Ahojte maminky chcem sa opýtať..s priateľom sa rozchádzame čakáme spolu druhé bábo..chcem sa opýtať čítala som na nete že mi môže ex platiť ..na mňa kým som tehotná a všetko spojené s tehotenstvom
On bude s našim malým na rodičovskom predĺženom keďže býva často chorý...
Čo všetko a kde to mám vybaviť a čoho sa vyvarovať akú sumu určiť alebo ako.. nemám s tým žiadne skúsenosti
Ďakujem za každú odpoveď..
Vsetko spojené s tehotenstvom ti platit nebude. Mozes ziadat cast nákladov, opodstatnených nákladov.
Druha vec je jeho prijem. Ak bude sedieť doma s dietatom, tak asi vela penazi mat nebude
Tiez nechapem, ako to autorka myslela. On bude na predlzenom rodicaku a ty s.novorodencom na rodicaku? Z coho ti ma potom platit? Nie je logickejsie, aby si ty mala obe deti a on pracoval?
On bude s našim prvým synom na predĺženom rodičovskom..
Ja som teraz pn tá mi chodí 420€ takže budem pn až do pôrodu neviem či to bude aj nejako ovplyvňovať súd..on má ešte dve deti s predchádzajúceho vzťahu..
On je nezamestnaný a malý je dosť naviazaný na neho preto bude on s ním na rp..
Viem že dostanem málo ale aspoň niečo..
A potom na súde musím byť aj ja??
Smer - UPSVaR, odd sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, kde poskytnú odbornú, komplexnú, sociálnu pomoc. Prípadne spíšu aj samotný návrh na súd. Aj tak budú stanovení za kolízneho opatrovníka.
Btw. K tomu hlavnému bludu - príspevky (tzn že aj RP) pobera ten rodič, ktorému je súdom dieťa zverené...
@octaviagolf
Tak ale ved ty mas zatial vyssi prijem ako on. Tak ja nechspem, z coho ti ma prispievat, ked je na rodicaku. Po porode ides na matersku teda?
@girlnextdoor
Ono to skor vyzera tak, ze zverenie ani zatial sudom osetrene nemaju... ci? Pise, ze sa rozchadzaju, tak tipujem, ze to este nestihli riesit
Áno po pôrode mám ísť na materskú mám odrobene...
On chcel že jemu to pomôže pri ďalšom súde..lebo jeho ex chce zdvihnúť výživné a pritom majú veľkú firmu kde sa majú dobre..keby nemali tak jej dá aj viac..a jemu to pomôže preto chcem vedieť či nejako uspejem na súde a sa nestrapnim ..a pomôžem aj jemu
@lindusss2016
Nie nemáme súdom nič zverené..bude to treba keď s ním bude na rp?
Dievca zlate, z čoho ty chces prachy? Ved ty budes boháč oproti nemu. Ak bude na predĺžením rodicaku, prijem bude mat aky? A z toho bude este platit vyzivne na 2 deti z predchádzajúceho vztahu
Ja nerozumiem tvojmu zmyslaniu
Je to zložité. On má prácu na čierno 😐
Takže má z čoho dať len to nemá na papieri
@octaviagolf
No ja sa uz stracam. On chce, aby si od neho ty vymahala viac, aby to nemusel dat ex ale tebe??? Ci ako? On z rodicaku bude platit na 4 deti??? 😵 to sa da? Alebo ma aj iny prijem, ktory mu na sude mozu dokazat?
Ty budes na materskej, on nezamestnany, stale nechapem, z coho ti ma platit. A co nechapem uz vobec, ak ste v takejto situacii a ty dokonca nechavas jedno dieta jemu, preco sa nesnazite ostat spolu? Ocividne sa eate mate radi, kedze si idete vypomahat sudmi. No ja som z toho jelen. Keby malo jedno.moje dieta ostat u nezamestnaneho otca, tak sa tam drzim zubami nechtami...
Nemusi mat dieta zverene, staci, ze je v RL zapísaný ako otec
Ak robi na čierno, ako chces pred sudom dokladovať jeho prijem?
@octaviagolf
A ako teda bude doma s casto chorym dietatom, ked ma pracu na cierno??? Z prace na cierno na sude nevymozes nic, teda ak ho nik neuda a to bude mat potom este problemy, ze neodvadza dane...
@pribinak
Toto vyzera na dost zamotany pripad aj pre samotneho sudcu 😂
Dve zeny, 4 deti, obe zeny maju vyssi prijem ako muz na rodicaku a ziadaju po nom zvysenie a prispevky a nvm co... no fakt by ma zaujimalo rozuzlenie
@lindusss2016 Už keď bol nezamestnaný a súd mu určil 70€ tak súd nezaujíma kde zoženie
@lindusss2016 on pracuje doma.. takže má možnosť aj baviť aj robiť
@octaviagolf
No ale to mu urcil na dieta, nie na teba, ktora budes mat dokazatelny prijem vyssi nez on.
Mne to pride, ze sa snazite obalamutit jeho ex. A vytAzit co najviac cprachov z kazdej strany.
@octaviagolf
Pri urcovani vyzivneho na dieta sud nezaujima, ze on je dobrovolne nezamestnany. Ale teraz je zas situacia ina, on bude na rp s chorym dietatom, cize v podstate sa akoby obetoval a z rodicaku mu ozaj nestanovia vyzivne na dalsie 3 deti a este aj teba. Ved musia prihliadat aj na to dieta, co bude s nim, z coho bude zit
@octaviagolf och, prípad keď chýba absolútne sociálna zručnosť 😒
Samozrejme že to treba! Ak neplánujete žiť v jednej domácnosti. Ale mám pocit že tento váš rozchod je čisto spekulantsky, aby mladý nemusel nič platiť. Má 4 (čoskoro) deti ktoré musia aj z niečoho žiť, tak nech maká a zarába peniaze!
Ak sa rozidete, nebudete žiť v jednej domácnosti, treba na súd podať návrh na úpravu výkonu rodičovských práv a povinností. Ty budeš jedna strana, on druhá strana, pojednávať sa bude o všetkých deťoch vám dvom narodeným, bude stanovený kolízny opatrovnik, ktorý musí prešetriť situáciu na tvojej aj jeho strane a dať súdu návrh, čo s deťmi. Samozrejme že bude súdne pojednávanie, kde sa musíš (ak nebudeš mať zástupcu alebo právnika) osobne dostaviť.
Deti budú niekomu zverené, bude stanovené výživné na obe deti, minimálne je 30% zo sumy životného minima, ale to majú max tak bezdomovci. Bude stanovené stretávanie...
😎
@girlnextdoor
No ale ako.si pisala, toto bude asi spekulantsky rozchod, kedy sa mlademu panovi narodi 4.dieta a on zistuje, ze bude potrebovat viac penazi do tejto domacnosti, cize na prve dve mu vela nezostane, tak si potrebuje co najviac znizit prijem a myslia si, ze sud im odklepne, ze bude platit na druhu byvalu a na deti nie 😂 logika nepopusti.
Presne tak, ked bol taky horlivy pri plodeni, nech je aj pri zarabani...
Baby, ak je toto pravda, tak mi je zle z toho, že je niekto schopný vymyslieť takéto svinstvo na úkor svojich detí...,, jdu blejt velebnosti,, 😨
Možno to tak vypadá ale nie je..ja inakšie keby že som aj s ním on mi nedával žiadne 💰 na naše prvé dieťa.. inakšie ja s neho peniaze nedostanem..len súdnou cestou...
Malému nikdy nič nekúpil len čo som mu ja dala že nech mu dá akože od neho.. všetko som si platila ja lieky oblečenie hračky výlety škôlku..on mi nedal nič. Málokedy dokopy ak dal 200€za 4 roky aj to som asi veľa Povedala..
@octaviagolf
Tak potom preco si nekonala uz davno?
@petra9517
Tak ver, ze takych pripadov je velmi vela, kedy niekto vymysla scenare na ukor svojich deti...
@lindusss2016
Pretože som to len dnes našla v článku..tak sa chcem nejako pohnúť..aby sa nevyhýbal ďalšiemu plateniu. Aj keď mi dajú napríklad 50€je to stále lepšie ako nič!!!
Ozaj to nemyslím zle
@octaviagolf
Ja nvm, ja som z tohto uplne jelen. Na jednej strane sa o maleho absolutne financne nezaujima, na druhej strane pises, ze maly ostava u neho, lebo je na neho velmi naviazany... no nejde mi to dokopy, vacsinou ak sa otec nezaujima po financnej stranke, tak po vychovnej uz duplom nie
@octaviagolf nemáš ako od neho ťahať peniaze keď ich reálne nemá aj keď má ... ja už len to nechápem že mu nechávas aby zostal na RP z dieťaťom a ty akože odídeš?vsak by mi srdce puklo .... nemáš Ako dostať od neho peniaze...rodičovský príspevok je príspevok na výživu pre dieťa od štátu nie aby platil z toho výživné na 4 deti..ja to vidím tiež ako len cistu špekuláciu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@octaviagolf nerozumiem, jemu ostane vaše prvé dieťatko?