Caute caute. Mam taku jednu otazocku. Som skoro v 11tt a zacali mi straaaaaasne chutit rybicky. Ale nie take ako napriklad zavinace alebo take kysle rybky,ale udena makrela. Mozem to v tehotenstve papat? Dakujem za vas nazor. Prajem prijemny den. Vasa busy. 😉
@busy skus sa este opytat v skupinkach
https://www.modrykonik.sk/group/2473/
https://www.modrykonik.sk/group/6922/
@busy ahoj ak Ti chuti tak si ju daj ja som ties doslova " zrala" udenacov a zajedala som ich kyslou uhorkou Ked to vudela svokra vzdy sa zomna smiala ale v dobrom a kedze byvam na dedine tu tak lahko udenaca nekupis a Ked videla ze uz nemam sadla na autobus a isla mi ho kupit🙂 zlata svokra...ale k veci Ked Ti chuti daj si .....syn pri ktorom som jedla udenace ma dnes 21 zdravi chlap len on udene ryby nemusi ktovie preco🙂??????
@busy Nie! Opováž sa - nič nemôžeš ani jesť ani piť a najlepšie bude ak sa zavrieš pod nejakú sklenenú kupolu, ktorá bude maximálne sterilná a neviem čo! 😉 🙂 Prepáč, ale musela som 🙂 😉 Nie si chorá si "len" tehotná - môžeš jesť všetko čo ti chutí a všetko čo si jedla aj doteraz - ja som to tak robila, nikdy som sa nepozastavovala nad tým čo môžem jesť a čo nie a mám dve zdravé a krásne deti. 😉 Takže si hlavne užívaj tehu. A inak tiež ma pobavila @taami 😀 😀 😀 😀
@busy ahoj, udena makrela by sa v tehotenstve nemala lebo sa mozes nakazit listeriou, je to surova iba vyudena ryba, nie je tepelne spracovana. Podobne zavinace, ktore su tiez surove rybicky nalozene v octe. Co sa tyka olova najviac ho obsahuju velke drave druhy ryb - tuniak, mecun, velka morska stuka, ale ta je v pohode ak je mensia.
@evittam huraaaa 🙂 kvoli takymto zenam ako si ty sem prestanem chodit.bud rada ze sa ti nic nestalo a nemudruj.nastuduj si to potom rozdavaj rady
@slniecko35 udena ryba nie je tepelne spracovana? a ty si niekedy videla ako sa udi?
@wieruska1 ano videla - surova ryba sa da do komory plnej dymu, kuri sa pod tym a len to dymi, nie je tam ohen a trva to vela hodin az dni kym sa to vyudi.
@slniecko35 takze je to tepelne spracovane..... to by potom neboli ani salamy, sunky, slanina, parky, niektore druhy syrov
@slniecko35 Údenie nám slúži ako spôsob ochucovania, tepelného spracovania a konzervácie potravín. Mäso, ryby, syry, zeleninu vystavujeme dymu z horiaceho a tlejúceho dreva. Dochucovaciu zložku tvorí aróma pre každé drevo špecifického dymu a soľ, tepelné spracovanie zabezpečí teplota dymu a konzerváciu jeho antiseptické účinky, ktoré zabraňujú rozmnoženiu hnilobných baktérii. Na dodanie jedinečnej chute sa používajú ovocné stromy s plodmi alebo listami – borievka, čerešňa, jabloň či slivka.
@wieruska1 v udiarni sa nedosiahne teplota, ktora by eliminovala riziko listerie, keby si viac citala tak to vies
Jeziiiiis babenky nevadte sa tu. Toto som nechcela aby ste sa zacali hadat alebo vadit jak babky na trhu. Chcela som len poradit. Aj tak sa o tom este porozpravam na poradni 10.3. Len som sa pytala tak zo zaujimavosti.... pre istotu to jest teda uz nebudem. Ah jaj..
@anakristina Huráááááá
aj ja uz chcem byt :(
@stardust :D :D :D
@anakristina A ty sa staraj sama o seba. Ja som len napísala svoj názor a nemusím nič študovať, viem čo to obsahuje, a? Ale vidím, že "trafená hus zagágala".......
Idete sa teraz všetky tehu ženy "triasť" len preto, lebo JPP niečo povedala, zrazu je toho plný internet a nejdem jesť niečo na čo mám chuť - tak vám treba...Veď nezješ tej ryby neviem koľko alebo aj plesňového syru - no fakt katastrofa! A čo čakáš, že ti povie gynekológ - no predpokladám, že bude "kukať" čo máš za problém. Menej čítať internet a viac si užívať tehu - vrelo odporúčam. 🙂
@busy ja som tiez pojedla vela udenacov pri oboch tehotenstvach, aj sardiniek z konzervy na kila, aj plesnive syry a asi vsetko nezdrave co existuje. Okrem alkoholu a cigariet asi vsetko. Podla mna ked si zdrava, tak nejaka "zabludena" listeria alebo salmonela by skoncila hned po strete so zaludocnymi kyselinami. Ak mas fajnovy zaludok, tak sa "poserkas" aj z jogurtu ☺
@severanka90 Aspoň niekto normálny. 😉
@busy skús pozrieť tento článok sú síce vhodnejšie a nevhodnejšie potraviny ale zariaď sa hlavne podľa seba. Ani odborníci nemajú patent na rozum 🙂 Myslím že ak ješ údenáča s mierou a nie každý deň tak je to v pohode. Na tie komentáre, čo sa vysmievajú tvojej otázke sa rovno vykašli. Osobne si myslím, že je fajn, keď tehotná žena rozmýšľa nad tým čo si vloží do úst. http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
@busy len som ti chcela poradit ked si sa na to pytala, pre mna je dolezite povedat aj preco sa ta ktora vec neodporuca a odpoved typu "len si daj, aj ja som mala a nic sa nestalo" mi proste nestaci. Riziko v tomto pripade je naozaj male, ale nie je nulove. Poznam jednu babu co sa listeriou nakazila, lekari to nezistili a ma postihnute dieta, preto si na to davam fest sakra pozor. Teraz nechcem nikoho plasit, vobec sa to nemusi stat, ale moze. A ked o tom niekto nevie, tak na to upozornim a kazdy sa sam rozhodne co spravi.
@evittam trapka 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@busy
Skus to jesť