplne bezpecne a takisto velmi prospesne a zdrave, aj sardinky(su to malicke rybky), a takisto svetly tuniak ci losos
@rebeka7501 nie ze by som sa bála dáko len sa chcem informovať keďže mi to vraveli inak dam do úst kadečo 🙂
Ryby su skvele vdaka Omega 3 kyselinam, co je dolezite pre spravny vyvin mozgu u dietatka. Tuniak obsahuje Vela ortute, kt. V tele ostava, neda sa odburat, ale sardinky su v poriadku.
Milá @artemiss1 neviem koľko maš rokov, no urcite si sa nevyliahla z vajíčka. Tvoja mama nemala pristup na internet, neexistovalo bio-šialenstvo a predsa si sa narodila zdravá ako milirdy iných ľudí.
Dnes som už na obdobnú temu odpisovala - týkala sa diviny. Nebojíš sa jesť kuracie mäso, ktoré je plné ATB a hormonóv.
@rebeka7501 mam uz dosť rokov vsak píšem ze zjem hoco len mi vraveli o rybach 🙂
Praveze ryby by sa mali co som ja citala akurat treba dat pozor na tie co obsahuju vela tazsich kovov lahko vygooglis ktore to su 🙂 aj odporucania kolko za tyzden je bezpecne napr tuniaka zjest 🙂 ja rybky jem napr pstruha si raz za dva tyzdne cca upeciem, mam rada aj konzervovane ale mimi asi nie tie som vyblila 😃
@artemiss1 no veru ja do kontroly co som mala 21.decembra som brusko vobec nemala 🙂 a odvtedy zrazu zacalo rast akoze je to vidno trosku uz cez oblecenie ale nebije do oci 🙂 ...akurat som rozmyslala zeby som si uz mala kupit nejaky olejcek lebo som sa nato vykaslala kym mi nerastlo brusko a vcera som si vsimla malicky naznal strii na bokoch ako zacinaju praskat 😃 ja som nikdy nemala boky sirsie asi preto hned stade
@artemiss1 ja som zatial skusala iba rajcinku a velmi jej chuti, moc sa mi nechcelo do tich pomarancov atd ale sak skusim po troske 🙂 ,,, nekupujem vyzivky akoze nemam nic extra proti ale ked sme doma tak obed jej uvarim a ovocie papa rovno cerstve 🙂 ale kase uz kupujem tie domace uz nechcela akosi papat
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@artemiss1 ja jedavam bežne. Calvo tuniak, alebo sledove, sem-tam dám aj tresciu pečeň. Pri prvom som tiež jedla a všetko bolo vporiadku.